Skip links

Kopers tips

Een beknopt overzicht van alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een appartement, vakantiehuis of een villa voor permanente bewoning in Spanje kopen? De kleine verschillen voor de aankoopcontrole vind je in het type woning. Bij de koop van een appartement zul je meer moeten letten op de vereniging van eigenaren dan bij een villa. Bij de koop van een villa in Spanje zul je meer moeten letten op illegale bijgebouwen en zwembaden.

Jouw ideale huis in Spanje zoeken

Er staan veel huizen te koop in Spanje. Zoek je een appartement in Spanje, een vakantiehuis in Spanje, of een strandhuisje in Spanje? Het huizenaanbod van elke makelaar in Spanje vind je op deze Spaanse huizensite. De Spaanse Funda zou je kunnen zeggen.

De controle bij de koop van een huis in Spanje

Koop je een villa, appartement of vakantiehuis in Spanje. Zelfs bij de mooiste droomhuizen in Spanje hoort een degelijke controle. Weten waar je op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje? Klik op de onderstaande artikelen en lees meer over de controle bij aankoop van een huis in Spanje.

De voorlopige koopovereenkomst in Spanje

De koop van jouw huis is mondeling rond. Nu ga je schriftelijk vastleggen wat je hebt afgesproken omtrent de koop van je woning in Spanje. Hieronder de 3 belangrijkste punten die de makelaar in Spanje moet opnemen in de voorlopige koopovereenkomst. Voorkom verrassingen bij de aankoop, lees ze alle 3.

Notaris in Spanje

De laatste stap bij het kopen van een huis in Spanje is het bezoek aan de Spaanse notaris. Hier betaal je de koopsom en ontvang je de sleutels van jouw huis in Spanje. Je koopt niet dagelijks een huis in Spanje en komt niet regelmatig bij een notaris in Spanje. Lees de volgende 3 artikelen en je bent goed voorbereid op de laatste stap van de aankoop van een huis in Spanje.

Tips voor succesvol kopen in Spanje

Vergroot je kennis omtrent het kopen van een huis in Spanje. Meld je aan en ontvang gratis onze "Koperstips" met nuttige informatie voor het veilig kopen van een huis in Spanje.