Skip links

Vergeet het sprookje over kopen van de bank

Vergeet het sprookje kopen van Spaanse Bank

Een huis kopen van een Spaanse bank kent ook negatieve kanten. Ze komen aan bod in dit artikel.

Banken proberen hun problemen te verkopen. De komst van de "Banco Malo" voert deze druk nog meer op. Daarom komen de banken met steeds agressievere aanbiedingen.

Dit zijn de cadeautjes:

Toch heeft het kopen van de bank meer nadelen dan voordelen.

Lees de werkelijke reden voor al deze cadeautjes.

Meer nadelen dan voordelen bij het kopen van een huis van de bank

Het aller slechtste blijft bij de bank zelf achter

De "Banco Malo" is wel goed maar is niet gek.
Er zit ongeveer voor 180 miljard aan probleem onroerend goed bij alle banken samen. De "Banco Malo" zal ongeveer voor 110 miljard gaan overnemen van de banken die steun vragen. Dus het aller slechtste blijft achter bij de banken die steun vragen.

Banco Malo betaalt 60% van de waarde

Het onroerend goed dat de noodlijdende banken verplicht aan de "Banco Malo" moeten overdragen om steun te krijgen moet op een termijn van 15 jaar zonder verlies de deur weer uit. Om dit voor elkaar te krijgen betalen ze slechts 60 % van de waarde van probleem huizen.

In eigen beheer wegzetten betekent minder verlies

In eigen beheer wegzetten voor een goede prijs betekent dus minder verlies. De prijs is dan meestal de hoogte van de hypotheek die er nog in de woning zit. Elke woning die de banken nog op deze basis kunnen overdragen, betekend veel minder verlies.

Graag jouw ervaring

Heb jij wel met succes voor een interessante prijs van een Spaanse bank kunnen kopen dan zou ik dat graag van je willen horen.