Skip links

Spanjaarden de boer op naar Rusland en China

Spaanse bouwbedrijven beurs buitenland

Spaanse bouwbedrijven zijn present op onroerend goed beurzen in Moskou en Sjanghai.

Op zoek naar kopers voor Spaanse huizen in Moskou en Sjanghai.

De onroerend goed beurs van Barcelona, BMP presenteert zijn aanbod in Moskou van 31 oktober tot en met 2 november van dit jaar.
BMP is de afkorting die staat voor Barcelona Meeting Point. Verleden jaar, in maart, kwamen de Russische investeerders naar een op de Russische markt geënte vastgoedbeurs in Malaga. De belangstelling was bijzonder goed. Dat heeft de Catalanen ertoe aangezet hun onroerend goed aanbod rondom Barcelona in Moskou te gaan presenteren.

De Catalanen exporteerden in 2011 voor 860 miljoen euro naar Rusland. Omgekeerd importeren ze voor 1,7 miljard vanuit Rusland. Vooral Russische olie en gas zijn hiervan de oorzaak.
Misschien kunnen een paar flinke pakketten Spaans onroerend goed de balans een beetje rechttrekken.

Ook naar Sjanghai
Het tweede uitstapje van de onroerend goed beurs van Barcelona ( BMP) gaat naar Sjanghai, de financiële hoofdstad van de tweede macht ter wereld. Dit heeft de burgemeester van Barcelona deze week tijdens zijn bezoek aan China aangekondigd.
De burgemeester, Xavier Trias, die samen met een groep Catalaanse ondernemers een rondreis door China maakt laat geen gelegenheid onbenut om Spanje onder de aandacht te brengen.

De Chinezen hebben overigens al evaring met vastgoed in Spanje. Ze investeerden flink in de haven van Barcelona. De bedoeling is dat de haven van Barcelona een belangrijke haven wordt voor de invoer naar Europa van producten vanuit Sjanghai. De exacte de beursdatum staat nog niet vast, het wordt in ieder geval 2013.

Eerst naar Moskou voor de Russische roebels en dan op jacht naar de Chinese yen. Of toch maar onze eigen euro?
Als er maar verkocht wordt, Spanje heeft genoeg.