Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp
 • Een taai proces, maar door inzet en kennis is het gelukt

  Voordat we een huis gingen zoeken in Spanje heeft Rinus ons uitgebreid toegelicht wat de mogelijkheden waren.

  Bij de zoektocht en de koop van ons huis hebben Rinus en Roy ons uitstekend begeleid.

  Het was een taai proces, maar door de inzet , kennis en het doorzettingsvermogen van de makelaars van Huizen In Spanje is het gelukt.

  Zeker aan te bevelen wanneer je een huis in Spanje wilt kopen.

  Lucien en Jeanet Barink - Arnhem Nederland -  Bonalba Muchamiel, Spanje, maart 2020
 • Met de grootste zorgvuldigheid en humor

  We hadden hulp nodig bij de complexe bureaucratische rompslomp en ons Spaans was tot dan toe minder dan nul.

  Geert, Naomi, Roy en natuurlijk Rinus ondersteunden ons actief.

  Of het nu ging om de aanvraag van de N.I.E.nummers, die in Duitsland bijna twee maanden zou hebben geduurd en binnen twee dagen via het team beschikbaar was.

  Of om de begeleiding naar de notaris waar Rinus ons heeft geholpen en vertaald op zijn ongecompliceerde manier.

  Ondanks de gecompliceerde werkzaamheden hadden we veel gezelligheid met het team van Huizen In Spanje!

  Nogmaals vriendelijke groeten en dank voor de perfecte ondersteuning en hulp.

  Marco en Frank - Neunkirchen-Seelscheid Duitsland, - Cuevas de Almanzora, Spanje, augustus 2019
 • Bij Huizen In Spanje kun je erop rekenen dat alles goed geregeld wordt

  Oriënteren aan de Costa Blanca
  Na ruim 10 jaar een woning in Turkije te hebben gehad en deze verkocht te hebben, begon na 2 jaar huren ons verlangen naar een eigen plekje onder de zon weer op te borrelen. Ditmaal wilden we graag naar Spanje, wat na vertrek uit Turkije ook ons hart had gestolen. In november 2018 zijn we ons gaan oriënteren en deden onze eerste bezichtigingsreis met als doel de Costa Blanca Zuid, maar aangezien we ook bij Huizen In Spanje enkele mooie objecten hadden gezien, zijn we toen ook met Rinus aan de Costa Blanca Noord beland. We waren er al snel uit: in die regio wilden wij gaan zoeken! Meer een echt Spaans gevoel voor ons!

  Prima investering voor nu en in de toekomst
  Die eerste keer vonden we nog niet wat wij zochten, maar bleven met Rinus en later ook Roy in contact staan. Een paar maanden later zijn we opnieuw op zoek gegaan, ditmaal met Roy en was het raak! Niet het appartement waar we in eerste instantie voor kwamen, maar een mooie villa met zwembad op Bonalba. Aangezien we de komende jaren nog aan het werk zijn en deze villa goede verhuurmogelijkheden had, is dit voor ons een prima investering voor nu en in de toekomst!

  Naomi en Geert van groot nut 
  Roy en Rinus hebben ons prima begeleid tot en met de notaris en de noodzakelijke bankzaken. De aan hun kantoor verbonden advocate Naomi en haar man Geert bleken ook van groot nut. Zij regelen ook na de overdracht de nog te nemen stappen en hebben ons zelfs bij praktische problemen geholpen, toen wij niet in Spanje konden zijn toen dat nodig bleek.

  Gelukkig en tevreden met de aankoop van onze Casa del Sol!
  Al met al, als je erover denkt een plekje onder de zon te zoeken, maar een beetje angst hebt voor het kopen in Spanje, door de begeleiding van Huizen In Spanje kun je erop rekenen dat dit goed geregeld wordt! Wij zijn in ieder geval heel gelukkig en tevreden met de aankoop van onze Casa del Sol!

  Anne-Marie en Nuri, Rotterdam , Nederland - Muchamiel, Spanje, juni 2019
 • Wij hadden behoefte aan een professional

  Bij de aankoop van ons appartement in Spanje hadden wij behoefte aan een professional die én de Nederlandse en Spaanse taal beheerst én ons kon helpen met de bureaucratische brij waar je onvermijdelijk tegenaan loopt. Zo kwamen we in contact met Rinus van Vliet van Huizen In Spanje.

  Kennis van de Spaanse woningmarkt

  Wij hebben Rinus leren kennen als een aimabele, rust uitstralende man met veel kennis van de Spaanse woningmarkt in het algemeen en de plaatselijke woningmarkt, in ons geval Alicante, Costa Blanca in het bijzonder.

  Kennis van de Spaanse formaliteiten

  Het is heel fijn tijdens een Spaans aankooptraject met hele andere, formele en vooral informele, regels ondersteund te worden door Rinus. Dit omdat hij veel kennis heeft van de formaliteiten maar ook van de typische Spaanse cultuur en gebruiken zodat hij je optimaal kan informeren en tegelijkertijd veel achtergrondinfo en historisch besef kan meegeven.

  Enthousiast en bijt zich waar nodig stevig vast

  Hij neemt je vol enthousiasme mee in het boeiende en af en toe onvoorstelbare proces van het kopen van een woning in Spanje. Hij neemt alle tijd voor je, is telkens goed bereikbaar, zoekt zaken vakkundig uit, kan flink onderhandelen en bijt zich er waar nodig stevig in vast om het hele proces uiteindelijk goed voor je te laten verlopen. Dit alles op een prettige, heel persoonlijke en relaxte manier waarbij gelukkig ook veel wordt gelachen.

  Blij met het resultaat

  Wij zijn uiteindelijk erg blij met het resultaat en ons ‘eigen huis, een plek onder de zon’ en wilden graag meewerken aan zijn verzoek te omschrijven hoe we de begeleiding bij de aankoop van ons appartement, wat we zelf gevonden hadden, ervaren hebben. 

  Wij raden samenwerking met Rinus van Huizen In Spanje van ganser harte aan !

  Harry en Antoinette Sielemann Zoetermeer, Nederland - Alicante, Spanje, maart 2019
 • Rinus, Naomi, Geert en Roy, zonder jullie was het niet gelukt.

  In 2017 hebben wij Rinus voor het eerst ontmoet. Op de website huizeninspanje.nl stond een bungalow in El Campello te koop. Tijdens de bezichtiging viel ons op dat Rinus een makelaar met ervaring is en exact weet te vertellen welke wegen er bewandeld moeten worden in Spanje. Uiteindelijk was dit niet de woning waar wij naar op zoek waren, maar Rinus bleef in ons achterhoofd zitten.

  Begeleiding als aankoopmakelaar

  Na een lange zoektocht aan de Costa Blanca en vele bezichtigingen bij verschillende makelaars hebben wij een droomplekje gevonden in Santa Pola.  Wij hebben Rinus gevraagd of hij de begeleiding wilde doen als aankoopmakelaar, waarop hij direct antwoordde "lijkt mij hartstikke leuk, gaan we doen".

  Zorgen dat alle gegevens en documenten correct waren

  Rinus en zijn team hebben ons super begeleidt tijdens de hele procedure; eigendomsregister checken, hypotheek en beslagen op de woning checken, etc. Ook tijdens de overdracht bij de notaris was Rinus met Naomi aanwezig om te zorgen dat alle gegevens en documenten correct waren.

  Rinus, Naomi, Geert en Roy jullie hebben ontzettend veel kopzorgen voor ons weggenomen. Waarvoor dank. Zonder jullie was het niet gelukt.

  Huizen In Spanje het goede adres

  Ben je net zoals wij  het waren, op zoek naar een betrouwbare makelaar aan de Costa Blanca, dan bent je bij team van makelaarskantoor Huizen In Spanje aan het goede adres.

  Gerben en Monique van Dorsten Ommen, Nederland - Santa Pola, Spanje, maart 2019
 • Ze zijn snel, behulpzaam, in één woord geweldig.

  Er komen ongelooflijk veel dingen op je af
  Een huis kopen in Spanje. Voor velen een droom. Maar als het dan echt zo ver is komen er ongelooflijk veel dingen op je af. Wij hadden het geluk dat onze vrienden ons attent hebben gemaakt op Rinus en Roy van 'Huizen In Spanje'. We hebben hen gebeld en een dag later ging Roy al met ons mee naar de verkoopmakelaar.
  Ze hebben ons met alles geholpen
  Vanaf dat moment hebben ze ons met alles geholpen. Van het begeleiden bij het opstarten van alle bankzaken, het helpen regelen voor een afspraak bij het Spaanse consulaat voor een NIE-nummer, controle op de aankoop, de notaris, de advocaat tot en met de allerlaatste adviezen die je nodig hebt. En dat is onbetaalbaar als je zelf weer terug bent in
  Nederland. In één woord geweldig.
  Snel en behulpzaam
  Ze zijn snel, behulpzaam en begrijpen heel goed dat jij er eigenlijk niet zo heel veel van begrijpt.
  Een gouden tip gebleken
  Het inschakelen van Rinus en Roy van Huizen In Spanje heeft vanaf dag 1 een enorme last van onze schouders weggenomen. De mannen zijn een gouden tip gebleken; wij zouden het iedereen die een huis in Spanje wil kopen aanraden.

  Familie Holla Den Haag Nederland - Alicante, Spanje, maart 2019
 • Zonder Rinus en Roy van Huizen In Spanje hadden wij het nooit gered

  Wij waren meteen verliefd geworden op dit landschap, dit ongelooflijke uitzicht vanaf het grote terras van het appartement van onze kennissen. Uitzicht op zee en de bergen, gewoonweg hemels, maar alle appartementen leken verkocht te zijn.
  Toen we 1 dag thuis waren, hoorden we ineens dat er in dit complex, nog een appartement te koop was.  Het allerlaatste. Toen begon de "chaos" van het aankooptraject dat we zonder Rinus en Roy van Huizen In Spanje nooit zouden hebben gered.

  Uitstekende kennis van de Spaanse makelaardij
  We moesten volledig vertrouwen op Roy, die ondanks de hoge druk goed werk heeft geleverd. Hij regelde bijna alles voor ons, van een bezoek aan het appartement, foto's, uitleg van verschillende formulieren, hulp bij talrijke documenten tot en met de opening van onze rekening bij een Spaanse bank. Roy heeft uitstekende kennis van de Spaanse makelaardij.

  Ontelbare documenten ter controle op het witwassen van geld omdat wij uit Luxemburg komen
  En niet te vergeten de talloze rekeningafschriften en documenten die we moesten aanleveren vanwege de controle op het witwassen van geld, omdat wij uit Luxemburg komen. Rinus is meerdere malen naar de verkoper, dat was een Spaanse bank, gegaan omdat er weer een of ander document zou kunnen ontbreken. Zonder Rinus en Roy zouden we het op dit punt hebben opgegeven.

  De onbeschrijfelijke support van Rinus bij afspraken met de verkopende bank en de notaris
  Op de belangrijkste dag, bij de notaris, dreigde de al meerdere malen uitgestelde afspraak, wederom op het laatste moment (10 minuten voor de afspraak) te mislukken, maar dankzij de jarenlange ervaring en het improvisatievermogen van Rinus konden we de notariële koopakte tekenen!

  Altijd een open oor en een snelle oplossing
  Wat voor ons heel belangrijk was; deze mannen zijn zo vriendelijk, gewoonweg geweldig. Wat er ook gebeurt, ze hebben altijd een open oor en vinden snel een oplossing voor alle "problemen". Deze sympathieke aanpak, niets was ze te veel, zoiets vind je niet vaak meer.

  Zonder het team van Huizen In Spanje hadden we deze aankoop niet kunnen doen
  We willen van deze gelegenheid gebruik maken om Rinus en Roy en het hele team van Huizen In Spanje te bedanken. Zonder hen hadden we deze aankoop niet kunnen doen. We zijn blij dat wij jullie hebben leren kennen, dat maakt deze wereld nog mooier.

  Een droom is uitgekomen dankzij Rinus en Roy, Een hartelijke knuffel, jullie zijn super!

  Sandy Hilbert und Dan Marnach, Zara, Tim, Jil, Wahlhausen, Luxemburg - Muchamiel, Alicante, februari 2019
 • Wij zijn zeer content over de begeleiding

  Erg makkelijk om contact te leggen met Roy
  Via via belandden we op de website Huizen In Spanje waar we een huis zagen dat wel bij ons zou kunnen passen. Het was erg makkelijk om contact te leggen met Roy van Huizen In Spanje en enige tijd later reisden we af naar Spanje om een aantal huizen te bekijken. Roy begeleidde ons daarbij.

  Geen enkele druk, alle ruimte om onze beslissing zorgvuldig te overdenken
  Om niet over één nacht ijs te gaan bezochten we het huis dat we op het oog hadden een tweede keer, ook samen met Roy. Wat ons direct aansprak was het feit dat er geen enkele druk op ons werd uitgeoefend om iets te kopen en we dus alle ruimte kregen om onze beslissing zorgvuldig te overdenken. Heel prettig!

  De ondersteuning was fantastisch
  De ondersteuning bij de notariële overdracht door Rinus was fantastisch. Hij regelde het contact met de bank en de notaris zodat alles buitengewoon soepel verliep.

  Naomi Martínez Navarro, Een absolute topper
  Rinus en Roy hebben ons ook voorgesteld aan Naomi Martínez Navarro. Zij is advocate en gestor. Zij heeft alle zaken na de overdracht geregeld (bijvoorbeeld betaling aan de notaris, overzetten van elektriciteit en water etc)  Zij behartigt nu ook onze belastingzaken in Spanje. Zij doet dit zeer nauwgezet en spreekt bovendien heel goed Nederlands! Een absolute topper.

  Kortom, wij zijn zeer content over de begeleiding van Huizen In Spanje bij de aankoop van onze woning in Spanje.

  Familie De Wit, Nijmegen, Nederland - Relleu, Alicante, Spanje, januari 2019
 • Een secuur en fijn team dat je bij staat in raad en daad

  Hoe het begon
  Wij kwamen stadsgenoten van ons tegen die met Rinus en Roy van Huizen In Spanje bezig waren voor de aankoop van een huis in de plaats Busot aan de Costa Blanca. Deze mensen Frank en Joke ook uit Monnickendam waren zo enthousiast over de begeleiding van Huizen In Spanje dat wij na onze omzwervingen in Portugal toch besloten om in Spanje iets te kopen.
  Eerste contact
  Wij legden contact en werden heel vriendelijk te woord gestaan via de mail en telefoon. Onze interesses besproken en een datum gepland voor bezoek aan El Campello. Dat plaatsje heeft ons hart gestolen in die omgeving op zoek gegaan naar een object binnen ons budget.
  Bezichtigingen in Spanje
  Met Roy op stap geweest en huizen bekeken die we zelf hadden opgezocht op Internet. Ook al zaten die eerste huizen niet in de portefeuille van Huizen In Spanje, ze deden toch alle moeite voor ons. Niets was te veel.
  Geslaagd op de laatste dag
  Door een toevallige opmerking van ons op de laatste dag dat we in Spanje waren, dat het ook een klushuisje mocht zijn bezochten we met Roy een woning pal aan zee in El Campello. Dat huisje moest het worden.
  Soepel zonder stress
  Wij zijn ontzettend goed geholpen bij onderhandeling dat ging stap voor stap door Rinus en Roy. Het notariële gedeelte is heel soepel verlopen en wij zijn niet in de stress geraakt door plotselinge beren op de weg.
  Aankoop rond nu verbouwen
  Inmiddels zijn wij de trotse eigenaars van deze woning pal aan zee. En we voelen ons erg gelukkig  We zijn met een kleine verbouwing bezig en worden geholpen met alles wat er op ons pad komt.Wij kunnen de begeleiding door Huizen In Spanje voor aankoop zeker aanraden. Een secuur en fijn team staat klaar om je met raad en daad bij te staan. Toppers bedankt!

  Sandra en Ron Kaper Monnickendam, Nederland - El Campello, Spanje, november 2018
 • Een avontuur, huis kopen in Spanje

  Het is een avontuur, een huis kopen in Spanje voor ons als Nederlanders. Je spreekt de taal niet en zoekt dan een 100% betrouwbare partner die je helpt in deze zoektocht.

  Website zoeken, mond op mond reclame etc. Bij ons het laatste.

  Van begin “appartement gevonden “ dat ons past, tot het passeren van de akte bij de Spaanse notaris De volle ondersteuning bij alle stappen die nodig waren met meevallers en tegenvallers.

  Dat kunnen we samenvatten in 1 zin: Huis in Spanje vinden dat kan op zijn best met “Huizen In Spanje”, want daar zitten mensen die het snappen en alles doen om het een makkie te maken,

  Dank Rinus en het team!

  Familie Koo Heusden, Nederland - Mutxamel, Spanje, november 2018
 • Betrouwbaar snel, flexibel en scherp

  Na jaren rond gekeken te hebben, gebeurde het dan toch plotseling. We liepen tegen een huis aan in Spanje dat we alle twee geweldig mooi vonden.

  Betrouwbare partner ter plaatse
  Maar al snel kwam het besef dat je in Spanje echt niet zonder een betrouwbare partner ter plaatse kunt. Iemand die je door het complexe landschap van de aankoop, onderhandeling en de administratieve en juridische afhandeling kan loodsen.

  Roy en Rinus van Huizen In Spanje waren niet alleen betrouwbaar maar ook snel, flexibel en scherp.

  Tot het uiterste om ons te helpen
  Tot het allerlaatste moment stonden ze voor ons klaar en gingen echt tot het uiterste om ons te helpen. Zelf en met hun uitgebreide netwerk.

  Huis in Spanje? Ga gerust naar Huizen in Spanje!

  Muchas gracias!

  Mark en Mariëlle Buitenhek Malestein Drunen, Nederland - Bonalba Muchamie, Spanje, juli 2018
 • Niets was hen te veel, het zijn gewoon toppers.

  Wij kwamen bij toeval op de site van Huizen In Spanje terecht en hebben daar veel op gekeken.

  De huizen en het gebied spraken ons wel aan en we hebben een mail gestuurd voor informatie over Costa Blanca.

  We kregen gelijk antwoord op onze vragen en het voelde heel vertrouwd. Rinus en Roy vroegen wat we zochten en gingen voor ons aan de slag.

  In januari zijn we naar Spanje gegaan. We zijn 3 dagen met Roy op pad geweest en we hebben veel huizen in onze prijsklasse en naar onze wensen gezien.

  Er bleven 2 huizen over die wij graag nog een keer wilde zien, dus weer terug in maart. Onze keuze is toen gevallen op een huis in Busot

  Rinus en Roy hebben zoveel voor ons geregeld, niets was hen te veel.  Het zijn gewoon toppers.  Fijne mensen en we hebben ontzettend van hun geleerd.

  Ook na de aankoop van ons huis staan ze nog altijd voor ons klaar .

  Dus we raden iedereen die een huis in Spanje wil kopen aan ga naar Rinus, Roy of hun medewerkers. Bedankt voor alles.

  Joke en Frank Wiering Monnickendam, Nederland - Busot - Spanje, juni 2018
 • 's Lands wijs, 's lands eer

  Ieder land heeft zijn eigen gewoonten en daaraan moet je je aanpassen. Als je daar rekening mee houdt is de aankoop van een huis in Spanje nog niet zo moeilijk. Contact hebben met een makelaarskantoor dat die regels en gewoonten goed kent is belangrijk. Waar Huizen In Spanje werkelijk in uitblonk is de uitleg, de hulp bij de verwerking van het papierwerk bij de bank en het openen van de verschillende rekeningen.

  Bedankt voor je hulp, Rinus.

  Familie Teulings Sint-Oedenrode, Nederland - El Campello - Spanje, mei 2018
 • Tweede huis.. vakantiehuis in Spanje.. hoe pak je dat aan..

  Ineens zoek je een makelaar. Dan ga je lezen.. mooie verhalen.. vast doorgestoken kaart denk je dan..

  Hieronder volgt ons korte relaas over de kennismaking en de ervaringen met Rinus. Belt u hem maar, dan krijgt u mijn nummer, dan zal ik u persoonlijk vertellen hoe goed Rinus ons geholpen heeft.

  Ik kwam makelaar Rinus van Huizen In Spanje tegen via een bekende van me. Hij had 8 jaar geleden een huis in Spanje gekocht en goede ervaringen met hem. Daarop besloten wij ook met Rinus in zee te gaan. Dat was mijn beste stap ooit om een huis in Spanje te kopen! Deze man heeft alles van A tot Z voorbereid en uitgevoerd met ‘Deutsche Gründlichkeit’. Van het vinden, de aankoop, uitzoeken, regelgeving aan de Costa’s, notaris, gemeente, verzekeringen en zelfs tot het openen van een Spaanse bankrekening aan toe! Je merkt ook dat hij kritisch is naar wat jij wilt aankopen. Hij wil er zelf ook een goed gevoel over hebben. Als je zelf met iets aankomt waar hij niet achter staat laat hij dat behoedzaam blijken. Ook nadat het huis gekocht is gaat de enorme aandacht en service gewoon door. Rinus treedt af en toe op als tolk, geeft desgevraagd namen van diverse vakmensen en is bereid om te klankborden over van alles en nog wat.

  Om mensen zoals Rinus te omschrijven met het woord ‘makelaar’ doet eigenlijk geen recht aan zijn tomeloze inzet om het de (aspirant)koper naar de zin te maken.

  Rinus dank je wel!

  Familie Vermij Vinkeveen, Nederland - El Campello - Spanje, april 2018
 • Enorme kennis van de markt en heerlijk nuchtere blik op alles.

  De aankoop van onze Spaanse woning was beslist geen impulsaankoop. We hebben er een paar jaar over gedaan. Vanaf het moment dat we zeker wisten wat de streek was waar we iets wilden kopen zijn we in contact gekomen met Rinus van het makelaarskantoor Huizen In Spanje.

  Hij heeft ons enorm goed begeleid bij de aankoop. Rinus nam alle tijd om ons wegwijs te maken in het Spaanse regeltjes oerwoud, daarbij hebben we ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn enorme kennis van de markt.

  Rinus heeft tijdens onze zoektocht echt geweldig goed met ons meegedacht en zich volledig in onze situatie ingeleefd.

  Nadat we het huis dat praktisch aan al onze criteria voldeed eenmaal gevonden hadden, heeft Rinus ons geholpen met de onderhandelingen en de formele overdracht. Alles is soepel verlopen. En nog steeds bellen we Rinus geregeld als we weer ergens advies over willen hebben.

  Terugkijkend zijn we zeer blij en dankbaar voor alle hulp die Rinus ons heeft geboden. Mocht u in eenzelfde fase zitten als wij een paar jaar geleden; bel Rinus en maak gebruik van zijn kennis en zijn heerlijke nuchtere blik op alles.

  Marcel en Andrea Barink, Doorwerth, Nederland - Bonalba Muchamiel, Spanje, april 2017
 • Rinus hat uns einwandfrei durch alle Hindernisse gelotst

  Es war uns schon etwas mulmig vor dem Kauf eines Appartments in Spanien, weil wir weder spanisch sprechen, noch uns auch nur im geringsten in den verwaltungstechnischen Bedingungen dieses Landes auskannten. Glücklicherweise sind wir auf Rinus gestossen, der uns einwandfrei durch alle Hindernisse gelotst hat und für alle noch so kleine Problemchen immer zur Verfügung stand.

  Vielen herzlichen Dank aus Luxemburg für Rinus und das gesamte Maklerbüro, Haus In Spanien

  Birgit und Marc Engeldinger, Wahlhausen Luxemburg - Muchamiel, Spanien, maart 2017
 • Een onmisbare rol in het aankooptraject

  Rinus heeft ons geholpen met de aankoop van een villa in Catalonië. Hij heeft ons geweldig ondersteund in dit traject. Wij werden perfect door hem geïnformeerd en hij was altijd bereikbaar voor vragen en overleg.

  Zowel in de gesprekken met de bank als in de onderhandelingen met de wederpartij heeft hij een onmisbare rol gespeeld.

  Hij zorgde ook voor de nodige juridische checks. Rinus controleerde alle Spaanstalige documenten en procedures en hij signaleerde de zaken die niet klopten. Het contact met hem was erg prettig.

  Hij was onze steun en toeverlaat in een best wel spannende tijd!

  Peter en Ingrid van Linschoten, Haren, Nederland - La Ametlla de Mar, Catalonië, Spanje, januari 2017
 • Onze ervaringen: prettig, betrouwbaar, punctueel, kennis van zaken

  Na jaren op het internet en op talloze huizensites te hebben gespeurd, vonden wij aanvang 2016 onze ideale woning in Spanje.  De woning stond te koop op de site van makelaardij Huizen in Spanje te El Campello.

  Tja, hoe nu verder als je de taal niet spreekt en de wet en regelgeving inzake de koop en verkoop van onroerend goed in Spanje niet kent.

  Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben Rinus van makelaardij Huizen In Spanje maar een mailtje om informatie gestuurd. Vele mailtjes en telefoongesprekken met Rinus zijn  er nadien geweest. De vele vragen die wij hadden heeft hij op een correcte en duidelijke manier beantwoord . Er was geen moment een “no go” punt ontstaan.

  Dit heeft geleidt om de volgende stap te maken, het bekijken van de woning ter plaatse. Daarom een  afspraak gemaakt met Rinus. In Spanje heeft hij ons op een geweldige manier begeleidt. Vele uren met elkaar gesproken en een aantal keren de woning bezichtigd. Uiteindelijk hebben wij een bod uitgebracht en de koop werd gesloten.

  Rinus en medewerkers hebben ons “aan het handje” door het hele aankoopproces begeleid. Er was geen enkel moment van stress of onduidelijkheid over tijd, procedures, betalingen etc. 

  Ook na de koop stond/staat hij voor ons klaar bij vragen en praktische problemen, zoals energie aansluitingen en verzekeringen.

  Onze ervaringen: prettig, betrouwbaar, punctueel, kennis van zaken, netwerk van mensen die van belang zijn, maar boven al mens.

  De ervaringen van anderen, zoals hieronder beschreven en die wij voordat wij aan het avontuur zijn begonnen hebben gelezen, zijn herkenbaar en kunnen deze delen. Onze droom is werkelijkheid geworden.

  Auk en Janny Benschop, Assen, Nederland - Bonalba, Muchamiel Alicante, Spanje, oktober 2016
 • Alles werd tot in de puntjes geregeld we hebben we geen enkele slapeloze nacht gehad

  Al heel veel jaren was het onze droom om een huis te kopen in Spanje. In zomer van 2014 en 2015  hadden wij op eigen houtje afspraken gemaakt met wat makelaars om woningen te bezichtigen. Vaak bleken de huizen niet meer beschikbaar of waren niet datgene wat wij zochten.Bij een van die bezichtigingen hebben wij Rinus van Vliet ontmoet, in hoedanigheid van makelaar voor een van de verkopers.  

  Naderhand zijn we op het kantoor van Huizen In Spanje bij Rinus langs geweest om onze wensen te bespreken. Hij adviseerde ons rustig verder te kijken. “het komt goed, er komt echt wel iets wat jullie graag willen” was zijn oordeel.

  Dus weer zoeken op het internet. E met succes. een leuk uitziend huis in Busot en met een goede prijs. Eerst zelf gaan kijken door het hek en direct een goed gevoel over de plek. Rinus gemaild en hij maakte direct op korte termijn (voor de volgende dag!) een afspraak. Voor ons was dit de plek en volgens Rinus een gouden vondst.

  Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling.

  Dankzij de hulp van Rinus en zijn team die alle gegevens rondom het huis controleerden en verder alles voor ons regelden inclusief NIE-nummer, openen bankrekening en notaris etc etc.  tekenden wij, (lees Rinus met volmacht)  binnen een week het voorlopige koopcontract. 

  Terug in Nederland hebben wij de financiering verder geregeld en in september 2015 kon de overdracht plaatsvinden. Ook dit heeft Rinus met een volmacht van ons zonder dat wij erbij waren volledig en naar volle tevredenheid geregeld. De sleutels haalden wij bij hem op toen wij voor het eerst naar ons “eigen” huis in Spanje gingen.

  Ook in de maanden daarna en nog steeds helpt Rinus ons met allerlei zaken. Om een voorbeeld te noemen het water stond op het punt om afgesloten te worden (Rinus HELP), in allerijl regelde hij dat de factuur betaald werd en dat de wateraansluiting behouden bleef. Hierdoor werden ons onnodig hoge kosten ons bespaard.

  Niet alleen het contact met Rinus maar ook het contact met andere medewerkers van Huizen In Spanje verloopt soepel en prettig. Service en gastvrijheid staan hoog in het vaandel.

  Omdat alles tot in de puntjes geregeld werd voor ons, hebben we geen enkele slapeloze nacht gehad met betrekking tot de aankoop van ons huis in Spanje. Onze dank is groot. 

  Wij hebben alleen maar positieve ervaringen en kunnen we Huizen In Spanje van harte aanbevelen bij andere aspirant-huizenkopers in Spanje.

  Judith Bijl en Ferdinand Dinand Amsterdam, Nederland - Busot, Spanje, september 2016
 • Aankoop makelaar met gedegen kennis van zaken

  Recentelijk heeft Rinus van Vliet van het makelaarskantoor Huizen In Spanje voor ons het gehele aankoopproces van ons huis in  Spanje begeleid.

  Vanaf het begin hadden we het volste vertrouwen in Rinus en hij heef het oprecht prima gedaan!

  Hij combineert een gedegen kennis van zaken met een pragmatische aanpak. Hij kent de Spaanse markt, de lokale regel- en wetgeving De beste wijze van zaken doen in Spanje combineert hij met een Hollandse, no nonsens aanpak.

  Zijn adviezen zijn eerlijk en goed, maar hij laat ook ruimte voor eigen visie en inbreng. We hebben ons al vaak afgevraagd hoe we dit complexe en specialistische traject zonder het makelaarskantoor Huizen In Spanje en Rinus hadden moeten doen

  Kees-Jan Rozestraaten en Marc Broekaart Vinkeveen, Nederland - Monte Pego, Denia, Spanje, augustus 2016
 • Manier van werken Top, kennis Top, netwerk voor alle overige zaken Top

  Direct verliefd op de Costa Blanca
  10 jaar geleden zijn wij, Luck en Louisa uit Houten met 2 kinderen, voor het eerst met vrienden een weekend mee geweest naar de Costa Blanca.Wij waren direct verliefd op de Costa Blanca, de ongedwongen Spaanse sfeer, leuke dorpjes en mooie stranden.Jaar in en uit hadden wij het er over. Kopen we een huisje, of eerst een optie op een stuk grond en dan er zelf wat op te zetten. Onze eisen waren hoog en budget niet onuitputtelijk.Al die jaren huurden wij in de herfstvakanties een huisje in deze omgeving.

  Telkens weer een negatieve ervaring rijker
  In die vakanties gingen we met makelaars in Spanje huizen bekijken. Onze voorkeur was dan meestal net verkocht. Of een Spaanse makelaar die op het laatst aangaf “sorry dit stukje is al verkocht, maar ik heb nog wel wat anders te koop” voelde ook niet goed. Telkens weer een negatieve ervaring rijker.

  Uiteindelijk via Google bij makelaarskantoor Huizen In Spanje
  Terug in Nederland zijn we in 2015 op Google gaan zoeken naar “Makelaar, Spanje, Vertrouwd, Nederlands, Costa Blanca, Busot, El Campello”. Zo kwamen we uiteindelijk uit op de naam Rinus van Vliet, van het makelaarskantoor Huizen In Spanje. Via bestaande contacten gevraagd of hij betrouwbaar was en hij kwam positief uit de bus.

  Vertrouwen nooit beschaamd
  Daarna Rinus gebeld en door dat telefoontje is ons leven volledig op zijn kop gezet, in positieve zin.
  Na mijn telefoongesprek heb ik Rinus meteen 100 % vertrouwen gegeven en tot op de dag van vandaag is dat nooit beschaamd. Betrouwbaar, eerlijk, oprecht, verstand van zaken, altijd behulpzaam, flexibel, voor de koop en na de koop.

  Goede planning gemaakt
  In de eerste week van maart 2016 zijn we naar Spanje gegaan om huizen te bezichtigen. We hadden al avonden op allerlei sites gekeken en een selectie gemaakt. Rinus had een goede planning gemaakt en we konden alles op ons gemak bekijken.

  We bezochten 4 huizen uit onze eigen selectie en 3 uit de portefeuille van Huizen In Spanje. In zijn advies heeft hij nooit de voorkeur uitgesproken voor de huizen uit zijn eigen portefeuille.

  Het is een huis uit onze eigen selectie geworden
  Met de eigenaren van de 2 huizen die ons  aanspraken heeft hij voor ons onderhandeld, uitgaande van ons budget en mogelijkheden. Op 19 mei hebben we de handtekening op notariële koopakte gezet. Het is een huis uit onze eigen selectie geworden.

  Na de aankoop hebben we nog een flinke verbouwing gedaan. Ook in onderhandeling en afstemming voor de verbouwing is Rinus onze steun en toeverlaat geweest.

  Makelaarskantoor Huizen In Spanje van harte aan te bevelen
  We durven al onze vrienden en bekenden met een 100 % goed gevoel het makelaars kantoor Huizen In Spanje van harte aan te bevelen. Mensen die twijfelen mogen ons bellen voor details. Vraag gerust om ons telefoonnummer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Luck en Louisa Nafzger, Houten Nederland - Busot Alicante, Spanje, mei 2016
 • Bedankt voor alles, want zonder u was dit niet gelukt

  Vijf jaar geleden kwam ik toevallig samen met mijn zoontje in het gezellige badplaatsje El Campello terecht. Ik wandelde daar op de dijk en werd plotseling verliefd op het mooie plaatsje! Ik belde naar mijn man en zei dat ik daar ooit wilde komen wonen.

  We zijn dan beginnen te zoeken.
  Zo zijn we dan met Rinus van het makelaarskantoor Huizen In Spanje  in contact gekomen. Hij heeft ons op een correcte manier en zeker niet opdringerig kennis laten maken met het mooie Spanje.

  Eerst op zoek naar een huis, want we hadden net een verbouwing achter de rug en wilden geen stress meer. Na enkele jaren zoeken zijn we tot het besef gekomen dat wat wij wilden onbetaalbaar was of niet bestond. Iets wat Rinus ons van dag 1 al gezegd had.

  En zo zijn we dan naar gronden beginnen te zoeken.
  Toen we dan ons stukje gevonden hadden heeft Rinus ons van A tot Z geweldig bijgestaan.

  Rinus heeft altijd zeer veel geduld gehad en overal waar hij nodig was, was hij er.

  Inmiddels zijn we al met de bouw van onze villa in Spanje begonnen.

  Bedankt voor alles want zonder u was dit niet gelukt in het voor ons toen nog vreemde Spanje!

  Bernard en Kristel Knapen Alken, België - El Campello Alicante, Spanje, februari 2016
 • Een keuze waar wij absoluut geen spijt van hebben gehad

  Lange voorbereiding.
  Na een lange voorbereiding was voor ons het moment aangebroken om onze droom waar te maken; een huis kopen in Spanje om ons daar met onze kinderen te vestigen.

  Veel regels en papierwerk.
  Een huis in Spanje kopen betekent dat je te maken krijgt met veel regels, veel papierwerk en helaas ook met onbetrouwbare personen en incorrecte papieren.

  We wilden deze stap zetten met iemand met de nodige kennis, empatisch vermogen en iemand die betrouwbaar is.

  Verschillende makelaars gemaild.
  We hebben verschillende Nederlandse en Belgische makelaars gemaild om aan te geven wat onze plannen waren, met de vraag hoe ze ons daarbij konden helpen. Het is een flinke stap en het is zeer gewenst om daarbij de hulp te krijgen van iemand die luistert naar wat je precies zoekt en waarom.

  Teleurstellend.
  De telefoontjes die daarop volgden van verschillende makelaars waren teleurstellend. Menig makelaar luisterde niet echt of gaf niet de antwoorden die we zochten.

  Dit voelde direct goed.
  Totdat Rinus van Huizen In Spanje ons belde. Dit voelde direct goed! Hij luisterde, stelde gericht vragen en gaf duidelijke feedback. We wisten het zeker: Met Rinus durfden we deze stap aan.

  Een keuze waar wij absoluut geen spijt van hebben gehad!

  Prettig en kundig bijgestaan.
  Rinus is een rots geweest in een chaotische tijd. Van het selecteren van woningen, bezichtigingen, de papieren tot aan de daadwerkelijke aankoop heeft Rinus ons prettig en kundig bijgestaan. Een verhuizing naar Spanje met twee kinderen is niet niks. Ook daarin heeft Rinus ons van zeer nuttige informatie voorzien.

  Geweldige begeleiding van Huizen In Spanje is een aanrader.
  Inmiddels wonen we met onze kinderen in Spanje en beseffen we ons nog zeer regelmatig dat we er zonder de hulp van Rinus heel anders bij hadden gezeten.We zijn Rinus enorm dankbaar en kunnen iedereen de geweldige begeleiding van Huizen In Spanje aanraden!

  Johan en Ria Segers, Arnhem, Nederland - San Vicente, Spanje, januari 2016
 • Steun en toeverlaat bij juridische zaken en Spaanse regelgeving

  Wij waren niet bekend met de huizenmarkt in Spanje en op internet zie je al snel door de bomen het bos niet meer. 

  Op de website van Huizen In Spanje zagen wij gelijk goede tips van de makelaar. En ook echte reviews van mensen die een woning hadden gekocht via Huizen In Spanje. Dit gaf ons het goede gevoel en van hieruit hebben wij contact opgenomen.
  In 2 dagen hebben we een selectie van woningen langs de Costa Blanca bezocht. Woningen die we zelf hadden aangedragen en woningen die Rinus had geselecteerd op basis van onze wensen. Onderweg legde Rinus van alles uit over de omgeving en hoe de markt in elkaar steekt. Dit hebben wij als zeer positief ervaren. 

  Tijdens en na de aankoop van de woning was Rinus werkelijk onze steun en toeverlaat. Hij heeft ons geholpen met alle juridische zaken, Spaanse vertalingen, regels die gelden in Spanje en ons behoed voor de valkuilen.

  Zonder Rinus hadden wij waarschijnlijk de stap om de woning te kopen niet gezet. Nogmaals onze dank hiervoor. Ook nu nog, na de aankoop van de woning, hebben wij nog regelmatig contact met elkaar en geeft Rinus ons advies in allerlei zaken.

  Mocht u ook een woning willen aanschaffen aan de Costa Blanca dan adviseren wij u om absoluut met Rinus van Huizen In Spanje in zee te gaan.

  Familie Klouwer Volendam, Nederland - El Campello - Spanje, oktober 2015
 • Wij zijn uitzonderlijk goed begeleid " muchos gracias por tu servicio​"​

  Alles opsommen waar Rinus van Vliet van Huizen In Spanje ons voor en na de aankoop van ons huis in Spanje mee heeft geholpen is teveel.
  Dit bericht zou aanzienlijk langer en onleesbaar geworden zijn. Gewoon teveel om op te noemen.

  Meedenken over details
  De hoofdpunten laten we maar voor wat ze zijn.
  De details waar Rinus over meedenkt, maken het onderscheid met andere bij ons bekende makelaars.

  Vooral het tot in detail aangeven van wat er allemaal komt kijken bij het kopen en later bij het hebben van een huis in Spanje heeft ons goed geholpen.

  Het houdt niet op bij de aankoop
  Het houdt niet op bij het begeleiden bij de aankoop. Ook vandaag de dag kunnen wij altijd met onze vragen bij hem terecht.

  Uitzonderlijk goed begeleid
  Wij kunnen alleen maar zeggen dat wij uitzonderlijk goed begeleid zijn door Rinus en niet te vergeten het gehele team van Huizen In Spanje. We zeggen uit de grond van ons hart " muchos gracias por tu servicio​"​

  Joop en Hennie van Heiningen, Amsterdam - San Juan, Spanje, augustus 2015
 • Goed advies van een ervaren en betrouwbare ondernemer in​ Spanje

  We hadden al een tijdje het plan om een huis te kopen in Spanje. Via via kwamen we in contact met Rinus van het makelaarskantoor Huizen In Spanje.

  Duidelijk iemand die al vaker met dit bijltje heeft gehakt.
  Al tijdens de eerste ontmoeting hadden we een erg goed gevoel over zijn, aanpak, kennis en ervaring met het aanschaffen van een huis in Spanje. Hij stelde goede vragen om ons aan het denken te zetten en geen push. Makelaars in Nederland kunnen hier nog van leren. Duidelijk iemand die vaker met dit bijltje had gehakt.

  Regelmatig de website van Huizen In Spanje bezocht.
  We hebben regelmatig de website van Huizen In Spanje bezocht en na een jaartje of zo zagen we een interessant huis. Rinus organiseerde direct een afspraak voor een bezichtiging met de verkoper. Daarnaast heeft hij toen nog een aantal andere huizen geselecteerd die we ook konden bezichtigen. Op die basis boekten wij de vliegtickets voor een dag huizen kijken in Spanje.

  Het huis waar we voor kwamen was verkocht.
  Een week voor de bezichtiging kregen we een telefoontje van Rinus dat het vastgelegde huis door de verkoper via een andere makelaar was verkocht. Dit terwijl de verkoper had beloofd de woning vast te houden tot onze komst. Onze eerste keus, het huis waar we voor kwamen was verkocht.

  Een hele goede wissel.
  Ondertussen had Rinus het naastgelegen huis te koop zien staan (niet een uit zijn portefeuille) en als alternatief een afspraak voor een bezichtiging met de Franse eigenaar gemaakt. Dit bleek een hele goede wissel.

  Zeer tevreden met de aankoop.
  Een lang verhaal kort, we hebben uiteindelijk dat huis weten te bemachtigen en zijn zeer tevreden met de aankoop.

  Professioneel en dienstverlenend.
  De manier waarop Rinus ons heeft geholpen met de onderhandeling, het vastleggen van een tijdelijk koopcontract, het passeren bij de notaris, het in contact brengen met de relevante (overheids) instellingen, is zeer professioneel en dienstverlenend. Aanvragen NIE nummers, meters van water en elektriciteit op naam zetten, zelfs tips voor een beddenzaak en aannemer. Niets is hem te veel.

  Huizen In Spanje is een echte aanrader voor iedereen die succesvol een huis in Spanje wil kopen.
  Samenvattend kunnen we niet anders zeggen dat we zeer professioneel en prettig zijn geholpen. Wij gaan nog steeds graag even langs bij hem op kantoor om bij te kletsen of de laatste tips te ontvangen.

  Vivianne en Walter Kok, Amersfoort - El Campello, Spanje, juni 2015
 • Rinus een topman die alles perfect regelt

  Een goede raad.
  Na vele zoektochten in andere landen kwamen in contact met een landgenoot die al in Spanje, El Campello, een woning had gekocht. Deze gaf ons de raad om voor het kopen van een huis in Spanje zeker Rinus van kantoor Huizen In Spanje te contacteren.

  Geen seconde spijt.
  Omdat Spanje makelaars in een negatief beeld staan waren we echt op zoek naar iemand die te vertrouwen was. Dus hebben we van deze raad gebruik gemaakt en daar nooit een seconde spijt van gehad.

  Voelde vanaf de eerste minuut goed.
  Onze eerste afspraak met Rinus voelde dan ook van de eerste minuut goed aan.

  We hadden al een voorkeur.
  We hadden zelf via het internet al een aantal huizen in voorkeur die we wilden zien. Maar het was voor Rinus ook niks teveel om nog een aantal andere huizen te gaan bekijken. Zelfs huizen die niet in zijn portefeuille waren.

  We hebben dan ook na vrij snel overleg een huis gekocht.

  Alles pico bello klaargemaakt.
  Rinus heeft alles pico bello voor ons klaargemaakt. Vertalingen, NIE nummer, belastingen, bankrekening, notaris. Alles wat er komt kijken bij een overdracht. Je moet je van niks aantrekken, zelfs na verkoop staat hij ieder moment voor je klaar.

  Eén naam onthouden.
  Wie nog een huis wil kopen in Spanje, zeker niet twijfelen. Eén naam onthouden Rinus van vliet!

  Rinus en lieve Inge, Hartelijkdank voor alles.

  Raymonda en Mathy, Bocholt, België - El Campello, Spanje, december 2014
 • Onze verwachting ruimschoots overtroffen

  Bij verschillende makelaars in de verkoop.
  Toen wij ons appartement op Bonalba kochten, stond deze bij verschillende makelaars in de verkoop. Ook bij Huizen In Spanje.

  Met welke makelaar zaken doen?
  Wij hadden al een aantal jaren een paar maanden op Bonalba doorgebracht en konden daardoor bij bekenden informeren via welke verkopende makelaar wij het beste zaken konden doen.

  Huizen In Spanje kwam naar voren als een betrouwbare partij.
  Daaruit kwam Huizen In Spanje, Rinus van Vliet, al snel naar voren als hele betrouwbare partij en hij sprak ook nog eens Nederlands!

  Onze verwachting ruimschoots overtroffen.
  Nou, Rinus heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Als verkopende makelaar heeft hij ons met van alles en nog wat geholpen.

  Rinus fungeerde als gids.
  Hij heeft ons door, de andere gebruiken, de gewoontes en de wetten in Spanje geloodst. En fungeerde tevens als gids naar de verschillende plekken waar wij aan onze verplichtingen moesten voldoen.

  Wij waren dan ook erg blij met hem en zijn collega Thomas.

  Rob en Wil Vuijk, Capelle aan den IJssel - Bonalba Muchamiel, Spanje, november 2014
 • Rinus......vertrouwd gevoel

  Zoektocht
  Na een intensieve voorbereiding zijn we in september 2013, gewapend met een behoorlijk aantal afspraken met makelaars, huizen gaan bekijken aan de Costa Blanca, grofweg het gebied tussen Denia en Alicante. In onze selectie zat ook een aantal woningen van de site Huizen in Spanje. Hierdoor kwamen we in contact met Rinus.

  Een verademing
  Vergeleken bij de andere makelaars hadden we bij Rinus vrijwel meteen een vertrouwd gevoel. Hij is deskundig, integer, onafhankelijk, neemt de tijd, heeft aandacht voor de mens en vooral: heeft een luisterend oor. Hij duwt je niet in een bepaalde richting.

  Keuze adviseur
  Uiteindelijk bleven er 2 huizen in Moraira over. Hoewel deze huizen niet in de portefeuille van Huizen in Spanje zaten hebben we toch besloten Rinus in de arm te nemen bij het koopproces.
  En daar hebben we geen spijt van gehad.

  Lastige casus
  Het huis in Moraira wat het uiteindelijk is geworden werd verkocht vanuit een erfenis. Dit gaf extra complicaties. Omdat we zelf ook bij alle stappen de vinger heel nauw aan de pols hebben gehouden was het heel plezierig met iemand samen te werken (in casu Rinus) die geen vraag te gek vond en steeds open communiceerde. Hierdoor hebben we op een aantal cruciale momenten de juiste beslissingen kunnen nemen. De casus is ook beschreven op de site van Huizen in Spanje (Kopers tips, Kopen uit een erfenis).

  Vergaande ondersteuning
  Heel plezierig was ook de ondersteuning bij onder andere het verkrijgen van de NIE nummers, het overschrijven van de wateraansluiting en de elektriciteitsaansluiting.

  Vertrouwd gevoel
  De aankoop van een huis is niet niks en vooral niet in een land als Spanje waar zoiets behoorlijk anders gaat dan in het vertrouwde Nederland. Juist in die situatie is een vertrouwde adviseur  belangrijk en dat hebben we erg in Rinus gewaardeerd.

  Henk en Mavis, Groningen - Moraira, Spanje, oktober 2014
 • Betrouwbaar advies, en daadwerkelijk hulp

  Het advies contact op te nemen met Huizen In Spanje was een goede tip.
  Het advies van een goede vriend om in ieder geval een keer contact op te nemen met Rinus van Vliet als je een huis aan de Costa Blanca zoekt was een heel goede tip. Wij hebben al een aantal jaren rondgekeken naar een geschikte woning en met vele makelaars huizen bekeken. We vonden nooit het geschikte pand, maar wel de regio.

  Nooit gepusht om ons een huis uit zijn eigen portefeuille te verkopen.
  We hebben gedurende dat proces Rinus gebeld en zijn een aantal dagen met hem op stap geweest. Hij heeft daarbij nooit gepusht om ons een huis uit zijn eigen portefeuille te verkopen, maar is volledig op basis van onze wensen met ons gaan rondkijken.

  Zelf een mooie finca gevonden.
  Nu hebben wij zelf een mooie finca gevonden die we uiteindelijk hebben gekocht. En vanaf het begin van zijn betrokkenheid is Rinus een vaste betrouwbare waarde voor ons geweest.

  Betrouwbaar advies, en daadwerkelijk hulp.
  Waar het om gaat als je in een nieuw land een investering wilt doen is om betrouwbaar advies te krijgen en ook daadwerkelijk hulp bij het doen wat nodig is.

  Enthousiast en deskundig.
  N.I.E. nummer aanvragen, notaris regelen, verkoop/koopakte opmaken, afspraken bij de bank, noem maar op. Je hoeft Rinus niet te vragen om wat voor je te doen, hij doet het allemaal. Enthousiast en deskundig.

  Er waren geen verrassingen en dat is heel erg belangrijk.
  Wij zijn enorm blij met de hulp van Rinus. We vertrouwen hem helemaal (en dat zegt heel veel). Ons Spaanse avontuur is in ieder geval heel goed begonnen, zonder teleurstellingen en vrijwel alles zoals Rinus het heeft voorspeld een aangedragen. Er waren geen verrassingen en dat is heel erg belangrijk.

  Huizen In Spanje is een aanrader.
  Huizen In Spanje is een aanrader voor iedereen die een betrouwbare partner zoekt. Een partner die je helpt tot ver na de overdracht van de sleutel.

  Een beter compliment kun je eigenlijk niet geven.
  Wij weten een ding zeker, als wij horen van iemand die in een huis of appartement in Spanje wil investeren, dan zullen we met klem adviseren om dat samen met Rinus te doen. Een beter compliment kun je eigenlijk niet geven.

  Cees en Joke Hartmans, Glimmen (Groningen) - Moraira (Teulada) Spanje, juli 2014
 • Zonder deze geweldige begeleiding hadden we dit niet kunnen en durven doen

  Al langere tijd hadden we plannen om een tweede huis te kopen in Spanje.
  Na wat rond gekeken te hebben op internet, besloten we om contact op te nemen met een plaatselijke makelaar en een aantal woningen te gaan bezichtigen.
  Op goed geluk kozen we voor Huizen In Spanje, en belden dus met Rinus.

  Eerste gesprek direct een goed gevoel.
  Het eerste gesprek met Rinus verliep zeer prettig en gaf ons direct een goed gevoel.

  Enkele weken na ons eerste contact zaten we bij Rinus en Thomas aan tafel. Na dit kennismakingsgesprek waarin Rinus vooral wilde weten aan welke voorwaarden ons tweede huis moest voldoen, zijn we enkele huizen gaan bekijken. Omdat wat op een foto zo mooi lijkt in werkelijkheid nog wel eens wil tegenvallen.

  Maar Rinus had al een aardig idee wat wij zochten, dus nam hij ons mee naar een kleine urbanisatie een half uurtje rijden vanaf Alicante. Dit huis voldeed volledig aan onze wensen.

  De koop was snel gesloten.
  Terug in Nederland liet dit huis ons niet los. We keken nog verder naar andere woningen maar telkens kwamen we bij dit huis terug. Het voelde erg goed.
  Al snel werd beslist om een bod uit te brengen. Met Rinus als makelaar was de koop snel gesloten.

  Financiële en notariële afhandeling perfect geregeld.
  Hierna kwam de financiële en notariële afhandeling, Rinus heeft dit perfect voor ons geregeld.
  Zonder zijn geweldige begeleiding hadden we dit niet kunnen en durven doen.

  Rinus, Thomas en Inge, hartelijk dank!

  Wij zijn er zeker van dat we nog vele jaren met familie en vrienden kunnen genieten van onze woning in Tibi.

  John en Anja Wilting Eindhoven - Tibi, Alicante Spanje, juni 2014
 • De begeleiding was geweldig goed

  Al enkele jaren huurden wij een huis in de buurt van Alicante. Vanwege het weer en andere omstandigheden, beviel het ons zo goed dat we steeds langer bleven. Inmiddels zo'n 6 maanden in de winter, waarop we besloten serieus te kijken naar een koophuis.

  Tijdens een rondje golf op Bonalba zagen we een verkoopbord van "Huizen In Spanje" op een huis dat ons wel leuk leek. Daarna op de website van Huizen In Spanje gekeken en contact opgenomen met Rinus. Hij stuurde ons direct een uitgebreide serie foto's.
  Een afspraak was snel gemaakt, omdat wij al in Spanje waren. De onderhandelingsgesprekken via Rinus met de verkoper verliepen uitstekend en al snel kwamen we tot overeenstemming.

  De begeleiding van Rinus, zijn vrouw en zijn compagnon Thomas naar de officiële overdracht bij de notaris was geweldig goed. Ook bij de zaken, die daarna geregeld moesten worden, zoals " gas, licht en water" etc., was het team een enorme steun.

  Het woord service, ook na de overdracht, staat bij het team van Huizen In Spanje zeer hoog in het vaandel en dat alles in een vriendelijke en ontspannen sfeer.

  Wij zijn dan ook zeer tevreden over de hele gang van zaken en zeker zo belangrijk, over het huis.

  Peter en Greta van der Mee, Den Haag Nederland – Muchamiel- Spanje, maart 2014
 • Huizen In Spanje is een aanrader als je advies wilt bij het kopen van een huis in Spanje

  Een huis kopen in Spanje, spannend!
  Wij, Wim en Ria Dukker, zijn gepensioneerd en hebben een kleine Bed & Breakfast in de Duitse Eifel. Het is alleen in het zomerseizoen geopend. In de winter willen wij graag in het zonnige Spanje verblijven. Na in de zomer van 2013 wat op de Spaanse huizenmarkt te hebben rondgekeken, huurden wij in de winter voor 3 maanden een huisje in Spanje. Tijdens onze vervolgspeurtocht In Spanje en op het internet kwamen wij de website van Huizen In Spanje met veel nuttige aankoop informatie tegen.

  Goede adviseur, pure noodzaak
  Wij hebben er voor gekozen om het zoeken naar een huis in Spanje in eigen hand te houden. Maar omdat een huis kopen in Spanje volgens een compleet ander proces verloopt dan in Nederland en wij de Spaanse taal niet voldoende beheersen, was het vanaf het begin duidelijk dat wij een goede adviseur (Gestor) in de arm moesten nemen.
  Een Gestor is iemand die je door de administratieve procedures bij de aankoop van een huis in Spanje helpt, een soort aankoop uitvoerder. Hij zorgt ervoor dat je niet in allerlei valkuilen trapt die voorkomen hadden kunnen worden. Denk hierbij aan het onderzoeken van het Spaanse kadaster (rusten er geen schulden op?), het aanvragen van je N.I.E nummer (een soort Sofienummer), het openen van een Spaanse bankrekening, het zoeken van goede notaris, en nog veel meer.

  Rinus en Thomas, een paar apart
  Wij hebben dus voor Rinus en Thomas van Huizen In Spanje gekozen. Al tijdens het intake gesprek voelden wij ons direct op ons gemak. Rinus en Thomas kennen de Spaanse markt op hun duimpje, hebben een uitgebreid netwerk, en weten wat een huis in Spanje ongeveer mag kosten. Maar dat is niet alles. Zo stond Thomas bijvoorbeeld al 's morgens om 7 uur in de rij bij het politiebureau in Alicante om er voor te zorgen dat we nog dezelfde dag een N.I.E. kregen.Zelfs onze verkopende partij heeft er baat bij gehad dat Rinus onze adviseur was. Hij wees, tijdens de overdracht van het huis bij de notaris, hun Gestor in vloeiend Spaans er fijntjes op dat hij een bepaald formulier best even zelf voor zijn klanten kon regelen! (in plaats van hen het bos in te sturen).
  Kortom; Huizen In Spanje is een aanrader als je advies wilt bij het kopen van een huis in Spanje en zelf de weg niet weet hoe te handelen en de taal niet spreekt! Wij zijn zeer over deze mannen te spreken!

  Wim en Ria Dukker, Hörschhausen, Duitsland – Torrevieja, Spanje, februari 2014
 • Alles was geregeld, wat een service !

  Jullie waren een echte steun en toeverlaat bij het regelen van onze aankoop.

  In de jaren ´80 bezochten wij (twee dertigers met jonge kinderen) regelmatig de Costa Blanca. We vonden het een prachtige plek om te overwinteren, iets wat we ons zelf op latere leeftijd ook wel zagen doen.

  Jaren later vonden wij (inmiddels twee vijftigers met volwassen kinderen) eindelijk de tijd voor een hernieuwd bezoek aan de regio Alicante. Aangekomen in Spanje voelden we ons meteen weer thuis. Nog steeds spelende met het idee aan de zonnige Spaanse kust te overwinteren, kwamen we via via in contact met Huizen In Spanje, Rinus en Thomas. Zij lieten ons op een prettige manier in vogelvlucht zien wat onze mogelijkheden waren. Onze interesse in de Spaanse huizenmarkt was gewekt!

  Eenmaal thuis bekeken we bijna een jaar lang Spaanse huizensites.

  In november 2013 reisden we weer voor een vakantie naar de mooie Costa Blanca. Dit keer hadden we een lijstje met onze favoriete huizen bij ons. En al die uren huizensites kijken bleek niet voor niets te zijn geweest. We bezochten een paar huizen en appartementen van ons lijstje, waaronder een mooi, nieuw appartement in een afgesloten park met zwembad. We wisten het toen meteen: dit was precies wat we wilden! En de prijs was ook nog eens heel erg goed...

  Direct zochten we weer contact met Huizen In Spanje. Na ons verhaal te hebben aangehoord, gingen zij direct voor ons aan de slag. Papierwerk en bouwkundige staat werden kritisch gecontroleerd, want voor die prijs....

  Nadat alles goed bevonden was, hielpen Rinus en Thomas ons verder met de aankoop.

  Dit was voor ons een hele geruststelling, want in een vreemd land waar ze een vreemde taal spreken, vind je niet zomaar je weg. Rinus en Thomas hielpen ons alles binnen de beperkte tijd die we hadden af te ronden. Dit heeft ons heel veel gezoek, gevraag, tijd en uiteindelijk ook geld bespaard.

  Een maand of twee later hoefden we alleen nog een keer terug naar Spanje om het koopcontract bij de notaris te tekenen. Verder was alles geregeld, wat een service!

  Rinus en Thomas, we willen jullie graag bedanken voor jullie snelle en professionele hulp.

  Jullie waren een echte steun en toeverlaat bij het regelen van onze aankoop.
  Uiteindelijk ging de koop van het appartement sneller, dan het leren van Spaans!

  Paula en John Weij, Übereisenbach, Duitsland – Muchamiel, Spanje, januari 2014
 • Makelaarschap is vakmanschap: geen moeite is te veel !

  Vorig jaar was ik al bezig geweest om een appartement te bemachtigen in El Campello.

  Dat is toen niet gelukt, tot een vriendin mij attent maakte op een te koop bord van “Huizen In Spanje”.

  Meteen gebeld en hoewel het appartement nog niet op de site stond, kreeg ik in datzelfde weekend al foto’s gemaild. En weekend of niet, alle vragen werden beantwoord.

  Er werd een bezichtiging gepland met Rinus, die er meteen een gesprek aan vastknoopte met een heel duidelijke uitleg wat me allemaal te wachten stond bij aankoop van onroerend goed in Spanje.

  Kosten noch moeite zijn gespaard om mij mijn favoriete plekje te laten aanschaffen! Ongelooflijk veel inspanningen van Rinus om alles rond te krijgen en alle hobbels te pletten hebben ertoe geleid dat ik nu op een prachtige plek een appartement heb.

  Ook hulp bij het aanvragen van NIE (met dank aan Thomas!), het openen van een bankrekening, de afhandeling van alle te betalen kosten, contacten met de notaris enz enz, het aantal uren dat er in gestoken is, is ontelbaar!

  Het is onvoorstelbaar belangrijk dat je een makelaar treft in Spanje die alles zo minutieus en correct afhandelt zodat je je over wettelijke zaken geen zorgen hoeft te maken. En die makelaar vind je bij “Huizen In Spanje”!

  Zelfs na de aankoop is geen moeite te veel om je te assisteren bij het vinden van een slotenmaker of aannemer.

  Er resteert alleen nog maar een welgemeend woord van dank voor alle inspanningen van Rinus en Thomas. Zodra de verbouwing klaar is en alles is ingericht, zijn jullie van harte welkom om een biertje te komen drinken.

  Ans, Zaandam, Nederland - El Campello, Spanje, december 2013
 • Zonder de professionele aanpak van Huizen In Spanje waren we afgehaakt

  Wij zochten 2 jaar actief naar een leuke woning aan de Costa Blanca. De omgeving kenden we erg goed door onze vakanties aan de Costa Blanca. En hadden altijd de stille hoop er zelf een villa te kopen.
  Met tal van makelaars zochten wij de kustlijn van de Costa Blanca en het achterland af.

  Op onze zoektocht naar een huis aan de Costa leerden wij Rinus & Thomas van "Huizen In Spanje" kennen. Via hun goed toegankelijke en duidelijke website vielen ze ons op. Dus gewoon even een keer langs hun kantoor gereden op de koffie. Onze indruk: Zeer gedreven met een uitstekende kennis van de woningmarkt. Humoristisch vol passie voor hun werk en vooral "to the point".

  Met hun aanpak en voorlichting over het gehele kooptraject en de ondersteuning tijdens het traject steken ze met kop en schouder uit boven de andere makelaars.

  Ze laten je niet zwemmen in een jungle aan regels. Helemaal vrijblijvend gaf Rinus ons een uitgebreide uitleg over de gang van zaken bij de aankoop van een huis in Spanje. Een heldere uitleg over de rol van de notaris, het NIE nummer, de Spaanse bankrekening en de afwikkeling van de aankoop met de Spaanse fiscus en ga zo maar door.

  Rinus staat heel dicht bij de koper, ook al was hij de verkopende makelaar. Hij ging zeer scherp de onderhandelingen met de verkoper aan. En informeerde ons doorlopend via mail. Zo kwamen we tot een deal en kochten voor de prijs die wij in gedachten hadden.

  Anekdote
  Aangezet door allerlei Spaanse Indianen verhalen van derden en de uitspraak "Vertouwen is goed, maar controle is beter" namen we ook nog een onafhankelijke adviseur in de arm. Achteraf gezien was het niet nodig geweest en hadden we die euro's kunnen besparen. De ingehuurde adviseur was behoorlijk onder de indruk van de kennis en de professionele aanpak van Huizen In Spanje. Rinus kreeg steeds complimenten van de adviseur.

  We zijn zeer in onze sas met onze woning in El Campello. Pal aan zee met prachtige vergezichten over de zee en over de kuststrook. Eigenlijk zijn we er best wel een beetje trots. Ook onze kinderen zijn trots op "Villa Elefante" de naam die ze aan ons huis in Spanje hebben gegeven.

  Een huis kopen in Spanje gaat heel anders dan in Nederland. De notaris is meer afwachtend en controleert niet alles, anders dan in Nederland.
  Hoe zit het met de bestaande hypotheek, hoe met de hypothecaire inschrijving, hoe is de inschrijving in het openbare register opgesteld, welke zakelijke lasten drukken op de woning. Hoe zit het met het fiscale en erfrechtelijk regime in Spanje. Allemaal vragen die we voorgelegd hebben aan Rinus & Thomas. En waarop we afdoende antwoorden hebben gekregen. In Spanje heb je een vertrouwenspersoon nodig. Personen op wie je blindelings kunt "bouwen". Daarom zijn we erg blij met onze kennismaking met "Huizen In Spanje" en met de eerlijke en professionele ondersteuning van Rinus & Thomas.

  Gina en Harry Hulshof, Purmerend, Nederland - El Campello, Spanje, november 2013
 • Zo een service hebben wij nog nooit ergens anders gezien

  We waren al enige tijd bezig te bepalen waar wij een tweede huis wilden kopen in Spanje. We hadden in verschillende plaatsen met makelaars rondgereden. En telkens beviel ons iets niet. Soms lag het aan de huizen die we te zien kregen en soms werden we ook onrustig over de makelaar.

  Totdat we Thomas en Rinus ontmoetten. 
Eigenlijk hebben we weinig huizen bekeken. Zij vroegen wat we wilden. Wij zijn zo vaak verhuisd voor mijn werk dat we dat precies konden omschrijven. En we bekeken een huis in Muchamiel en het was meteen raak. 

De service van Huizen in Spanje hield niet op bij de verkoop. Ze hebben ons met alles geholpen variërend van de papieren van de plaatselijke overheden, het zoeken van een tuinman voor de aanleg van de tuin, zwembadverwarming enzovoort.

  Zo een service hebben wij nog nooit ergens anders gezien ook in Nederland niet.Wij gaan regelmatig naar ons huis in Spanje en we zien vooral Thomas regelmatig Altijd vriendelijk en hij wil er altijd van verzekerd zijn of we nog steeds blij zijn met ons huis. 
Ja dat zijn wij. Vooral dankzij Huizen in Spanje en Rinus en Thomas.


  Carel en Gerda van Bemmelen, Amstelveen Nederland – Muchamiel Spanje, juni 2013
 • We hebben een fantastische begeleiding gehad

  In 2012 zijn wij onze zoektocht begonnen. Tijdens een Spanje vakantie in de buurt van Moraira hadden we verschillende huizen bezichtigd. We waren nog niet helemaal zeker of we wel een huis in Spanje wilden. Maar terug in Nederland liet de gedachte een huis in Spanje te kopen ons niet los.

  Toen we na een vakantie op Bali met onze neus in de Nederlandse winter vielen, kwam de gedachte aan Spanje iedere keer weer terug. We bleven toch telkens weer op allerlei sites op zoek naar huizen en kwamen toen terecht bij huizen in de buurt van het Spaanse dorp Castalla.In januari hadden we genoeg van het weer in Nederland en hebben toen een reis voor drie weken geboekt met de bedoeling om een huis in Spanje te kopen.

  Een dag voor vertrek kwamen we op de site "Huizen in Spanje" terecht en zagen daar meteen een huis wat ons aansprak. Dus een mail gestuurd naar Rinus en Thomas om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Daarna kwam het in een stroomversnelling, de koop was snel gesloten. Een paar dagen later zaten we bij Rinus en Thomas op kantoor om het voorlopige koopcontract te maken. We kregen een duidelijke uitleg van Rinus en Thomas hoe de hele procedure doorlopen moest worden. We zijn samen naar Alcoi geweest om onze NIE nummers aan te vragen. Al met al hebben wij van beide heren een fantastische begeleiding gehad. Als er al een probleem was werd dit direct opgelost en niets was hun te veel. Wij zijn heel erg tevreden over de gang van zaken en zelfs nu kunnen we nog steeds bij hun terecht als er iets is. Wat ons het meeste aansprak was de ongedwongen sfeer waarin alles werd geregeld. Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor de goede begeleiding.

  Kees en Tonneke,Haalderen, Nederland - Tibi,Spanje, maart 2013
 • Alles werd geregeld en liep perfect met een goeie uitleg

  Al een aantal jaren hadden we tijdens onze vakanties de verschillende regio's in Spanje bekeken. Onze keuze viel uiteindelijk op de Costa Blanca. De plaatsen El Campello, San Juan of Mutxamel. Niet te ver van het vliegveld en de stad Alicante.
  Zelf hadden we al verschillende huizen bekeken maar toch nog niet "ons" huis gevonden. Tijdens de laatste dagen van onze vakantie in El Campello zagen we op de website van Huizen In Spanje "ons" huis.
  Na een telefoontje was de afspraak voor de eerste bezichtiging snel gemaakt.

  Na de bezichtiging gezellig een kopje koffie op het kantoor van Huizen In Spanje. Helemaal vrijblijvend gaf Thomas ons een uitgebreide uitleg over de gang van zaken bij de aankoop van een huis in Spanje. Een heldere uitleg over de rol van de notaris, het NIE nummer, de Spaanse bankrekening en de afwikkeling van de aankoop met de Spaanse fiscus.
  De 2e bezichtiging moest op een zondag gebeuren omdat we al bijna weer terug naar Nederland moesten. Dit was voor Thomas geen moeite teveel.
  Het voelde goed, dit was ons huis. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. De volgende dag was immers onze vertrekdag. Een bankrekening geopend en het voorlopige koopcontract getekend (netjes met een Nederlandse vertaling) alles voor elkaar in een halve dag.
  Die middag vlogen we naar huis wetende dat we "ons huis" hadden gekocht. En dat we op Rinus en Thomas konden rekenen wanneer een maand later terugkwamen om naar de notaris te gaan.

  Het ging verder dan alleen het begeleiden en het uitleggen bij de notaris op het moment dat de aktes getekend werden. De energieaansluiting, wateraansluiting, internet, aanvraag fiscale nummers in Alicante, sloten vervangen enz.enz.
  Alles werd geregeld en liep perfect met een goeie uitleg.
  Ook hebben wij via hen fijne buren gevonden die op ons huis passen als wij er niet zijn. We kunnen niet wachten om weer terug te gaan.
  Rinus en Thomas bedankt voor jullie kennis, flexibiliteit, correctheid en gezelligheid.

  Marco en Manon, Gendringen Nederland - Mutxamel,Spanje, maart 2013
 • Ze zijn zeer service gericht

  Vrienden van ons hebben voor een langere periode een appartement gehuurd op Bonalba. Vorig jaar zijn wij daar op bezoek geweest en waren direct enthousiast over de omgeving en het klimaat.

  Terug in Nederland hebben wij via internet naar een tweede woning gekeken. Via onze vrienden kwamen wij terecht bij Huizen In Spanje, bij Rinus en Thomas. Rinus en Thomas hebben ons goed op weg geholpen met het vinden van een prachtige woning in Muchamiel.

  Het zijn twee betrouwbare ondernemers en uiteindelijk hebben wij ook via hun kantoor het huis gekocht. Tegenwoordig zitten we als het even kan in onze villa in Muchamiel.

  Als we vragen hebben kunnen we altijd bij Rinus en Thomas terecht. Ze zijn zeer service gericht.

  Johan en Diny uit Lochem, Nederland – Muchamiel, Alicante, Spanje, februari 2012
 • Meteen hadden we een super appartement gevonden

  Nadat we vele jaren de streek tussen Alicante en Altea hadden bezocht wilden we zelf daar ergens een tweede "thuis".

  Na een beetje googlen kwamen we uit bij "Huizen In Spanje".
  Na onze afspraak met Rinus in Alicante zijn we in Altea beland.

  Meteen hadden we een super appartement gevonden. Dankzij Rinus die perfect wist wat we wilde. We hadden ook meteen vertrouwen in Rinus want hij weet waarover hij praat in de makelaarswereld, hij kent zijn vak. We hebben vrijwel meteen gekocht.
  Alles is perfect gelopen dankzij de behulpzaamheid, vriendelijkheid en zeer goede service van Rinus en Thomas. Je kan Rinus en Thomas alles vragen,ze staan altijd klaar.

  Alles is zeer vlot verlopen met de aankoop. Toppie!!!

  Ondertussen genieten we al regelmatig van ons prachtig appartement in Altea.

  Onze welgemeende dank aan Rinus en Thomas voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben en niet te vergeten nog doen als het nodig is!

  Henri en Simone Cardinaels uit Bree, Belgie – Altea Spanje, februari 2012
 • Op al onze vragen was het antwoord to the point

  Jullie vormen een vlot, open, correct en spontaan team.
  Op al onze vragen was het antwoord to the point of er werd wel even gecheckt bij twijfel.
  Voor al de bijkomende administratie en papierwerk werd ons een prima service geleverd.
  Zelfs maanden na de definitieve aankoop, hebben jullie, zonder twijfel: “laten we dat gelijk maar even doen dan…”, ons nog bijgestaan in het vervullen van enige administratie.
  Mocht er een opmerking zijn, dan laten we ze ook wel even horen (grapje) …… Neen hoor, doe gewoon verder op deze manier, succes!
  Rinus, Thomas, bedankt voor alles!

  Ronny en Marijke uit Meeuwen - Gruitrode België - Muchamiel Spanje, december 2011
 • Dit is top! Alles is vlekkeloos verlopen tot in de kleinste details

  We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte plek onder de zon. Zuid-Frankrijk hadden we al bezocht, maar we wilden nog meer zuidelijker i.v.m. zekerheid van zonneschijn en temperatuur. Via surfen op het net bleek algauw dat de Costa Blanca en meerbepaald de streek onder Calpe en boven Alicante het meeste had te bieden.

  Rinus en Thomas waren heel goed voorbereid en beschikken over een grondige kennis van streek- en huizenmarkt. Ze kunnen ook op elke vraag een correct antwoord geven en zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam: er wordt op geen inspanning gekeken. Dit is top!
  Uiteraard hebben we via hun kantoor de koop beslecht en alles is vlekkeloos verlopen tot in de kleinste details., waarvoor dank.
  Intussen geraakt ons appartement stilaan ingericht en gaan we meerdere keren naar ons zonnige verblijf in Altea, waar een compleet andere sfeer hangt dan bij ons in het noorden. Een echte aanrader! Dit is pas genieten. Zelfs nu nog – indien er vragen zijn – kunnen we nog steeds terecht bij Rinus en Thomas.We geraken steeds beter op dreef en voelen er ons echt al thuis.

  Hans en Claire Neyt uit Brugge, België – Altea Spanje, oktober 2011
 • Alle formaliteiten die bij de transactie kwamen kijken werden heel goed begeleid

  We waren al een poosje op zoek naar een tweede woning in het buitenland. Via internet vonden wij de site van Huizen In Spanje.
  Tijdens een eerste telefonisch contact waren we positief verrast dat we op deskundige wijze en zeer vriendelijk in het Nederlands te woord werden gestaan.
  Rinus en Thomas hebben ons goed op weg geholpen met het vinden van een prachtige woning op de eerste lijn aan zee. We kregen het gevoel dat zij de lokale markt uitstekend kenden. Verder vonden we het prettig dat ze ons alle ruimte en tijd gaven, zelf onze keuze te maken.
  Uiteindelijk hebben we ook via hun kantoor onze droomplek gekocht en hebben zij alle formaliteiten die bij de transactie kwamen kijken heel goed begeleid.
  Tegenwoordig zitten we als het even kan in onze villa in El Campello. Als we vragen hebben kunnen we altijd bij Rinus en Thomas terecht, maar weten nu zelf ook al aardig goed de weg in Spanje.

  Ank en Maarten uit Haarlem Nederland - El Campello Spanje, oktober 2011
 • We kunnen met een goed gevoel terugkijken op de verkoop van ons Spaanse 'thuis'

  Hallo Rinus en Thomas, 

  Inmiddels is het een half jaar geleden dat we elkaar gezien en gesproken hebben sinds de verkoop van ons huis in Spanje.
We hopen dat het jullie beiden goed gaat? Zowel persoonlijk alsook op zakelijk vlak.

  Natuurlijk missen we het relaxte en zonnige Spaanse leven. En vooral ook onze vrienden uit Río Park! Gelukkig is er skype!!

  We zullen er zeker nog eens terug komen, ( en dan wippen we ook bij jullie binnen) maar de komende maanden willen we onze energie besteden aan het opknappen van ons huis hier in Geleen.

  We kunnen (achteraf) met een goed gevoel terug kijken op de verkoop van ons Spaanse 'thuis'. 
We beseffen heel goed dat het 'geluk' met ons is geweest.
Ook jullie inzet is hierbij belangrijk geweest.

  Daarbij doet het ons goed te weten dat kopers het er helemaal naar hun zin hebben. We ontvangen alleen maar positieve berichten!

  Jack en José Savelkoul , Geleen, Nederland, augustus 2011
 • Met Rinus en Thomas kunt u op twee oren slapen. Super service!

  We waren al een poosje op zoek naar een tweede woning aan de Costa Blanca toen we toevallig via google bij Huizen In Spanje terecht kwamen. We vonden op de site een woning die ons dadelijk aansprak en hebben toen onmiddellijk een afspraak gemaakt voor bezichtiging. Rinus was zo vriendelijk ons te komen afhalen aan het hotel en na enkele bezichtigingen en een goed gesprek hadden we onmiddellijk vertrouwen in zijn deskundigheid. We hebben dan ook geen moment spijt gehad van onze aankoop in Muchamiel geregeld via hun kantoor. Rinus en Thomas hebben ons van A tot Z begeleid bij de afhandeling van de aankoop. Zij zorgen voor alle nodige documenten, vertaling van het koopcontract enz. Zelfs na de aankoop kunnen we bij hun nog altijd terecht met allerhande vragen. Super service! Uiteindelijk hebben we via hun kantoor nog een appartement bijgekocht in El Campello.

  Een woning kopen in het buitenland is een hele onderneming. Maar met Rinus en Thomas van Huizen In Spanje kunt u op twee oren slapen. Laat het door ons gezegd zijn.

  Freddy en Heidi uit Meeuwen, België – Muchamiel Spanje, juni 2011
 • Tot op heden waren alle adviezen uitstekend. We zijn meer dan tevreden

  Wij waren op zoek naar een vakantiewoning in een land met een warm klimaat. Mede op aanraden van onze buren kozen wij voor Spanje en wel de omgeving van Altea waar onze buren ook een woning hebben.

  Het makelaarskantoor "Huizen In Spanje" had bemiddeld bij de aankoop van de woning van onze buren en die waren hierover dik tevreden.
  Zodoende hebben wij ook contact gezocht met "Huizen In Spanje".Daar ik sinds 1959 als makelaar werkzaam ben in Nederland en weet wat het vak inhoud, leek het ons toch beter om ook een makelaar in te schakelen.De wetgeving en nog andere zaken zijn in Spanje anders geregeld dan in Nederland.
  Rinus en Thomas hebben ons goed geholpen, ook wat betreft de ligging van de woning en de prijs.
  Ze hadden onze wensen goed begrepen, wat resulteerde in de aankoop van een 4-kamer appartement in Altea.
  Rinus en Thomas zijn nog niet van ons af. We hebben vaak nog veel vragen over diverse zaken.
  Tot op heden waren alle adviezen uitstekend. We zijn meer dan tevreden.

  Als zij in Nederland komen is het verplicht eten bij ons. Dit als dank!

  Makelaar H. van 't Landt en Franca Lamers, Wansveld Nederland – Altea Spanje, mei 2011
 • Onze complimenten voor jullie service

  Al heel wat jaren, komen wij met onze familie in Spanje. Het was al jaren een droom van ons, om een tweede woning in Spanje te hebben.

  Drie en een half jaar geleden hebben we het woord bij de daad gevoegd. En we gingen daadwerkelijk op zoek naar een woning.

  Uiteindelijk kwamen wij via internet in contact met Huizen in Spanje.

  In Spanje zijn we naar hun kantoor gegaan in El Campello waar het gelijk goed klikte met Rinus en Thomas beiden zijn zeer behulpzaam. Zij hebben ons een aantal woningen laten zien waaronder ons droomhuis

  Uiteindelijk hebben we deze woning via hun kantoor gekocht.

  Hun ervaringen en contacten in Spanje zijn voor ons een grote steun geweest. De begeleiding van Rinus en Thomas bij de aankoop van de woning is voor ons erg belangrijk geweest.

  Vanuit Nederland hebben we veel gecommuniceerd met hun en zij deden het werk in Spanje.

  Mede dank zij hun, hebben we onze droom kunnen realiseren. Onze complimenten voor jullie service!

  Regelmatig zijn wij in onze woning op Bonalba waar wij met volle teugen genieten van onze nieuwe aan winst. Heerlijk!

  Rinus en Thomas staan ook na het afhandelen van de koop nog steeds open voor advies en vragen van onze zijde.
  Onze droom is werkelijkheid geworden!

  Lilian Gaus en Peter Bakker, Zandvoort Nederland - Bonalba Muchamiel Spanje, december 2010
 • We kijken met plezier terug op het proces van oriëntatie en aankoop

  We waren al een flink aantal maanden op zoek naar een tweede woning in het buitenland. Er komt veel bij kijken, een goede voorbereiding voor de aankoop van een woning is belangrijk. Naast boeken en informatie van internet, hadden we ook behoefte aan contacten met mensen ter plekke. Mensen die de markt kennen, de weg kennen en contacten hebben. Een collega van één van ons bracht ons in contact met Huizen In Spanje. Een maand later zaten we bij Rinus en Thomas op kantoor.

  In onze ogen is niet de verkoop van een huis de eerste doelstelling voor een makelaar, maar de opbouw van een relatie. Rinus en Thomas hebben tijd besteed om een relatie met ons aan te gaan en dat gaf ons vertrouwen. De keuze om via Huizen In Spanje de aankoop te gaan doen is vooral op vertrouwen gebaseerd.

  Ze hebben ons verder goed begeleid bij het vinden van een appartement en ons gewezen op de verschillende voor- en nadelen van onze keuze.

  Besprekingen en onderhandelingen met de verkoper zijn best lastig, de details van een vreemde taal beheersen wij niet voldoende. 
Ook hierin hebben Rinus en Thomas een belangrijke ondersteunende rol vervult. We konden eigenlijk met allerlei vragen en onduidelijkheden bij hen terecht.

  Tegenwoordig zitten we als het even kan in ons prachtige appartement op Altea Hills. Het is even zoeken naar een nieuwe balans tussen werk en vakantie, we gaan er erg graag naar toe.

  De eerste maanden na de aankoop zijn er nog veel zaken te regelen en ben je nog ‘best druk’ . Verhuizen, de Spaanse fiscus, verzekering, bankzaken, vervoer, telefoon, internet, ….. en ga zo maar door. Dan heb je nog wel eens vragen waarmee we altijd bij Rinus en Thomas terecht konden.

  Inmiddels kennen we de weg goed weg in Spanje, de tijd van genieten is aangebroken. We kijken met plezier terug op het proces van oriëntatie en aankoop tot en met verhuizen en inrichten.

  Familie Fokkinga, Doetinchem Nederland – Altea-Hills Spanje, juni 2010
 • Het bezit van een tweede huis is een genot geworden

  De aanloop tot de aankoop van ons huis en de kennismaking met Rinus en Thomas van Huizen in Spanje begon jaren geleden via een promotiebeurs in Nederland. Op een enthousiaste manier wisten zij ons te interesseren voor een tweede huis in Spanje. Vanwege deze ervaring en een interessant project hebben wij een paar jaar later opnieuw contact gezocht. Via telefoon en internet werden wij uitgebreid en deskundig geïnformeerd en hebben toen besloten om ter plekke te gaan kijken.

  Omdat wij een specifieke voorkeur voor een bepaalde streek hadden, waarin ons tweede huis zou moeten staan, waren Rinus en Thomas voor ons de meest ideale gesprekspartners om reden dat het precies hun werkgebied was. Wij waren vooraf door hen met alle aspecten over het aankopen van een tweede huis in Spanje geïnformeerd, waardoor de weg die wij zouden moeten gaan steeds transparanter en duidelijker werd. Uit het ruime aanbod van woningen en de daaropvolgende bezichtigingen kregen wij alle mogelijkheden te zien. Vanaf ons idee tot de realisatie ontvingen wij van Rinus en Thomas deskundige en betrouwbare begeleiding.

  Sinds bijna 4 jaar geleden zijn wij de trotse eigenaar van een typische Spaanse woning, precies zoals wij dat voor ogen hadden. Met de hulp van Rinus en Thomas hebben wij deze stap en voor ons belangrijke investering met veel vertrouwen kunnen zetten.

  Ook na de koopovereenkomst hebben wij steeds de service en aandacht ontvangen van Rinus en Thomas waardoor het bezit van een tweede huis een genot is geworden. Met een grote regelmaat verblijven wij in ons huis en hebben nog geen moment spijt van onze beslissing gehad.

  Fam.Boink, Oisterwijk Nederland - El Campello Spanje, juni 2010
 • Hun aanpak stak met kop en schouders uit boven de rest

  We waren al een poosje op zoek naar een tweede woning in Spanje. Middels het internet begin je dan eens te zoeken naar een Spaanse makelaar. We kwamen terecht op de site van Huizen in Spanje. We telefoneerden met hen voor verdere informatie en het klonk al meteen vertrouwd.

  Vervolgens hadden we afspraken met meerdere makelaars. De aanpak van Rinus en Thomas hebben wij als zeer professioneel en prettig ervaren.

  Behalve de perfecte uitleg van het aankooptraject hebben zij ons ook verder wegwijs gemaakt aangaande een aantal zaken waarmee je van doen krijgt in Spanje.

  Het was voor ons al tijdens het eerste contact duidelijk dat we een huis via hen zouden kopen. Hun aanpak stak met kop en schouders uit boven de rest.

  Tegenwoordig zitten we als het even kan in ons huis in Spanje. In het begin hadden we nog wel eens vragen en konden we altijd bij Rinus en Thomas terecht. 
Je belt of gaat even op kantoor langs en je wordt meteen geholpen.

  Inmiddels weten we ons goed te helpen in Spanje.

  Peter en Jolanda Heutz, uit Selfkant Duitsland – Monnegre Alicante, Spanje, december 2009
 • Binnen 2 maanden was het pandje probleemloos ons eigendom

  Wij komen al zeker 16 jaar in El Campello en huurden altijd een huis de maanden november en oktober.We kennen het gebied heel goed en vonden een woning op het internet die is ons prima paste.
  Ons bod werd geaccepteerd. Alleen de makelaar in kwestie eiste dat de 10% aanbetaling rechtstreeks aan de verkoper betaald werd. Dit vonden mijn vrouw en ik een te groot risico.
  Toch wilde wij de woning wel graag kopen.
  Een bankmedewerker gaf ons het advies, ga eens praten met de mensen van Huizen In Spanje.
  Daarna ging alles snel, binnen 3 dagen konden we het huis van binnen bezichtigen, wat voordien niet mogelijk was.
  Binnen 2 weken konden we de aanbetaling storten op een geblokkeerde rekening en NIE nummers halen met Rinus en Thomas.

  Binnen 2 maanden was het pandje probleemloos ons eigendom.

  Daarmee hield de service echter niet op. Als we vragen hebben hoe we dit of dat moeten aanpakken kunnen altijd bij hen terecht. Daarnaast is het slimme, dat ze de bovenverdieping van hun pand verhuurd hebben aan, een assurantie kantoor, een gestor en een advocatenkantoor. En daarmee heb je alle functies te pakken die je nodig hebt, als je als makelaarskantoor spijkers met koppen wilt slaan.
  En dat hebben ze gedaan, Rinus en Thomas, dank jullie wel.

  Marianne en Piet Schippers, uit El Campello Spanje, augustus 2009
 • Vooral de professionele begeleiding heeft bij ons een positieve indruk achter gelaten

  Ongeveer 6 jaar geleden ontstond het idee een huis of appartement te kopen in Spanje. Via het internet hebben we gezocht naar Nederlandse makelaars aan de Costa Blanca en hadden afspraken met meerdere makelaars gemaakt verdeeld over 3 dagen.
  Na verschillende mislukte bezichtigingen hadden we op de laatste dag van onze trip een afspraak met Thomas van “Huizen In Spanje”.
  Bij de eerste bezichtiging was het meteen raak: een nog te bouwen appartement op Altea Hills in Altea.
  Eenmaal thuis gekomen besloten we de koop definitief te maken.Inmiddels maken we voor het vierde jaar met veel plezier gebruik van ons “ stekje “ in Spanje.
  We hebben altijd prettig samengewerkt met Huizen In Spanje, zowel in het voortraject als na oplevering.
  Vooral de professionele begeleiding tijdens de notariële en contractuele fase heeft bij ons een positieve indruk achter gelaten.

  Jan en Carolien den Doelder, Nederland – Altea-Hills Spanje, juni 2008
 • Een goed en veilig gevoel. Wij zijn buitengewoon tevreden

  We waren al een poosje op zoek naar een tweede woning in Spanje. Tijdens een presentatie in een hotel in Eindhoven kwamen wij in contact met “Huizen In Spanje”
  Een ontmoeting die ons meteen een goed gevoel gaf. Wij hadden al andere ervaringen achter de rug!
  Rinus en Thomas hebben voor ons meer gedaan dan wij van hen mochten verwachten.

  Allereerst met het zoeken naar een woning naar onze wens, maar meer nog met al onze “Spaanse” problemen groot en klein. We zijn altijd perfect geholpen.
  Als we kunnen zijn wij in Spanje. Onze woning is wat wij ons wensten. Wij kunnen ons nu aardig redden, maar zelfs nu nog kunnen we bij Rinus en Thomas terecht als dat nodig is.
  Dat geeft een goed en veilig gevoel. Wij zijn buitengewoon tevreden!

  Ton en Luus uit Veldhoven, Nederland – Muchamiel Spanje, juni 2008
 • Eerlijk en betrouwbaar, wij hebben er een goed gevoel aan overgehouden

  Tijdens het zoeken op mijn laptop had ik een nieuwbouw appartement gezien op een prachtige locatie. Uitzicht over de golfbaan, zeezicht en de bergen.
  Het stond op de website van Huizen In Spanje. Het eerste telefonische contact voelde al meteen alsof we elkaar al jaren kenden.
  Toen we voor de bezichtiging naar Spanje kwamen had Rinus nog de moeite genomen om nog andere huizen te laten zien. Dat vond ik fijn. Uiteindelijk hebben we het appartement wat ik als eerste op site van Huizen In Spanje had gezien gekocht.

  Mijn man is een workaholic en neemt weinig tijd dit voor dit soort zaken. Samen met Rinus en Thomas heb ik alles afgehandeld. Tot en met de verhuiswagen hebben ze geregeld.
  Bij de notaris werden alle papieren goed gecontroleerd. In een woord perfect. Wij hebben er een heel goed gevoel aan over gehouden.
  Inmiddels is mijn man ook helemaal om en gaan we regelmatig naar ons appartement in Spanje.

  Cees en Trudy van der Ende, uit 's Gravenzande Nederland - Bonalba Spanje, augustus 2007