Skip links

Woningen te koop in Tibi

Hoe is het leven in Tibi?

Tibi een klein Spaans dorp aan de Costa Blanca. Slechts 1700 inwoners ooit ontstaan aan de voet van een oud Arabisch kasteel uit de10e eeuw. Door de prachtige bosrijke omgeving trekt Tibi veel huizenkopers aan.

De korte en snelle verbindingen, naar het centrum van de stad Alicante en het vliegveld van Alicante geven vaak de doorslag om een huis te
kopen in Tibi.

Bezienswaardigheden
Ten westen van Tibi ligt een groot natuurreservaat “Sierra del Maigmo” met mooie wandel- en fietsroutes. Het wordt ook wel het balkon van Alicante genoemd vanwege het fraaie uitzicht over stad Alicante en de Middellandse Zee. Ten noordoosten van Tibi ligt ook het grote natuurreservaat Els Plantadets. Door de stad stroomt de Riu Monnegre of Riu Verd. Deze mondt uit in het stuwmeer van Tibi, een van de oudste stuwmeren in Europa.

Wat zijn de meest populaire woningtypes in Tibi?
De meest verkochte woningen zijn de vrijstaande villa’s in het buitengebied van deze plaats. Rond Tibi bevinden zich een aantal urbanisaties met vrijstaande villa’s met privé zwembad, doorgaans op bouwpercelen vanaf 800 vierkante meter. Naast deze moderne villa's vind je in het buitengebied veel traditionele Spaanse landhuizen.

Urbanisaties rond Tibi
Verspreidt over het buitengebied rond Tibi bevinden zich een vijf talurbanisaties, aangelegd vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw. Je treft in deze wijken vrij veel buitenlandse woningeigenaren aan.

Pinares de Mecli
Op twee kilometer ten westen van de dorpskern vind je de urbanisatie Pinares de Mecli. Hier staan ongeveer 90 vrijstaande woningen op percelen van gemiddeld zo’n 1000 vierkante meter. Het is een urbanisatie met veel groen. Pinares de Mecli ligt aan de provinciale weg de cv 810 tussen Tibi en de snelweg A-7.

Finca Terol
Drie kilometer noordelijker ligt de urbanisatie Finca Terol. Dit is met zo’n500 woningen de grootste urbanisatie in Tibi. Ook in deze bosrijke omgeving vind je uitsluitend vrijstaande woningen op grote percelen van gemiddeld 1000 vierkante meter. Er zijn nog veel bouwpercelen te koop in deze woonwijk. Kenmerkend voor deze urbanisatie is de strategische ligging, in de driehoek Tibi, Castalla en Ibi. De meeste straten van deze urbanisatie zijn nog niet geasfalteerd.

Bon Aire
Zo’n 4,5 kilometer richting het zuiden ligt de urbanisatie Bon Aire, in de directe omgeving van de A7 richting Alicante stad. In de wijk Bon Aire staan ongeveer 30 woningen. De woningen staan hier op bouwpercelen van gemiddeld 1500 vierkante meter. Hoewel dit gebied direct langs de A7 van Castalla richting Alicante ligt, is van geluidsoverlast geen sprake omdat de wijk lager ligt.

Maigmo
Deze wijk grenst ten zuiden aan Bon Aire en bestaat uit ongeveer 50vrijstaande woningen op percelen van gemiddeld 1000 m2. Daarnaast zijn hier ook zo’n 65 kleinere geschakelde woningen gebouwd. Deze wijk heeft een gemeenschappelijk wijkgebouw met een zwembad en drie sportvelden, waaronder een tennisbaan.

El Aljibe
Deze wijk ligt ten zuidwesten van de berg Maigmo links van de snelweg ter hoogte van Tibi komend vanaf de stad Alicante in de richting Castalla. El Aljibe kun je meer beschouwen als een cluster van landhuizen dan een urbanisatie. Zo kun je aan de indeling van percelen zien dat de wijk niet planmatig is opgezet. Bovendien zijn deze woningen gebouwd op van origine agrarische grond. De oppervlaktes van de percelen variëren sterk,tussen de 1000m2 tot ongeveer wel 16.000 m2.

Infrastructuur en voorzieningen
De omgeving rond Tibi is prima ontsloten met provinciale wegen en de snelweg A-7. In zuidelijke richting sta je binnen een half uur in het centrum van Alicante en het vliegveld van Alicante. In noordelijke richting ben je binnen 10 minuten bij de grotere plaatsen Castalla en Ibi. In deze twee plaatsen kun je terecht bij grotere supermarkten en andere voorzieningen die voorzien in je dagelijkse behoeften. Het dorp Tibi zelf heeft een aantal restaurants, een kleine supermarkt, een apotheek, kaaswinkeltje en een bakkerszaak.

Gemiddelde prijzen in de urbanisaties rondom Tibi
Omdat Tibi iets verder in het binnenland ligt dan de bekende kustplaatsen, zijn de prijzen er een stuk vriendelijker. Gemiddeld betaal je voor een woning in de buitenwijken van Tibi €250.000,-. Prijzen van ongeveer €100.000,- zijn niet ongewoon voor eenvoudige plattelandswoning. Aan de andere kant kan de prijs voor een groter landhuis oplopen tot één miljoen euro. De gemiddelde vierkante meterprijs voor vrijstaande woningen is ongeveer €1025,-. In de wijk Bon Aire/Maigmo ligt de prijs iets hoger, te weten circa €1250,- per vierkante meter.

Woningprijzen in het dorp Tibi
In het centrum vind je vooral dorpswoningen en appartementen. Voor de buitenlandse huizenkoper zijn deze woningen doorgaans niet interessant. Gemiddeld betaal je voor een woning in het dorp tussen de €65.000,- en €150.000,-. De vierkante meterprijs is ongeveer €740,-.

Tibi in het kort:

Uitgestrekt groen gebied.
De plaats Tibi maakt deel uit van de streek “ La Hoya de Castalla” Een uitgestrekt groen gebied met begroeide bergen en valleien in het achterland van Alicante. Van de 4 plaatsen in dit gebied, Castalla, Tibi, Ibi en Onil, is Tibi met minder dan 2000 inwoners de kleinste.

Bereikhaarheid
De bereikbaarheid van Tibi is goed. Het ligt aan de autoweg die van Alicante richting Castalla loopt. Het centrum van de stad Alicante en het vliegveld van Alicante bereik je binnen 30 minuten vanaf Tibi. Deze uitstekende verbindingen zorgen er voor dat zich de laatste jaren zich weer steeds meer mensen vestigen in Tibi.

Stuwmeer
Door de gemeente Tibi loopt de rivier de “ Monnegre” richting een stuwmeer op 3 kilometer afstand van het dorp. Dit is het oudste waterreservoir van Europa en nog steeds in functie. De stuwdam is 46 meter hoog en 65 meter lang. Het meer beslaat een oppervlakte van 50 hectaren. ( 5 miljoen vierkante meter) Het water was oorspronkelijk bestemd voor de tuinbouw van Muchamiel. Het imposante stuwmeer moet je zeker bezoeken.

Rio Verde
Door de rivierloop van de rivier “ Monnegre” ook wel de “ Rio Verde” genoemd is Tibi een mooi groen gebied waar veel natuurschoon te vinden is.

Toon meerToon minder
 • IMG 0092
  IMG 0090
  IMG 0100
  IMG 0093

  € 275.000

  • 3 slaapkamers
  • 3 badkamers
  • 160 m2 bebouwd
  • 1020 m2 perceel

  Perfect onderhouden villa met geweldig uitzicht over de ruige natuur.

 • Villa in Tibi 0218
  IMG 0140
  IMG 0138
  Villa in Tibi 0221

  € 389.000

  • 6 slaapkamers
  • 4 badkamers
  • 209 m2 bebouwd
  • 918 m2 perceel

  Ruime villa in een groene omgeving, met gastenverblijf!

 • Vr1322 1
  Vr1322 2
  Vr1322 3
  Vr1322 4

  € 395.000

  • 4 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 153 m2 bebouwd
  • 1140 m2 perceel

 • Het kopen van een huis in Spanje in 4 stappen uitgelegd

  Een beknopt overzicht van alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een appartement, vakantiehuis of een villa voor permanente bewoning in Spanje kopen?

  Bekijk onze kopers tips

 • IMG 7906 A
  Vr1413 2
  IMG 7911 A
  IMG 7944 A

   Gereserveerd

  • 4 slaapkamers
  • 4 badkamers
  • 250 m2 bebouwd
  • 1785 m2 perceel

  Villa met gastenverblijf te koop in mooie groene omgeving.

 • 20230109 132308
  20230109 132535
  20230109 132617
  20230109 132620
  • 800 m2 perceel

  In een prachtig gelegen urbanisatie.

 • Jouw ideale woning nog niet gevonden?

  Bespreek je wensen en samen vinden we jouw perfecte woning.

  Neem contact met ons op

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
Slaapkamers
Reset filters