Skip links

Spanje, voor huizenkopers met ballen

Spanje voor huizenkopers met ballen

Kopen op het laagste punt en wachten tot de markt beter wordt. Zo werden durfinvesteerders rijk.

Spanje, voor huizenkopers met ballen.

Als je ergens in wilt gaan investeren zoek je een gunstige investering met zo weinig mogelijk risico. Maar regel is ook hoe lager je risico hoe lager je rendement.
Als je een echt goed resultaat uit je investering wilt halen moet je net iets meer je nek uitsteken, en voorop lopen.
“Als het bloed door de straten loopt moet je onroerend goed kopen” Deze uitspraak komt uit de mond van Baron Rothschild.

Wanneer je de lage rentes bekijkt op dit moment en als deze afstraffing voor het hebben van contant geld zo doorgaat, dan loopt het bloed al door de straten.
Meneer de Baron Rothschild is er al een poosje niet meer en de tijden zijn veranderd denk je dan.
Maar toevallig kwam ik deze week de visie van Donald Trump tegen.
Meneer Trump leeft nog wel en hij leeft er goed van .(goed voor 2,9 miljard dollar)

Hij vertelt op de nieuwszender CNBC hoe hij tegen Spanje aankijkt.

Hij verzekert dat door de enorme prijsdaling in Europa nu het moment is om vastgoed te kopen. In het bijzonder Spanje, het land is ziek op dit moment en daar moet je nu van profiteren, ongelooflijk zegt hij.

In werkelijkheid is het zo belachelijk, dat ik er al contact heb met een intelligente groep en er iets zal gaan doen, dit is een buitenkans. Zegt Donald Trump letterlijk.

Deze cijfers kwamen deze week naar buiten.
De buitenlanders kopen weer en komen weer op de markt. In 2011 investeerden de buitenlandse kopers 4,7 miljard euro in Spaans onroerend goed. Dat was 27% meer dan in 2010. Deze trend heeft zich in 2009 al ingezet. De Spanjaarden zelf deden het rustiger aan. Zij kochten voor 23,4% minder in het buitenland.

De stijging kan te maken hebben met de “ roadshow” die de Spaanse regering in 2011 organiseerde in verschillende Europese landen om buitenlandse investeerders aan te trekken.

Maar misschien zijn het ook de mensen met visie die altijd voorop lopen en deze beweging in gang hebben gezet. Mensen met visie….mensen zoals Donald Trump.