Skip links

Woningen te koop in Busot

Hoe is het leven in Busot
Het bergdorp Busot heeft ongeveer 3000 permanente inwoners. De oude dorpskern heeft een sterk historisch karakter door het oude Moorse kasteel ende smalle straatjes aan de voet van de heuvel waarop het is gebouwd. Daarnaast heeft Busot nog een aantal noemenswaardige attracties.

Bekend zijn de grotten van Busot (Cuevas del Canalobre). Het etnisch museum, de feesten van de moren en christenen, de maandelijkse rommelmarkt en de vele mooie wandelroutes in de omgeving trekken veel publiek naar Busot. Toerisme speelt dan ook een grote rol van betekenis in het dagelijkse leven. Je ziet deze populariteit ook terug in de hoeveelheid relatief nieuwe wijken en aantal eigenaren van vakantiewoningen.

Wat zijn de meest populaire woningtypes in Busot?

Zowel Noord Europeanen als de Spanjaarden kiezen in Busot met name voor vrijstaande woningen. Door het ruime aanbod, de relatief vriendelijke vraagprijzen en de toch prima bereikbaarheid van de kust, zijn met name dit soort woningen op ruime percelen in trek bij kopers.

Grote diversiteit in woningaanbod

Busot heeft eigenlijk voor ieder wat wils. Naast de vrijstaande villa’s vind je er ook geschakelde woningen, dorpshuizen en rijwoningen, wel of niet binnen een urbanisatie. Alleen echte hoogbouw met appartementen vind je nauwelijks in Busot en eigenlijk past dit ook helemaal niet bij het beeld van dit karakteristieke bergdorp.

Buitenwijken rond Busot.

Rond de kern van Busot vind je diverse nieuwe buitenwijken. Deze wijken zijn sinds de jaren 70 steeds meer in opkomst gekomen en kenmerken zich door het ruime aanbod, diversiteit qua bouwstijlen en prijzen. Hier heb je met name vrijstaande woningen.

De belangrijkste wijken zijn: Hoya de los Patos/Bonalba Alta, net ten noorden van golf resort Bonalba, tegen de bergkam “sierra Bonalba”. Daarboven heb je de wijk Pisnella.

Ten westen van deze wijk vind je Llanos de los Pastores. Deze twee wijken worden gescheiden door een imposante droge rivierbedding“Baranc del Vidrier”. Ten noorden heb je ten slotte de wijk Pla de Lloma.

Woningen in urbanisaties

Wat dichter bij het centrum van Busot heb je wat kleinschaligere urbanisaties waar je meer rijwoningen en geschakelde huizen vindt, bijvoorbeeld in El Carrilen Valle Dorado.
Dit zijn urbanisaties met gemeenschappelijke zwembaden en wat meer voorzieningen in de directe omgeving.

Bereikbaarheid van Busot

In Busot woon je net even wat landelijker dan in de meeste kustplaatsen. De ontsluiting naar de kust is echter prima en Busot vormt dus een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen of om vakanties door te brengen. Zowel Spaanse kopers en kopers uit Noord Europa hebben deze gunstige ligging ontdekt. De hoeveelheid buitenlandse huiseigenaren in Busot is dan ook groot, namelijk ongeveer 40%.

Het centrum van Busot ligt op ongeveer 8 kilometer van El Campello en is bereikbaar via de provinciale weg de cv-777. Ook de plaats Muchamiel ligt op zo’n 8 kilometer van Busot. Daartussen ligt het Golf resort Bonalba, met een 18 holes golfbaan. Een autorit naar de stad Alicante neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Het vliegveld van Alicante is met een autorit van zo’n 25 minuten te bereiken.

Voorzieningen

Hoewel Busot maar een klein bergdorp is, zijn er toch diverse voorzieningen aanwezig. Zo vind je er een aantal tapas bars en restaurants, een kleine supermarkt, een apotheek en een tankstation. Voor meer voorzieningen zoals een grote supermarkt ben je aangewezen op de plaatsen El Campello of Muchamiel. Hier vind je een ruim assortiment aan winkels. De grotere commerciële winkelcentra vind je aan de nationale weg de N332. Bijvoorbeeld de Carrefour, op 12 kilometer afstand.

Prijzen van de woningen in Busot

 • Vrijstaande villa's

Gezien over alle woningtypen betaal je voor een woning in Busot gemiddeld €259.000,-. Door de grote hoeveelheid vrijstaande villa's in Busot wordt deze gemiddelde woningprijs hoofdzakelijk bepaald door vrijstaande woningen. De gemiddelde vierkante meterprijs in Busot is €1432,-.

De diversiteit van het huizenaanbod in Busot is groot. De prijzen kunnen daardoor ook sterk uiteen lopen. Vanzelfsprekend zijn de kwalitatief goede woningen met uitzicht op de bergen en of de Middellandse Zee een stuk duurder.

 • Dorpswoningen

Prijzen voor dorpswoningen in het oude centrum van Busot lopen eveneens sterk uiteen, afhankelijk van de omvang en de staat van de woning. Prijzen liggen tussen de €40.000,- voor een eenvoudige woning met twee slaapkamers tot ongeveer €180.000,- voor een huis met vier of meer slaapkamers. De gemiddelde vierkante meterprijs voor een dorpswoning is ongeveer 600,- per m2.

Nieuwbouw van geschakelde woningen en vrijstaande woningen

Ook projectontwikkelaars hebben Busot al een tijdje in het vizier. De afgelopen jaren zijn er diverse woningbouwprojecten uitgevoerd. Dit zijn projecten,variërend van vrijstaande luxe villa’s, tot geschakelde woningen.

 • Geschakelde woningen

In de wijk Valle Dorado is dit bijvoorbeeld het project “Los Altos de Alicante”. Dit betreft geschakelde gelijkvloerse nieuwbouw woningen met prijzen vanaf zo’n €125.000,-. Regelmatig zijn dit soort woningen ook te vinden in het bestaande huizenaanbod van Busot.

 • Vrijstaande woningen

Projectontwikkelaars kiezen vaak voor grotere percelen. Ze bouwen er grote vrijstaande villa’s. Vaak gebouwd in één bepaalde stijl. Je herkent dit soort projecten dan ook snel terug in het straatbeeld.

Zelf bouwen?

Wil je een woning helemaal naar jouw smaak aangepast hebben? Kies er dan voor om in eigen beheer een huis te laten bouwen. In de buitenwijken van Busot vind je doorgaans een ruim aanbod aan bouwpercelen. De gemiddelde prijs voor een bouwperceel van minimaal 800 m2 is ongeveer €70.000,-. Ook hier geldt weer: de prijs is sterk afhankelijk van de grootte van het perceel, de ligging en het uitzicht over de omgeving.

Toon meerToon minder
 • Renderre
  Floorplan 01
  IMG 1523
  IMG 3568

  € 65.000

  • 819 m2 perceel

 • Render02
  Planta 02
  IMG 1524
  IMG 3485

  € 75.000

  • 829 m2 perceel

 • 20220628 152324
  20220628 152328
  Catastro
  20220628 152331

  € 75.000

  • 25125 m2 perceel

  Ruim perceel van maar liefst 2,5 hectare

 • Het kopen van een huis in Spanje in 4 stappen uitgelegd

  Een beknopt overzicht van alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een appartement, vakantiehuis of een villa voor permanente bewoning in Spanje kopen?

  Bekijk onze kopers tips

 • Vr1380 1
  Vr1380 2
  Vr1380 3
  Vr1380 4

  € 350.000

  • 4 slaapkamers
  • 4 badkamers
  • 300 m2 bebouwd
  • 3700 m2 perceel

  Villa in Busot met mooi uitzicht over de omgeving, ook geschikt voor dubbele bewoning.

 • Jouw ideale woning nog niet gevonden?

  Bespreek je wensen en samen vinden we jouw perfecte woning.

  Neem contact met ons op

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
Slaapkamers
Reset filters