Skip links

Vastgoed eindsprint 2013 Spaanse banken

Vastgoed eindsprint Spaanse banken

Deze Spaanse banken houden eindejaars-opruiming.

Spaanse banken zetten alles op alles om in de laatste 2 maanden van het jaar nog flinke aantallen onroerend goed aan de man te brengen.

Bij Banco Santander doen ze dat met de vastgoed afdeling Altamira en Banco Popular met hun makelaarskantoor Aliseda via hun websites. Makelaarskantoor Bankia Habitat organiseert een online veilng voor de Sareb.

Banco Santader via hun vastgoed kantoor Altamira.
Je hebt de keuze uit 5000 eenheden waar je op kunt bieden. Dagelijks worden alle biedingen beoordeeld. En Altamira ( Banco Santander) zegt toe binen 72 uur te zullen reageren op de bieding die je gedaan hebt.

De actie was in eerste instantie gepland tot 31 oktober maar is nu verlengd tot 31 december. Of dat is gebeurd wegens groot succes of wegens onvoldoende verkocht laten we in het midden.

Altamira verkocht over de eerste 9 maanden van dit jaar wel 11.800 stuks onroerend goed. Niet kinderachtig.

Overings heeft Banco Santander opdracht gegegen aan Price Waterhouse Coopers om een koper te zoeken voor hun makelaarskantoor Altamira. Verwachte opbrengst 500 miljoen euro.

Banco Popular via hun makelaarskantoor Aliseda.
Deze club probeert de klanten over de streep te trekken met de voordeligste vastgoed financiering binnen Spanje op dit moment.
Ze rekenen de Euribor met een opslag van 1,25% voor de eerste 2 jaren van de looptijd. Hoe het werkt lees je op de de site van Aliseda. ( wel in het Spaans) Deze actie loopt tot het einde van de maand november 2013.

Ook Banco Popular wil van zijn makelaarskantoor Aliseda af. KPMG heeft de opdracht om een koper te zoeken al in zijn zak. De gegadigde zal een bedrag van rond de 600 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Bankia Habitad veilt onroerend goed voor de Sareb. (Banco Malo)
De planning van de Sareb was om over heel 2013 een aantal van 7500 woningen aan particulieren te verkopen. Helaas stond de teller midden oktober pas op 4500 woningen. 60% van de plannig.

Oplossing gooi er voor het einde van het jaar nog even een onroerend veiling tegen aan.

Makelaarskantoor Bankia Habitat lanceert de eerste onroerend veiling voor de Sareb. Er worden ruim 1000 objecten verdeeld over heel Spanje ingebracht. Volgens de bank kunnen de kortingen oplopen tot 40%.

Bieden op deze veiling gebeurd via de website van Bankia Habitat en is mogelijk tot 21 november.