Skip links

Verhuur Spanje belangstelling steeg prijzen daalden

Verhuur Spanje

Vakantie verhuur in Spanje spectaculair gestegen, verhuurprijzen kelderden.

Belangstelling voor vakantie huur in Spanje met 31% gestegen.
De grootste stijging werd veroorzaakt door Fransen +53% en Engelsen + 48%. De Portugezen lieten het afweten hun belangstelling voor Spanje daalde met 22%

Spanje vakantie bestemming nummer 3
Deze informatie bracht de in vakantieverhuur gespecialiseerde website “ Homelidays” deze week naar buiten. Volgens dit bedrijf is Spanje nummer 3 op de lijst van vakantie bestemmingen. Frankrijk en Italië staan op 1 en 2 volgens deze website.

Stijging met 31% ten opzichte van 2011
De informatie aanvragen voor de vakantieverhuur zijn met 31 % gestegen. Het gaat over de aanvragen in de maand juli 2012 in vergelijking met dezelfde maand in 2011.

De prijzen daalden met 40%
Wat “Homelidays” niet vermeld is dat de prijzen die de vakantie huurders betaalden deze zomer stukken lager liggen. Volgens de Spaanse krant El Mundo zelfs 40% lager.

Aanbod huurwoningen stijgt harder dan de vraag
Het aanbod van huur woningen stijgt namelijk veel harder dan de vraag. Op ons kantoor komen steeds meer verkopers die ook willen verhuren. Ze hebben in de meeste gevallen de hoop op een verkoop op korte termijn totaal verloren en kiezen dan voor verhuur.

Het gaat over de prijs
Zo zie je maar weer ook in de verhuur gaat het dit jaar over de prijs. Niet anders dan bij de verkoop van huizen in Spanje. Alleen de huizen die flink worden afgeprijsd vinden een koper.