Skip links

Woningen te koop in El Campello

Hoe is het leven in El Campello ?
Het aantal permanente inwoners van El Campello ligt bij de 27.000. Dat zorgt ervoor dat het ook in de winter een levendig Spaans dorp blijft. Het winkelaanbod is ruim en concentreert zich in en rondom de straten Avenida de la Generalidad en de Calle San Bartolomé. Spaanse gezinnen gaan in hun vrije tijd even uitwaaien op het strand en de wandelboulevard van El Campello.

Daar aan zie je dat El Campello nog altijd haar echte Spaanse dorpse karakter heeft behouden.

Wat zijn de meest populaire woningtypes in El Campello?

 • Noord Europeanen kiezen vrijstaande woningen
  Afhankelijk van het land waar de koper vandaan komt is er een onderscheid in voorkeur en keuze van het type woning. Noord Europeanen uit de Scandinavische landen, Duitsland, Nederland en België kopen vaker vrijstaande villa's op ruime percelen.
 • Spaanse kopers kiezen appartementen
  In El Campello kiest de Spaanse koper vaker een appartement. Dat appartement wordt gebruikt als tweede woning. Vooral Madrilenen kiezen voor een appartement aan de kust van El Campello. Ze bewonen het hoofdzakelijk in de vakantiemaanden en in de lange weekeinden.
 • Eerste lijn villa's en appartementen in El Campello
  De gemeente El Campello heeft 23 kilometer Middellandse Zee kust. Dit biedt goede koopkansen aan kopers die een huis direct aan zee zoeken. Je vindt er altijd huizen te koop op de eerste lijn aan de Middellandse Zee.

In welk deel van El Campello koop ik het best een huis?
Dit hangt af van het type huis dat je wilt kopen. Koop je een woning voor permanente bewoning of een tweede woning die gebruikt als vakantiewoning.Voor de permanente bewoning koop je meestal een vrijstaande woning. Een goed aanbod van vrijstaande villa's vind je in de woonwijken, La Coveta Fuma, Cala Dor, La Merced en Venta Lanuza.Aan de stranden "Playa Muchavista", in het zuidelijke deel van El Campello en het strand "Playa Carrer del Mar", bij het centrum van El Campello , vind je de beste appartementen en woningen voor vakantie bewoning.

De duurste zone om een huis te kopen in El Campello
El Campello heeft 2 villawijken direct aan de Middellandse Zee. Het meest bekend is de wijk La Coveta Fuma. De tweede ligt in het gebied Pueblo Español, de wijk met de naam Llop Mari . Gemiddeld betaal je er voor een vrijstaande villa € 754.188,- . De vierkante meterprijs is hier met een gemiddelde prijs van € 2.773,- per m2 het hoogst van El Campello.

Bereikbaarheid van El Campello
In El Campello wonen betekend gewoon overal dichtbij wonen. Voor de treinverbinding richting Alicante of Benidorm heeft El Campello maar liefst 5 opstapplaatsen. Het vliegveld van Alicante en de stad Alicante liggen op een half uurtje rijden met de auto.

De woongebieden van El Campello
El Campello grens over de lengte van 23 kilometer aan de Middellandse Zee. Deze kustlijn kun je onderverdelen in 3 woongebieden met elk verschillende typen van bebouwing.

 • El Campello richting Alicante
  Gezien vanuit het oude centrum van El Campello richting Alicante vind je veelal hoogbouw. Appartementengebouwen voor vakantie bewoning. Veel van deze appartementen zijn het eigendom van inwoners van Madrid. Maar dit lange zandstrand van El Campello , met de naam "Playa Muchavista" trekt ook veel buitenlandse kopers aan. (aanbod van Playa Mucha Vista)
 • El Campello richting Benidorm
  Ga je vanuit het centrum van El Campello naar het noorden, richting Benidorm dan kom je in een prachtig stukje kustgebied. Het is een heuvelachtig gebied met veel hoogteverschillen. De bekendste woonwijken in dat gebied zijn: La Coveta Fuma, Cala Dor, la Merced en Venta Lanuza . Hier vind je doorgaans vrijstaande villa's op ruime percelen. De prijzen van deze villa's lopen sterk uiteen. Het uitzicht en de kwaliteit van de woning bepalen de prijs.(aanbod La Coveta Fuma, Cala Dor, la Merced, Venta Lanuza)
 • El Campello centrum
  In de oude dorpskern van het centrum van El Campello, vind je laagbouw van typisch Spaanse dorpswoningen. Vanuit de oude dorpskern richting de boulevard en het strand bij het centrum van El Campello is de bebouwing gevarieerd. Appartementen, geschakelde woningen en vrijstaande villa's wisselen elkaar af. Op de eerste lijn aan de boulevard wordt de bouw van hoge woongebouwen niet meer toegestaan.(aanbod centraal El Campello en el Campello Playa Carrer del Mar)

Onroerend goed prijzen per regio van El Campello

 • El Campello Noord:
  Ten noorden van El Campello, richting Benidorm en Valencia vind je aan de kust een ruim woningaanbod. Dit zijn de belangrijkste regio's:Pueblo Español en La Coveta Fuma, met een gemiddelde woningprijs van € 754.188,- . Gemiddelde prijs per m2 € 2.773,-De regio's Cala Dor, Pueblo Acantilado, La Merced en Venta Lanuza hebben een gemiddelde woningprijs van € 444.000,- De gemiddelde prijs per m2 ligt hier op € 1.842,-
 • El Campello centrum:
  In oude dorpskern is de gemiddelde woningprijs € 301.582,- . De prijs per m2 ligt hier gemiddeld op € 1.971,-.De bebouwing vanaf de oude dorpskern richting het strand "Playa Carrer del Mar", bij het centrum van El Campello, heeft een gemiddelde woningprijs € 279.633,- . De prijs per m2 bedraagt € 1.983,-
 • El Campello zuid:
  Het onroerend goed aanbod bestaat hier hoofdzakelijk uit appartementen. Het strand "Playa Muchavista" trekt veel huizenkopers naar deze kust ten zuiden van El Campello. Gemiddeld liggen de woningprijzen hier bij € 533.435,-. De gemiddelde prijs per m2 bedraagt € 2.319,-
Toon meerToon minder

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
Slaapkamers
Reset filters