Skip links

Woningen te koop in Villajoyosa

Hoe is het leven in Villajoyosa?

Dit rustige vissersdorp met zijn 35.000 inwoners is een plaats die steeds meer ontdekt wordt door mensen uit andere delen van Europa. Anders dan je misschien zou vermoeden is Villajoyosa de hoofdstad van de regio Marina Baja, niet Benidorm.

Van oudsher zijn de handel en visserij hier erg belangrijk geweest. Dat zie je terug aan de vrolijk gekleurde huisjes. Zeelieden vonden het fijn om hun huisjes van veraf te kunnen zien. Daarnaast is de plaats ook bekend vanwege zijn chocoladeproductie.De laatste jaren is het toerisme steeds belangrijker geworden. Dat is niet vreemd als je de prachtige stranden en gezellige baajtes van de plaats in ogenschouw neemt.

Wat zijn de meest populaire woningtypes in Villajoyosa?Appartementen
Verreweg de meest verkochte woningtypes aan zowel Spanjaarden als buitenenlandse huizenkopers zijn appartementen. Je vindt langs de hele kuststrook van Villajoyosa complexen in allerlei vormen, maten en prijzen. Een groot deel van de 11 kilometer lange kuststrook is bebouwbaar en daar wordt gretig gebruik van gemaakt door projectontwikkelaars.

Vrijstaande woningen
Her en der verspreid vind je een aantal kleine wijken of urbanisaties met villa’s en plattelandswoningen rondom Villajoyosa. De prijzen voor vrijstaande woningen liggen vrij hoog. Dit komt door de gunstige ligging,uitstekende verbindingen tussen El Campello en Benidorm en de grote hoeveelheid voorzieningen.

Dorpswoningen
De oudere (gekleurde) dorpswoningen en appartementen pal aan de kust zijn ook altijd erg in trek, maar komen door de beperkte beschikbaarheid maar zelden in de verkoop. De dorpswoningen in de oude binnenstad zijn populairder bij de Spanjaarden.

Waar koop ik het beste een woning in Villajoyosa?
Kopers die voor een vakantiewoning gaan, kiezen in deze plaats vooral voor een appartement. Er is volop aanbod in de verschillende gebieden aan de kust. Er zijn ruim opgezette complexen met tal van voorzieningen zoals sportfaciliteiten en zwembaden. Maar ook appartementen kleinschalige gebouwen in en rond het centrum van Villajoyosa.

De woongebieden rondom Villajoyosa
Het woningaanbod rondom Villajoyosa ten zuiden van de provinciale weg, deN332, is zeer gevarieerd. Hoogbouw wordt hier afgewisseld met vrijstaande woningen en geschakelde woningen.

El Paraiso, Monteboli, Gasparot
Ten westen van het oude dorp vind je de gebieden Gasparot, El Paraiso en Montiboli. Hier vind je een breed scala aan woningtypen.

Playa de Torres
Het gebied ten oosten van de dorpskern is het gebied rond Playa deTorres. Hier vind je aan de kust enkele appartementen complexen en iets verder landinwaarts een industrieterrein. In dit gebied ligt nog een grote voorraadpercelen bestemd voor woningbouw. Dit gebied wordt in de toekomst waarschijnlijk opgevuld met hoogbouw appartementencomplexen.

Hacienda del Sol
In het gebied tussen de N332 en verder het binnenland in achter de snelweg AP-7 tot aan het stuwmeer “Embalse de Amadorio” vind je vooral vrijstaande woningen. Dit zijn nieuwbouw villa’s met zwembaden, maar ook de karakteristieke Spaanse finca’s. Dit gebied wordt ook wel "Hacienda del Sol" genoemd oftewel landgoed van de zon.

Playa Finestrat
In het oosten van Villajoyosa, tegen de plaats Benidorm, ligt Playa Finestrat. De westelijke helft van dit gebied behoort tot de gemeente Villajoyosa. Hier vind je uitsluitend appartementencomplexen. Ruim opgezet voorzien van diverse faciliteiten zoals gemeenschappelijke zwembaden en sportvelden. In Playa Finestrat wordt veel nieuw gebouwd. Het is een gewilde wijk bij zowel buitenlandse huizenkopers als Spaanse kopers. Er is altijd een ruim aanbod aan appartementen, vaak voor scherpe prijzen.

Gunstige ligging
Villajoyosa heeft een prima ligging tussen de plaatsen El Campello en Benidorm. Via de A-70, de Ap-70 en de N332 rijd je gemakkelijk naar Alicante richting het zuiden en in noordelijke richting naar Benidorm. Openbaar vervoer is met maar liefst vijf treinstations en tal van bushaltes ruim voorhanden
Gemiddelde woningprijzen in Villajoyosa
De woningprijzen in Villajoyosa zijn een stuk gunstiger dan in het naastgelegen Benidorm. Gemiddeld betaal je voor een woning ongeveer €265.000,-. De gemiddelde vierkante meterprijs is zo’n €1754,-.

Prijzen van appartementen
Er is volop keuze tussen verschillende soorten appartementen. Van kleine éénkamerappartementen in een complex zonder zwembad tot een luxe penthouse met dakterras pal aan zee. De goedkopere appartementen beginnen bij circa €80.000,-. De prijs voor een ruim penthouse met dakterras en zicht op zee kan wel oplopen tot circa €650.000,-. Gemiddeld betaal je voor een appartement in Villajoyosa €1734,- per vierkante meter.

Prijzen van luxe villa’s in de kuststrook
Dit zijn de duurste woningtypen. Je vindt deze villa’s met name in de wijkPoble No en Montiboli. Gemiddeld betaal je voor een villa in dekuststrook zo’n €635.000,-. De gemiddelde vierkante meterprijs ligt op€2328,-. De belangrijkste bepalende factor voor de prijs van een woningis de ligging. Hoe dichter bij de kust en hoe mooier het uitzicht op zee,hoe hoger de prijs is bij kwalitatief vergelijkbare woningen.

Prijzen van vrijstaande woningen Hacienda Del Sol
Gemiddeld betaal je in dit gebied voor een vrijstaande woning ongeveer€360.000,-. Het aanbod varieert van eenvoudige boerenwoningen vanaf€100.000,- tot luxe vrijstaande villa's van ongeveer €500.000,-. De prijs per vierkante meter is gemiddeld €1735,-.

Woningprijzen in het centrum van Villajoyosa
In het centrum van vind je onder andere de leuke, soms vrolijk gekleurde, herenhuizen en appartementen. Gemiddeld betaal je voor een woning in dit gedeelte zo’n €205.000,-, Sterk afhankelijk van de staat van de woning. De gemiddelde vierkante meterprijs ligt op €1833,-.

Toon meerToon minder

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
Slaapkamers
Reset filters