Skip links

Bouwbedrijven en banken op jacht naar kopers

Bouwbedrijven en banken op jacht naar kopers

Spaanse bouwbedrijven pakken groot uit op 2 grote Spaanse onroerend goed beurzen in Barcelona en Madrid.

Bouwbedrijven en banken op jacht naar kopers

Deze maand staan er 2 grote Spaanse onroerend goed beurzen in Barcelona en Madrid op de kalender.

Haast maken
Op beide beurzen jagen de grootste Spaanse banken en bouwbedrijven op kopers. Ze maken haast om voor de grote uitverkoop van de Spaanse “Banco Malo” begint nog een deel van hun onroerend goed kwijt te raken.

Prijsniveau maandag bekend
Het prijsniveau waarvoor Sareb, de werkelijk naam voor “Banco Malo” gaat verkopen wordt volgende week maandag 22 oktober bekend gemaakt. Het is nu al bekend dat de geografische ligging van het onroerend goed heel zwaar weegt in de bepaling van de prijs.

Barcelona
Gisteren opende Barcelona Meeting Point 2012 zijn deuren. Dit is zesde keer dat deze grootste Spaanse vastgoed beurs in Barcelona wordt gehouden. Onder de 265 exposanten zijn vooral de Spaanse banken en grote bouwbedrijven vertegenwoordigd. Een speciale Russian Meeting Point wordt weer de trekpleister voor Oost-Europese huizen koper.

Madrid
In Madrid staat de onroerend goed beurs “ Salon de la Vivienda de Madrid” gepland van 25 tot 28 oktober. Voor de eerste keer komt er ook een speciale afdeling uitsluitend gericht op bouwgrond. Bedoeld om de eigenaren van bouwpercelen en kopers voor bouwgrond bij elkaar te brengen.

De 6% korting bij de overdracht vervalt
De notariële overdracht van een nieuwbouw woning is nog tot het eind van dit jaar belast met 4%. Per 1-1-2013 schiet dit tarief omhoog naar 10%. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat er toch flink zaken gedaan worden op deze 2 vastgoed beurzen.