Skip links

De "Nota Simple" onmisbaar document bij kopen van huis in Spanje.

Nota Simple Huizen In Spanje

Waarom je bij de aankoop van je huis in Spanje altijd de " Nota Simple" moet inzien lees je in dit artikel.

Waarom is de "Nota Simple" zo'n belangrijk document bij het kopen van een huis in Spanje?

Eerst even dit, de "Nota Simple" is een document dat bestaat uit niet meer dan 3 kantjes A4 formaat waarin je alles kunt vinden over de woning die je wilt gaan kopen. Daarom is dit document zo'n belangrijk controle instrument voor de koper.

Hoe eerder, hoe beter.

Als je een huis in Spanje gaat kopen zou je de "Nota Simple" al in een heel vroeg stadium in je bezit moeten hebben of in ieder geval inzage in dit document kunnen hebben. In veel gevallen komt "Nota Simple" pas in een later stadium op tafel.

Waarom kreeg ik het document pas later te zien?

Dit kan om meerdere redenen gebeuren:

De inhoud van een "Nota Simple".

Wat staat er in de "Nota Simple" ? Heel veel, of beter gezegd alles.
Alle informatie die je moet hebben over het onroerend goed dat je gaat kopen vind je in de "Nota Simple". Die informatie is op te delen in 3 gedeelten; juridische informatie; financiële informatie en bouwkundige informatie.

Juridische informatie.

Financiële en fiscale informatie.

Bouwkundige informatie.

Doe altijd een laatste controle.

Op het moment dat je de notariële koopakte tekent zal de notaris dit document zeker op tafel leggen. Zorg er dan voor dat je het document even in de hand neemt. Controleer de inhoud in alle rust, of laat het doen door een deskundig iemand die je bij je hebt. De notaris heeft daar geen probleem mee.