Skip links

Woningen te koop in Altea

Hoe is het leven in Altea

De smalle straatjes in de richting van de kerk "Nuestra Señora del Consuelo" met de blauwe koepels vormen het oude centrum van Altea. Oorspronkelijk leefden de inwoners van Altea van de opbrengsten uit de landbouw en de visserij.

In de laatste decennia is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Altea telt 23.000 inwoners. Een kwart van dat aantal is niet van Spaanse afkomst.

Wat zijn de meest populaire woningtypes in Altea?
Om het meest populaire woning type te noemen, is het belangrijk te weten over welk deel van Altea we het hebben. De voorkeuren voor het woningtype verschillen namelijk per gebied in Altea. Ook het gebruik van de woning speelt een belangrijke rol. Is het een tweede woning voor vakantiegebruik of de hoofdwoning voor permanente bewoning.

 • Villa's met privé zwembad in het buitengebied
  In het buitengebied van Altea zijn vrijstaande villa's met privé zwembad het meest populaire type woning. Voor vakantiegebruik mogen deze woningen gerust wat verder van het centrum van Altea liggen. Villa's voor dagelijkse bewoning moeten duidelijk dichter bij het centrum en winkelvoorzieningen liggen.
 • Dorpswoningen
  In het oude dorpscentrum van Altea rondom de oude kerk met zijn bekende blauwe koepel zijn authentieke Spaanse dorpswoning populair. Deze woningen worden vaak gekocht door buitenlandse kopers die het gebruiken als tweede woning.
 • Populaire woningen bij de havens van Altea
  In de directe omgeving van de haven "Luis Campomanes – Marina Greenwich" bij Altea Mascarat zijn de appartementen het meest populair. Dit is ook het geval bij de jachthaven aan de boulevard van Altea. Daarentegen zijn in de omgeving van de haven “Portosenso” vrijstaande villa's op de eerst lijn aan de Middellandse Zee erg gewild.

  In welk deel van Altea koop ik het best een huis?
 • Altea Hills
  Kopers van grote vrijstaande villa's die willen genieten van het allerbeste zeezicht over de baai van Altea kunnen hun hart ophalen in de urbanisatie Altea Hills.
 • Altea Mascarat
  Mensen die willen kopen in de directe omgeving van de Middellandse Zee slagen het beste in wijk Altea Mascarat. Het grootste deel van het woningaanbod bestaat hier uit appartementen. Zoek je een appartement of een geschakelde woning in de directe omgeving van een jachthaven en de Middellandse zee, dan is dit het beste deel van Altea om een huis te kopen. De meeste woningen hier worden gebruikt als vakantiehuis.
 • Altea la Vella
  Altea la Vella is de naam van het dorp ongeveer 3 kilometer ten noorden van Altea. Hier voel je de rust en de sfeer van het leven in een authentiek Spaans dorp . Kleine dorpswoningen en kleinschalige appartementsgebouwen bepalen hier het straatbeeld . Dit zijn ook de meest gekochte woningen hier.
 • Altea oude dorpskern
  Voor huizenkopers die op zoek zijn naar een huis voor permanente bewoning is het een moeilijk woongebied. De bereikbaarheid van de woningen is problematisch. Parkeren is vrijwel onmogelijk.

De duurste zone om een huis te kopen in Altea
In de gemeente Altea, vind je ongetwijfeld de duurste huizen op de berghelling met de naam Altea Hills. Dit gebied is zeer gevraagd bij huizenkopers vanwege het prachtige uitzicht over de Baai van Altea. In het gebied Altea Hills ligt de gemiddelde prijs voor een villa op € 1.188.515,- Dat komt neer op € 3.153,- gemiddeld per m2.

Bereikbaarheid van Altea
De ligging pal aan de snelweg A 70 die loopt van Alicante richting Valencia zorgt voor een optimale bereikbaarheid. Je kunt ook kiezen voor de nationale weg de N332. dit duurt wat langer, maar is een leuke route als je het wat rustiger aan wilt doen. De afstand tot het vliegveld El Altet van Alicante bedraagt 70 kilometer. Via de snelweg moet je rekenen op een rijtijd van 45 minuten.

Onroerend goed prijzen Altea per gebied

 • Altea oude dorpskern
  Het hoger gelegen gebied rondom de kerk met de blauwe koepel is de oude dorpskern van Altea. De gemiddelde prijs voor een woning in dit oudste deel van Altea ligt bij € 274.974,- . Wat neer komt op een vierkante meterprijs van € 1.936,-
 • Altea Hills
  In dit gebied staan hoofdzakelijk vrijstaande villa's op grote percelen. Gemiddeld betaal je hier € 1.188.515,- voor een woning. Dat komt overeen met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 3.153,-
 • Altea la Vella
  In het dorp Altea la Vella vind je hoofdzakelijk kleinere woningen en ook appartementen. Deze woningen kosten gemiddeld € 560.133,-. Dat komt neer op een prijs van € 2.363,- per vierkante meter.
 • Altea Mascarat
  Altea Mascarat het woongebied rondom de haven Marina Greenwich kent hoofdzakelijk rijtjeshuizen en appartementen. Hier ligt de gemiddelde huizenprijs op € 399.322,- of te wel €2.435,- per m2.
 • Altea playa La Olla
  In dit deel van Altea direct aan de kust bestaat de bebouwing hoofdzakelijk uit appartementen. De gemiddelde prijs voor een woning bedraagt hier € 235.977,- . De gemiddelde m2 prijs ligt op € 2.017,-

Altea in het kort:

Herkenbaar
De kroon op het dorp Altea is natuurlijk de blauwe koepel van de parochiekerk in het oude centrum van Altea. Dit is het herkenbare punt dat door de ligging bovenop een heuvel al van grote afstand opvalt. Het is een hele klim om via de smalle straatjes op het plein voor de kerk te komen. Het plein ligt dan ook 60 meter boven de zeespiegel.

Kunstdorp
Het zijn deze smalle straatjes van Altea waar veel kunstenaars de rust en de inspiratie voor hun werken vonden. Kunst staat in Altea hoog in het vaandel. Kijk maar eens in de vele knusse winkeltjes van Altea.

Activiteit
Leefde men vroeger in Altea van de landbouw en van de visserij tegenwoordig is dat gedraaid naar toerisme. Hierdoor verdubbelde het aantal inwoners in 15 jaar. Altea telt momenteel rond de 23.000 inwoners

Vuurwerk
Een van de vele feesten in Altea valt in de maand august. Dit feest gaat samen met een geweldig vuurwerkspektakel dat afgestoken wordt vanaf de Middellandse Zee. Vanaf het strand Playa de la Olla, maar ook vanuit de verre omtrek is dit spektakel prachtig te zien.

Stranden
Het belangrijkste strand van Altea is het strand “Cap Blanch” dat al begint in Albir. Richting het noorden ligt het strand van “Cap Negret” dat eindigt in het kleine strandje met zwarte kiezelstenen,” Cala del Soio”. Een ander goed bezocht strand van Altea is: “Playa de la Olla”, dat ligt tegenover het eilandje van Altea met dezelfde naam. Altea heeft alleen kiezelstranden. Voor de zandstranden ga je vanuit Altea naar Calpe of Benidorm.

Havens
Richting het noorden grenst Altea aan de gigantische rotspartij van de “Sierra de Bernia”. bij Altea – Mascarat. Hier ligt ook de jachthaven van Altea, Luis "Campomanes – Marina Greenwich". Er is nog een haven die eigenlijk alleen maar toegankelijk is voor leden van de club Nautico van Altea. Deze kleine haven heet “Portosenso”. En verder is er nog de vissershaven van het dorp Altea zelf. Die haven grenst aan de boulevard van Altea, richting 
Albir Playa.

Agrarisch achterland
In de glooiing van de berg “Sierra de Bernia” ligt vlak achter Altea het dorpje Altea La Vella. In dit dorp vind je nog wat kleine conservenindustrie van agrarische producten uit het achterland van Altea.

Toon meerToon minder
 • Helaas, geen resultaten gevonden...

  Neem contact met ons op en geef je wensen door. We helpen je graag een huis in Spanje te vinden!

  Neem contact op

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
Slaapkamers
Reset filters