Skip links

Woningen te koop in Costa Blanca

Je bent op zoek naar huizen te koop in Spanje. Het is een goed idee te kijken naar huizen die te koop staan aan de Costa Blanca. Het onroerend goed aanbod aan de Costa Blanca hoort zeker thuis in de top 3 van buitenlandse huizenkopers in Spanje.

De beste markt voor huizenkopers

Over de gehele Costa Blanca gezien staan de huizen er gemiddeld 242 dagen te koop. In het noordelijke deel van de Costa Blanca staat een huis gemiddeld 315 dagen in de verkoop. De doorlooptijd aan de Costa Blanca Zuid is beduidend korter, daar staan de huizen gemiddeld 84 dagen in de verkoop. Maar toch nog altijd een voldoende ruime periode om op een rustige manier een keuze te maken uit het woningaanbod.

Huizenprijzen aan de Costa Blanca

Nieuwe en bestaande woningen
Ook al gaat het om nieuwe of bestaande woningen samen maken ze deel uit van het totale woningaanbod. De prijzen worden altijd beïnvloed door onderliggende factoren. Zo is de stijging van de prijzen voor nieuwbouw huizen een van de oorzaken dat ook de prijzen van het bestaande onroerend goed omhoog gaan.

Het effect van de woning voorraad
Het beschikbare onroerend aanbod is een andere factor die de prijs van onroerend goed sterk beïnvloed. De bouwactiviteiten aan de Costa Blanca Zuid liggen beduidend hoger dan aan de Costa Blanca Noord. Door dit grotere onroerend aanbod liggen de huizenprijzen aan de Costa Blanca Zuid lager dan aan de Costa Blanca Noord.

De 3 steden met duurste huizen aan de Costa Blanca Noord:

 1. Altea, met een gemiddeldehuizenprijs van bijna 431.000 euro
 2. Jávea met 404.874 euro
 3. Alfàs del Pi met een gemiddelde prijs van 292.561 euro voor een woning


Onroerend goed aan Costa Blanca Noord blijft betaalbaar

Het is niet zo dat de huizen aan de Costa Blanca Noord onbetaalbaar zijn. Nog altijd ligt de gemiddelde prijs voor een woning er rond de 1.400,00 euro per vierkante meter. Dit terwijl de gemiddelde prijs voor onroerend goed over heel Spanje gezien bij 1.841,00 euro per vierkante meter ligt.
Dat is dus nog altijd ver beneden het landelijk gemiddelde van Spanje. Daarom blijft de Costa Blanca een interessant gebied om onroerend goed te kopen.

Huizenprijzen Costa Blanca Zuid liggen lager
De huizenprijzen aan de Costa Blanca Zuid liggen gewoon iets lager. De kosten per m2 voor het bouwen van een huis zijn in beide gebieden min of meer gelijk. Alleen zijn aan de Costa Blanca Zuid de bouwpercelen goedkoper. Dit komt omdat het gebied de Costa Blanca Zuid veel minder bergachtig is. Daardoor zijn er zeer grote vlakke oppervlaktes geschikt voor woningbouw beschikbaar.

Het goedkoopste gebied aan de Costa Blanca Zuid
In het gebied rondom de plaats Almoradí ten zuiden van de stad Alicante aan de Costa Blanca Zuid liggen de onroerend goed prijzen het laagst. Gemiddeld betaal je daar voor een woning 74.508,00 euro.

Belangrijkste woongebieden aan de Costa Blanca
Dit zijn de belangrijkste woongebieden voor permanente bewoning aan de Costa Blanca:
Natuurlijk de stad Alicante op de eerste plaats. Daarna in de directe omgeving van de stad Alicante de plaatsen San Vicente, San Juan, Muchamiel en El Campello. Omdat de laatste 4 genoemde plaatsen in de directe omgeving van de stad Alicante liggen, wonen er veel Spanjaarden die hun werkplek in de stad Alicante hebben.

De plaatsen Altea, Albir, Calpe, Moraira en ook El Campello zijn populair bij de huiszoekers voor een tweede woning als vakantiebestemming.

Voor de enthousiaste avonturiers en liefhebbers van pretparken spant Benidorm aan de Costa Blanca Noord de kroon voor wat betreft de kopers van een huis voor vakantie bewoning.

Torrevieja is de stad aan de Costa Blanca Zuid die de meeste kopers voor een tweede woning aan de kust trekt.

Torrevieja tezamen met Guardamar en Santa Pola vormen het belangrijkste woongebied aan de Costa Blanca Zuid. Ook voor buitenlandse huizenkopers. Een positieve factor voor deze plaatsen is het vliegveld van Alicante dat in de directe omgeving ligt.

Costa Blanca meeste woning aankopen per hoofd van de bevolking
De Costa Blanca loopt voorop in verkoop van het aantal woningen per hoofd van de bevolking. En is een van de belangrijkste regio's in Spanje waar buitenlanders een huis kopen. Bijna 40% van het totaal van het aantal verkochte woningen wordt gekocht door buitenlandse onroerend goed kopers.

Buitenlanders blijven kopen aan de Costa Blanca
Dit zijn de 4 nationaliteiten van de belangrijkste huizenkopers uit het buitenland aan de Costa Blanca

 1. Britten
 2. Belgen
 3. Zweden
 4. Fransen

Top 10 plaatsen aan de Costa Blanca om een huis te kopen
Deze lijst is opgesplitst in het gebied ten noorden van de stad Alicante en het gebied ten zuiden van Alicante stad. Opgesteld om jou te helpen met maken van een bewuste keuze voor het kopen van een vakantiehuis aan de Costa Blanca.

Costa Blanca Noord
Het getal achter de plaatsnaam is het aantal per jaar verkochte woningen aan buitenlandse kopers in de betreffende plaats.Jávea 374Calpe 347Denia 307Teulada 245Elche 210El Campello 185Altea 162Benidorm 152Benissa 123

Costa Blanca Zuid
Het getal achter de plaatsnaam is het aantal per jaar verkochte woningen aan buitenlandse kopers in de betreffende plaats.Orihuela 2048 Torrevieja 2013Pilar de la Horadada 587Rojales 521Guardamar 334Santa Pola 317San Fulgencio 295Algorfa 216San Miguel de Salinas 214Benijofar 88

Opdeling van de Costa Blanca in Noord en Zuid

De kuststrook grenzend aan de Middellandse Zee over de gehele lengte van de provincie Alicante is de Costa Blanca. De totale lengte van de Costa Blanca is 244 kilometer.

Het deel ten zuiden van de stad Alicante tot aan het dorp San Pedro del Pinatar heeft de naam Costa Blanca Zuid. Dit is het meest zuidelijke deel van de de provincie Alicante.

De belangrijkste kustplaatsen aan de Costa Blanca Zuid gezien vanaf de stad Alicante naar het zuiden zijn; Alicante stad, Santa Pola, Guardamar, Torrevieja en de meest zuidelijke plaats San Pedro del Pinatar.

De Middellandse Zee kust van de provincie Alicante gezien vanaf de stad Alicante richting het noorden tot aan de stad Denia noemt men de Costa Blanca Noord.

We hebben het dan over de plaatsen San Juan, El Campello, La Vilajoyosa, Albir, Altea, Calpe en Moraira. Met als meest noordelijke plaats aan de Costa Blanca Noord, Denia.

Waar vind ik de duurste huizen aan de Costa Blanca?

De prijs van het bouwperceel is een belangrijke factor die de vraagprijs van een huis mede bepaald.
Een andere factor die de huizenprijs beïnvloed is het landschap. Een bergachtig landschap geeft hoogteverschillen aan de percelen waarop de huizen gebouwd zijn. Dit zorgt voor mooi uitzicht vanuit de woning. Mooi zeezicht of bergzicht duwen de prijs van een woning altijd naar boven. Huizen op een locatie met een prachtig uitzicht zullen altijd een hogere vraagprijs hebben.

Populaire vakantiebestemmingen en uitgaansplaatsen in de nabije omgeving van de woning die je gaat kopen maken de woning ook duurder.

Juist aan de Costa Blanca Noord worden de huizenprijzen sterk beïnvloed door alle gegevens die ik hierboven genoemd heb. Daarom is de Costa Blanca Noord het gebied waar de duurste huizen staan.

Waar vind ik de goedkoopste huizen aan de Costa Blanca?

De Costa Blanca Zuid is van oorsprong een tuinbouw gebied.
Het hele gebied is de laatste decennia omgetoverd naar bouwgebied voor onroerend goed. Het is een uitgestrekt en vlak gebied dat vrij eenvoudig te bebouwen is.

De bouwactiviteit ligt er hoog.
Daardoor is het aantal huizen beschikbaar voor de verkoop groot. Dat grote aanbod van onroerend goed maakt van de Costa Blanca Zuid het gebied aan de Middellandse Zee kust waar je de gemiddeld de goedkoopste huizen vindt.

Is de Costa Blanca een goed gebied voor mij om een huis te kopen?

De Costa Blanca hoort zeker thuis in jouw zoeklijst van huizen die te koop staan in Spanje. Ondanks de grote vraag blijven de huizen die te koop staan aan de Costa Blanca aantrekkelijk geprijsd. De gemiddelde huizenprijzen liggen nog ruim onder het landelijke Spaanse gemiddelde.

Investeren aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een populaire vakantiebestemming. Daarom is het een uitstekend gebied aan de Middellandse Zee kust voor kopers die de koop van een woning in dit gebied ook als een investering willen zien.
Huiseigenaren die een klein gedeelte van het jaar hun tweede woning in Spanje zelf willen bewonen en de rest van het jaar de woning verhuren kunnen een redelijk rendement halen.

De opbrengsten van deze verhuur en de toekomstige waardegroei van de woningen aan de Costa Blanca zorgen voor een goed investeringspotentieel.
Het kopen van een vakantiehuis kan op deze manier een van de financieel meest lonende en interessantste investeringen zijn die je ooit zult doen.

Er zijn eigenaren van een vakantiehuis aan de Costa Blanca die investeren in meerdere eigendommen en bouwen zo een portefeuille met woningen op die blijvend geld generen.

Voor kopers die een tweede huis willen kopen voor de vakantieverhuur biedt de Costa Blanca veel mogelijkheden.

Kopen alleen voor eigen gebruik

Voor anderen is een vakantiehuis aan de Costa Blanca een speciale plek. Een plek die ze voor zichzelf privé willen houden. Maar wel een huis dat bij verkoop in de toekomst altijd weer het geïnvesteerde kapitaal oplevert.

Ook in dat geval is het hebben van een vakantiehuis aan de Costa Blanca niet alleen een perfect vakantieverblijf, maar is ook een geweldige investering. Vooral als je het huis op de juiste plaats koopt.

Toon meerToon minder
Alicante Town Costa Blanca
 • Ap2031 4
  Ap2031 2
  Ap2031 3
  Ap2003 1
  • 3 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 131 m2 bebouwd

  Woning voor vakantieverhuur. Op 10 minuten vanaf stranden El Campello, Playa San Juan en de stad Alicante.

 • Ap2001 IMG 2156
  Woonkamer1
  Keuken1
  Terras
  • 2 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 110 m2 bebouwd

  Het strand van El Campello voor de deur. Appartement voor vakantieverhuur. Je vindt alles op loopafstand. Geen auto nodig.

 • Ap2002 Strand appartement El Campello
  Ap2002 El Campello Huur Living 1
  Ap2002 El campello verhuur slaapkamer 1
  Ap2002 El Campello verhuur keuken
  • 2 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 95 m2 bebouwd

  Appartement voor vakantieverhuur direct bij het strand van El Campello. Alle voorzieningen op loopafstand.

 • Het kopen van een huis in Spanje in 4 stappen uitgelegd

  Een beknopt overzicht van alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een appartement, vakantiehuis of een villa voor permanente bewoning in Spanje kopen?

  Bekijk onze kopers tips

 • IMG 1523
  IMG 3568
  IMG 3571
  IMG 3574

  € 65.000

  • 819 m2 perceel

 • 20220628 152324
  20220628 152328
  Catastro
  20220628 152331

  € 75.000

  • 25125 m2 perceel

  Ruim perceel van maar liefst 2,5 hectare

 • IMG 1524
  IMG 3485
  IMG 3507
  IMG 3511

  € 75.000

  • 829 m2 perceel

 • Bk5045 1
  Bk5045 IMG 3336
  Bk5045 IMG 3337
  Bk5045 IMG 3338

   Verkocht

  • 4849 m2 perceel

 • Bk5046 1
  Bk5046 3
  Bk5046 4
  Bk5046 5

  € 75.000

  • 800 m2 perceel

 • Bk5039 1
  Bk5039 2
  Bk5039 3
  Bk5039 4

  € 76.104

  • 507 m2 perceel

 • 1 Exterior
  2 General 1
  3 Terraza
  4 Terraza viviendas
  • 2 slaapkamers
  • 1 badkamers

  Goedkope appartementen te koop met zeezicht aan de Costa Blanca.

 • U
  T
  W
  V
  • 1 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 42 m2 bebouwd

  Op slechts 50 meter een leuk kiezelstrandje.

 • Bk5043 1
  Bk5043 2
  Bk5043 3
  Bk5043 4
  • 4278 m2 perceel

  Ruime bouwpercelen met zeezicht in het buitengebied van Alicante.

 • Bk5051 1
  Bk5051 5
  Bk5051 4
  Bk5051 2

  € 115.000

  • 5361 m2 perceel

  Met zeezicht en uitzicht over de stad Alicante

 • Ap2185 3
  Ap2185 1
  Ap2185 2
  Ap2185 15
  • 2 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 57 m2 bebouwd

  Prachtig uitzicht over de bergen en de zee, inclusief dakterras.

 • Ap2189 1
  Ap2189 2
  Ap2189 3
  Ap2189 4
  • 2 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 57 m2 bebouwd

  Met geweldig uitzicht over de omgeving en Middellandse Zee.

 • IMG 7892 B
  IMG 7891 C
  21
  IMG 7846
  • 3 slaapkamers
  • 3 badkamers
  • 118 m2 bebouwd

  Leuke instapklare woning in charmant bergdorp.

 • Bk5034 1
  Bk5034 2
  Bk5034 3
  Bk5034 4

  € 138.000

  • 600 m2 perceel

  Vrijstaand wonen, maar wel met alle faciliteiten en niet ver weg van alles.

 • Gp4018 1
  Gp4018 2
  Gp4018 3
  Gp4018 4

  € 139.000

  • 2 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 65 m2 bebouwd

  Met prachtig uitzicht over de omgeving.

 • IMG 6992
  IMG 6988
  IMG 6991
  IMG 6938
  • 2 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 90 m2 bebouwd

  Op een top locatie, nabij een prachtige baai.

 • Ap2198 Calpe 4
  Ap2198 Calpe 2
  Ap2198 Calpe 6
  Ap2198 Calpe 3
  • 1 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 63 m2 bebouwd

  Leuk 1 slaapkamer appartement aan de Middellandse Zee.

 • Birdseye view
  Birdseye view 2
  IMG 6024
  IMG 6025
  • 2 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 50 m2 bebouwd

  Op een geweldige locatie, direct aan de kust en prachtig uitzicht. Met verhuurlicentie.

 • Ap2197 Amber Beach salon 3
  Ap2197 Amber Beach vistas
  Ap2197 Amber Beach salon 2
  Ap2197 Amber Beach salon 1
  • 1 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • 58 m2 bebouwd

  Appartement op korte afstand van de stranden en de boulevard van Calpe

 • IMG 8171
  IMG 0237
  IMG 8160
  IMG 8162

   Gereserveerd

  • 2 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 100 m2 bebouwd
  • 260 m2 perceel

  Prima onderhouden hoekwoning met garage in Golf resort Bonalba, in de plaats Muchamiel.

 • Ap2176 11
  Ap2176 1
  Ap2176 2
  Ap2176 3
  • 3 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 153 m2 bebouwd

 • 1
  2
  12
  3
  • 3 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • 133 m2 bebouwd

  Met prachtig uitzicht over de omgeving en de Middellandse Zee.

 • Jouw ideale woning nog niet gevonden?

  Bespreek je wensen en samen vinden we jouw perfecte woning.

  Neem contact met ons op

Filters

Costa Blanca
Referentie
Prijs
Woning type
slaapkamers
Reset filters