Skip links

Historisch pand in Jijona (vr1465)

€ 450.000

Objecten als dit komen zelden in de verkoop! Geschikt voor het runnen van bijvoorbeeld een Bed & Breakfast.

 • woonkamers
  3
  slaapkamers
  10
 • Bebouwd
  580m2
  Oppervlakte perceel
  3629m2

Toren uit de 12e eeuw

Het oudste gedeelte van het pand is de toren. Deze is aan het einde van de 12e eeuw gebouwd en diende lange tijd als uitkijktoren voor het iets verderop gelegen fort van Jijona. In latere tijden is het gebouw steeds verder uitgebreid en gaan dienen als woning.

Prachtig uitzicht

De woning ligt op een berg tegen de dorpskern van Jijona, waardoor je altijd prachtig uitzicht hebt over het dorp en de prachtige omgeving.

Indeling

De toren bestaat uit drie verdiepingen en de rest van het pand uit twee verdiepingen, met hierover verdeeld 10 slaapkamers, vijf badkamers, twee keukens, drie eetkamers en twee patio’s. De verdiepingen zijn met elkaar verbonden met een prachtige trapopgang.

Begane grond

Deze bestaat uit een hal, eetkamer, woonkamer, gang die aansluit op drie slaapkamers, een gang met badkamer en een gang met trap, die op zijn beurt aansluit op een binnenpatio, een keuken, die naar een andere binnenpatio leidt, en een gang die leidt naar een bijkeuken, een badkamer, een terras op het noorden, een woonkamer en twee slaapkamers.

Eerste verdieping

De eerste verdieping heeft een bebouwde oppervlakte van 218,22 vierkante meter, die toegankelijk is via twee trappen, waarvan er een verbonden is met de hal op de begane grond en de andere direct verbonden is met het terras van het huis op het zuiden, en de trap die verbonden is met de gang die leidt naar het woongedeelte op het oosten, de toren die gebruikt wordt als eetkamer, een keuken, een bijkeuken, een garderobe en drie slaapkamers.

Torenkamer

Aan de westkant van het huis is er een gang die de twee trappenhuizen verbindt, die ook naar de toren leidt en een gang die aansluit op een toilet, een badkamer, een berging, een gang en een slaapkamer. De tweede verdieping heeft een bebouwde oppervlakte van 35,61 vierkante meter en bestaat uit een multifunctionele ruimte met ramen met een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Buiten

Aan de noordzijde en zuidzijde van de woning vind je grote terrassen. Het terras aan de zuidzijde wordt thans gebruikt als parking. Het grote terras aan de noordzijde is omgeven door diverse bomen en grenst aan de boomgaard. Naast de boomgaard ligt een groot waterreservoir dat omgevormd kan worden tot zwembad.

Omgeving

Je vindt deze woning in de plaats Jijona. Dit gezellige bergdorp telt zo’n 7000 inwoners en ligt op ongeveer 20 kilometer van de kust. Door de uitstekende ontsluiting neemt een rit naar de kust slechts 10 minuten in beslag.

Kenmerken

Bouw
StatusBestaande bouw
Type woningVrijstaande villa
UitzichtMountain views
LocatieHilltop
Oppervlakte en volume
Bebouwde oppervlakte580 m2
Oppervlakte perceel3629 m2
Indeling
woonkamers3
slaapkamers10
Keukens2
badkamers5
Opslag2
Afstanden
Zee20 km
Vliegveld40 km
Geïnteresseerd in deze woning?Bel +34 651 531 468Stuur email