Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Als je Benidorm zegt dan zeg je kilometers strand zon zee en vertier. De belangrijkste toeristische enclave aan de Middellandse zee.  De twee uigestrekte stranden,  Playa  Levante en Playa Poniente met daar tussenin Cala del Mal Pas zijn altijd druk bezocht door zon aanbidders.

Markant is de inmiddels bij iedereen bekende hoogbouw van Benidorm, die sterk doet denken aan grote Amerikaanse steden. Het opvallendst zijn het Hotel Balie, het hoogste hotel op het Europese vaste land.  En het appartementen gebouw: Intempo.  Het gebouw in aanbouw is 200 meter hoog  en telt 64 verdiepingen. Het wordt daarmee het hoogste woongebouw in Europa. Benidorm wordt steeds meer Beni York.

Benidorm is er in geslaagd door de jaren zijn bezoekers die er al tientallen jaren komen vast te houden. Maar Benidorm is ook super intrek bij jongeren.  De attractie parken als, Agua Landia, Mundo Mar, Terra Natura en Terra Mitica trekken de jonge generatie aan.

Na een hele nacht stappen en genieten van het nachtleven van Benidorm is het overdag heerlijk uitslapen op het strand. (Deze tip is natuurlijk alleen bestemd voor de liefhebbers)

Benidorm telde in 1960 rond de 6.000 inwoners, momenteel iets meer dan 65.000. Maar in de zomermaanden breekt Benidorm alle records. Dan telt de stad ruim 400.000 inwoners

Playa Levante is de naam voor het strand van de zonsopgang. Dit verreweg het drukst bezochte strand van Benidorm is 2.000 meter lang en 40 meter breed. Dat is niet gering, maar toch moet je er in de zomer naar een plekje zoeken.

Playa Poniente staat voor strand van de zonsondergang met een lengte 3.200 meter en een breedte 80 meter is dit het grootste strand van Benidorm.

Het kleine tussen strandje, Cala del Mal Pas, van 120 meter breed maakt de kustlijn van Benidorm kompleet.

Onroerend goed prijzen in Benidorm beeld van de bebouwing:

Het aanbod van woningen in Benidorm bestaat hoofdzakelijk uit vakantie appartementen. Rond de 90 % de resterende 10 %  van het aanbod zijn laagbouw woningen
Een appartement in Benidorm meet gemiddelde rond de 80 m2. Voor een appartement in Benidorm liggen de prijzen tussen de 1200 en 2000 euro per m2