Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

De kroon op het dorp Altea is natuurlijk de blauwe koepel van de parochie kerk in het oude centrum van Altea.

Het is een hele klim om via de smalle straatjes op het plein voor de kerk, dat 60 meter boven de zeespiegel ligt, te komen.

Het zijn deze smalle straatjes van Altea waar veel kunstenaars de rust en de inspiratie voor hun werken vonden. Kunst staat in Altea hoog in het vaandel. Kijk maar eens in de vele knusse winkeltjes van Altea.

Leefde men vroeger in Altea van de landbouw en van de visserij tegenwoordig is dat gedraaid naar toerisme. Hierdoor verdubbelde het aantal inwoners in 15 jaar. Altea telt momenteel rond de 24.000 inwoners

Een van de vele feesten in Altea valt in de maand august. Dit feest gaat samen met een geweldig vuurwerk spektakel dat afgestoken wordt vanaf de Middellandse Zee.

Het belangrijkste strand van Altea is het strand “Cap Blanch” dat al begint in Albir. Richting het noorden ligt het strand van “Cap Negret” dat eindigt in het kleine strandje met zwarte kiezelstenen,” Cala del Soio”. Een ander goed bezocht strand van Altea is: “Playa de la Olla”, dat ligt tegenover het eilandje van Altea met dezelfde naam. Playa de la Olla is ook het strand waar het grote vuurwerk van Altea in augustus wordt afgestoken.

Altea heeft alleen maar kiezelstranden. Voor de zandstranden ga je vanuit Altea naar Calpe of Benidorm

Altea stop tegen de gigantische rotspartij van de “Sierra de Bernia”.in Altea – Mascarat. Hier ligt ook de jachthaven van Altea, Luis Campomanes – Marina Greenwich

Er is nog een haven die eigenlijk alleen maat toegankelijk is voor leden van de club Nautico van Altea. Deze kleine haven heet “Portosenso”. En verder nog de vissershaven van Altea zelf, die grenst aan de boulevard van Altea, richting 
Albir Playa.

Altea la Vella (direct achter Altea)

In de glooiing van de berg “Sierra de Bernia” ligt vlak achter Altea het dorpje Altea La Vella. In dit dorp vind je nog wat kleine conservenindustrie van agrarische producten uit het achterland van Altea.

Vastgoed prijs en bebouwing in Altea:

In Altea vind je de meest uiteen lopende bebouwingen van de Costa Blanca. 
Dit zowel in de soort bebouwing alsook in de prijs.

Te beginnen met oude dorpswoningen vanaf 75 duizend euro. De prijzen voor appartementen vanaf 100 duizend tot aan een half miljoen euro. En leuke vrijstaande woningen te beginnen met 250 oplopend tot 1 miljoen euro.