Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Veel mensen bezoeken de Puerto José Banus in de gemeente Marbella alleen al om zich te kunnen vergapen aan de luxe plezierjachten die hier in de haven liggen. Het gebeurt niet zelden dat de nakomelingen van de Saudische koning Fahd een bezoek brengen aan Marbella in een spectaculair vaartuig. Ook veel andere rijken der aarde hebben een boot in de Puerto Banus.

 

De Duits-Spaanse projectontwikkelaar Alfonso de Hohenlohe bedacht in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen het toerisme aan de Costa del Sol in opkomst was, dat dit deel van de kust geschikt was voor het bouwen van een exclusieve club en jachthaven. Hij nam contact op met welgestelde ondernemer José Banús, die al veel projecten had lopen in de nabije urbanisatie Nueva Andalucía en het plan voor de Marbella Beach Club en de Puerto Banus was geboren.

Bij de opening van Puerto Banus in 1970 waren onder meer de toenmalige Spaanse prins Juan Carlos en zijn vrouw Sofía aanwezig, evenals prins Rainier van Monaco en Grace Kelly.

Vandaag de dag wordt Puerto Banus jaarlijks bezocht door vijf miljoen toeristen. Zij kunnen in de straten rondom de haven luxe artikelen kopen in de winkels van dure merken als Gucci, Louis Vutton, Dior en Dolce & Gabbana en een wandeling maken over de Boulevard de la Fama.

Rondom de haven ligt Nueva Andalucía, een grote wijk met ongeveer veertienduizend ingeschreven inwoners, met veel dure chalets maar ook met in authentieke Andalusische stijl opgetrokken apartamenten en diverse golfcomplexen.