Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Ibiza

Huis zoeken Ibiza

 • Ibiza Stad

  Ibiza

  Ibiza-stad is is met haar circa 50.000 inwoners de grootste stad op het eiland Ibiza. De stad ligt aan de zuidoostkust en heeft een rijke geschiedenis. Niet voor niets werd het oudste gedeelte door de Unesco uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. Ibiza heet in de regionale taal Eivissa en dat is de naam die je dan ook veel in het straatbeeld zult aantreffen. Het is tegenwoordig zelfs de officiële naam van de stad. Het bewonersaantal van Ibiza-stad is, onder invloed van het toerisme, sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw verviervoudigd. Het ooit zo rustige eiland werd een populair toeristenoord, eerst voor hippies maar later ook voor zon- en zeetoeristen, voor feestliefhebbers en zelfs voor rustzoekers, die de noordelijke helft van het eiland opzoeken.

  Lees meer over Ibiza StadLees meer...
 • San Antonio

  Ibiza

  San Antonio Abad of, in de regionale taal Sant Antoni de Portmany, is een grote gemeente aan de westkant van het eiland Ibiza. De gemeente bestaat uit de stad San Antonio, een aantal kleinere dorpjes in het binnenland en vooral een groot aantal baaien en stranden, die zich in de zomer vullen met grote hoeveelheden toeristen. San Antonio heeft een grote natuurlijke haven, die al in de tijd van de Romeinen werd gebruikt en waaraan gerefereerd wordt in de Catalaanse naam ‘Portmany’. In deze haven komen vandaag de dag veerboten uit onder meer Denia, Gandía, Valencia en Barcelona aan. Toch duurde het tot de negentiende eeuw voor San Antonio meer werd dan een groepje huizen rondom een oude, aan San Antonio gewijde, kerk. In de laatste eeuw is de plaats als gevolg van het toerisme in hoog tempo gegroeid en hoewel er officieel 25.000 inwoners wonen, ligt dat aantal met name in juli en augustus in werkelijkheid veel hoger.

  Lees meer over San AntonioLees meer...
 • San José

  Ibiza

  San José of, in de regionale taal Sant Josep de Sa Talaia, is een grote gemeente aan de zuidwestkant van het eiland Ibiza. Van de vijf gemeenten op het eiland is San José waarschijnlijk de gemeente die het meest is veranderd door het toerisme. Door de aanwezigheid van het vliegveld én van maar liefst 84 kilometer kust met wel zestien baaien en stranden, is de stroom zon- en zeezoekers hier constant.

  De gemeente San José omvat een flink aantal dorpen en dorpjes die samen ruim 25.000 ingeschreven inwoners hebben. Sant Josep de Sa Talaia, Sant Jordi de Ses Salines, Sant Francesc de S'Estany, Es Cubells, Sant Agustì d'Es Vedrà en Cala de Bou zijn de belangrijkste plaatsjes en hoewel ze geen spectaculaire gebouwen hebben, zijn ze stuk voor stuk een bezoekje waard vanwege de sfeer.

  Lees meer over San JoséLees meer...
 • San Juan Bautista

  Ibiza

  Ibiza staat bekend als feesteiland maar net als de andere Balearen-eilanden heeft ook Ibiza een andere kant, waar juist de rust- en natuurzoeker goed aan zijn trekken komt. Dat deel ligt aan de noordkant en voornamelijk in de gemeente San Juan Bautista of, in de regionale taal, Sant Joan de Labritja. Hoewel deze gemeente een oppervlakte van 121 km2 heeft, wonen er officieel maar 5500 inwoners, verdeeld over de dorpjes Sant Joan de Labritja, Sant Miguel de Balansat, Sant Vicent de sa Cala en Sant Llorenç de Balàfia. Deze dorpjes zijn vaak niet veel meer dan een parrochiekerk omringd door een paar smalle straatjes. Het grootste dorp, Sant Miquel, telt vijftienhonderd inwoners.

  Lees meer over San Juan BautistaLees meer...
 • Santa Eulalia del Rio

  Ibiza

  Santa Eulalia is een grote gemeente, die de totale oostkust ten noorden van de stad Ibiza beslaat. Qua hoeveelheid inwoners is Santa Eulalia na Ibiza-stad de tweede van de vijf gemeenten van het eiland, er staan ruim 36.000 inwoners ingeschreven, verdeeld over plaatsen als Sant Carles, Jesús, Santa Gertrudis en Santa Eulalia del Rio. Zoals de naam al aangeeft, stroomt de enige rivier van betekenis die het eiland heeft, bij Santa Eulalia de zee in. Deze rivier, ook Santa Eulalia geheten, is al eeuwenlang belangrijk voor het irrigeren van de akkers op het eiland.

  Lees meer over Santa Eulalia del RioLees meer...