Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Wie aan Andalusië denkt, denkt aan zon en zee maar zeker ook aan witte huisjes, smalle straatjes en felgekleurde bloemen. Estepona biedt dit alles én nog veel meer. De gemeente bestaat uit een sfeervol oud dorp, moderne urbanisaties, hoge bergen en 23 kilometer kustlijn. Het voormalige vissersdorp heeft alles te danken aan het toerisme en het doet er dan ook veel aan om toeristen te blijven trekken. Het straatbeeld van pleinen en straten wordt constant goed verzorgd: de huizen krijgen regelmatig een nieuw likje verf en aan vrijwel alle gevels hangen kleurige bloembakken met planten, waarbij elke straat zijn eigen kleur heeft. Estepona heeft dan ook de bijnaam ‘de tuin van de Costa del Sol’ (El jardín de la Costa del Sol).

 

Het oude centrum van Estepona is één van de best bewaard gebleven voorbeelden van een Andalusisch dorp aan de Costa del Sol. Veel van de straten zijn voetgangersgebied en het is een genot door het dorp te slenteren en af en toe een winkeltje uin te gaan of op een terrasje neer te strijken. In het centrum zijn bovendien negentien grote muurschilderingen te zien én je kunt er een poëzieroute wandelen. Verder vind je er de resten van het kasteel van San Luis en een vijftiende-eeuwse klokkentoren.

Het oude centrum is op te delen in acht wijken, die elk hun eigen kenmerken hebben en het waard zijn om verkend te worden. Aan zee is er bovendien de mooi aangelegde strandboulevard, de jachthaven en de prachtige orchideeëntuin, die gehuisvest is in een gebouw met een glazen koepel, die je al van verre ziet. En er zijn natuurlijk de lange stranden van grof zand, zoals de Playa del Cristo en de Playa de la Rada, met alle mogelijke voorzieningen.

Estepona is ook een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van bergen en natuur. Op slechts korte afstand liggen de Sierra Crestallina en het natuurpark Los Reales de Sierra Bermeja. En op ruim een uur rijden het mooie Ronda en het prachtige bergland daarachter.