Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Tussen de bekende toeristenoorden Torremolinos en Fuengirola ligt Benalmádena, een veelzijdige gemeente met zestigduizend inwoners. De gemeente heeft nog een oude dorpskern, Benalmádena Pueblo genaamd, die een eindje van zee ligt en daardoor ontkomen is aan de ergste uitwassen van het toerisme. In dit dorp vind je nog de typische Andalusische smalle straatjes, witgekalkte panden en met bloembakken versierde gevels. Het centrum van het dorp vormt de Plaza de España met de fontein met ‘La niña de Benalmádena’, een leuk beeld van een meisje dat een schelp vasthoudt. Bezienswaardig zijn ook de zeventiende-eeuwse Santo Domingo-kerk, het curieuze Castillo de Colomares en de nabije boeddhistische tempel.

 

Dichter aan zee zijn er de grote woonkernen met villa’s, bungalows en appartementen. Deze hebben alle mogelijke faciliteiten, met restaurants in alle soorten en maten, winkelcentra en golfterreinen. De bekendste toeristische wijken zijn Benalmádena Costa, Torrequebrada, Arroyo de la Miel en Torremuelle. Benalmádena Costa beschikt verder over een spectaculaire jachthaven, de Puerto Marina Benalmádena en heerlijke stranden zoals de Playa de Benaltura en de Playa de Malapesquera. En attracties voor mensen van alle leeftijden want het kabelbaantje, het pretpark Tivoli en de waterparken Selwo Marina en Aquarium Sea Life zijn ook bij kinderen populair.

Benálmadena heeft als voordeel dat het op slechts een kwartier rijden van het vliegveld van Málaga ligt en dat het alles biedt wat de zonzoeker zich kan wensen: een stabiel klimaat gedurende het hele jaar en een authentiek oud dorp enerzijds en moderne woonkernen anderzijds.