Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Het begon rond het jaar 1800 met 2 uitkijktorens en een aantal woningen waar de arbeiders van de zoutmeren woonden.
Tegenwoordig telt Torrevieja meer dan 100 duizend inwoners.  

“Torre La Mata” en “La Torre Vieja”  waren de 2 torens vanaf waar de Middellandse Zee werd afgetuurd om voorbereid te zijn op aanvallen van zeepiraten. Van de naam van een van de torens “Torre Vieja”, is de naam van de stad Torrevieja afgeleidt.

Het wapenschild van de stad Torrevieja heeft ook de afbeelding van een toren. Maar dan wel een beetje beschadigt. Dit is ter herinnering aan de aardbeving die in 1829 Torrevieja heeft getroffen.

Stranden en baaien voldoende in Torrevieja, de belangrijkste  zijn de “ Playa la Mata” en Playa de los Locos”
De haven van Torrevieja is goed voor 570 ligplaatsen. Maar als je een boot hebt van meer dan 50 meter moet je helaas uitwijken. De haven mag de blauwe vlag uitsteken, die staat voor schoon en veilig. 

“ Parque del Molino” is een groot natuurgebied en een beschermt vogelreservaat aan de noordkant van Torrevieja dat zich uitstrekt tot aan de Santa Pola. Een moerasachtig gebied waarin ook de zoutmeren liggen. 

Huizen prijzen en bebouwing in Torrevieja:

Grote uitgestrekte laagbouw buitenwijken met rijtjeshuizen en appartementen. Prijzen in dit soort wijken tussen de 35 en 75 duizend euro per woning. In het centrum van Torrevieja en op zeezicht locaties moet je rekenen op het dubbele van de genoemde bedragen.