Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

De plaats Tibi maakt deel uit van de streek “ La Hoya de Castalla” Een uitgestrekt groen gebied met begroeide bergen en valleien in het achterland van Alicante. Van de 4 plaatsen in dit gebied, Castalla, Tibi, Ibi en Onil, is Tibi met minder dan 2000 inwoners de kleinste. 

De bereikbaarheid van Tibi is goed. Het ligt aan de autoweg die van Alicante richting Madrid loopt. Alicante ligt op 25 minuten van Tibi. Madrid op circa 3 uur met de auto.

Ooit, in de 10e eeuw, bouwde de Arabieren er een kasteel maar daar is niet veel meer van over. 

Door de gemeente Tibi loopt de rivier de “ Monnegre” richting een stuwmeer op 3 kilometer afstand van het dorp.
Dit is het oudste waterreservoir van Europa en nog steeds in functie.  De stuwdam is 46 meter hoog en 65 meter lang. Het meer beslaat een oppervlakte van 50 hectaren. ( 5 miljoen vierkante meter) Het water was oorspronkelijk bestemd voor de tuinbouw van Muchamiel. 

Door de rivierloop van de rivier “ Monnegre” ook wel de “ Rio Verde” genoemd is Tibi een mooi groen gebied waar veel natuurschoon te vinden is. Het imposante stuwmeer moet je zeker bezoeken.

En dit alles op slechts 25 minuten vanaf Alicante. Het is niet vreemd dat de laatste jaren zich weer steeds meer mensen vestigen in Tibi.

Huizen prijzen en bebouwing in Tibi:

Het dorpcentrum hoofdzakelijk kleine geschakeld woningen. In het buitengebied van Tibi fincas in alle maten en woonwijken met vrijstaande villas. Prijzen tussen de 150  en 350 duizend euro.