Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Muchamiel of Mutxamel dit zorgt wel voor enige verwarring in jouw Tom Tom. Mutxamel is de Valenciaanse versie voor dezelfde plaats, Muchamiel dus.

Op het vliegveldje van Muchamiel voor sportvliegtuigen, met een landingsbaan van 850 meter lang en 11 meter breed, kunnen de liefhebbers hun hart ophalen. De grote broer, het vliegveld van Alicante, ligt op 18 kilometer.

De uitbreiding in het buitengebied is verdeeld over meerder urbanisaties.  Bonalba - Golf, Rio Park, en Valle Del Sol zijn de meest bekende.

Ooit werd in de gemeente Muchamiel het eerste waterbevloeiing systeem uitgevonden. Gevoed met water uit de rivier, Rio de Monnegre. Daardoor ontstond er veel tuinbouw en kreeg Muchamiel de naam, de tuin van Alicante. De tomaten uit Muchamiel staan nog steeds bekend om hun bijzondere smaak. 

Door de ligging direct bij de stad Alicante lieten vroeger veel rijke elite inwoners van de stad Alicante, in Muchamiel riante buitenverblijven bouwen. Deze werden vaak gebruikt als tweede huis voor de zomermaanden. 

Tegenwoordig profiteert Muchamiel vooral van zijn gunstige ligging.  Op korte afstand van het vliegveld, de stad Alicante, de universiteit en de stranden.

Als je toevallig een keer eind september in de buurt bent ga dan eens naar de feesten van de Moros en Cristianos van Muchamiel. Echt de moeite waard.

Vastgoed prijzen en bebouwing in Muchamiel:

In Muchamiel vind je overwegend laagbouw, bestaande uit vrijstaande woningen. En laagbouw appartement gebouwen met maximaal 6 verdiepingen.

De gemiddelde prijs voor een 3 slaapkamer woning in Muchamiel ligt rond de € 275.000, - . Appartementen rond de € 150.000, -