Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Het best bekend om de weg met de rotondes vanaf Benidorm  omhoog richting La Nucia.  Het zijn er vijf. Rotonde nummer 1 ligt bij het dorp La Nucía en  de laatste, nummer 5 bij Benidorm

Een  grote publiekstrekker is de rommelmarkt die elke zondag op het industrieterrein  “ L’ Alberca “ wordt georganiseerd. Met meer dan 900 kramen is er echt van alles te vinden. 

Zoals heel veel plaatsnamen in dit gebied is de naam La Nucía ook afgeleidt uit het Arabisch. De Arabische naam was: “ Naziba” en als je een beetje Arabisch kent weet je dat dit zoveel als heerlijk of verrukkelijk betekend. 

De bekendste urbanisaties van La Nucía zijn, Barranco Hondo, Bello Horizont en El Tossal. Hier vind je vooral vrijstaande en geschakelde woningen. 

Hielden de inwoners van La Nucía zich vroeger vooral bezig met het plukken van amandelen, mispels en olijven. Tegenwoordige is dat toch het toerisme geworden. La Nucía is dan ook erg in trek bij mensen van buiten Spanje. Maar liefst 43% van de ruim 15.000 inwoners is niet Spaans. 

Het achterliggende berglandschap van La Nucía is imposant. Vanaf de berg “ Monte del Calvario” is er een geweldig uitzicht over La Nucía , Altea , de baai van Altea en de stranden. 

Huizen prijzen en bebouwing in La Nucía:

Hoofdzakelijk laagbouw van vrijstaande woningen en geschakelde woningen. Met namen in de urbanisatie rondom La Nucía. Prijzen voor deze woningen bewegen zich tussen de 150 en de 350 duizend euro.