Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Finestrat het dorp ligt op 10 minuten vanaf Benidorm. Nu heb ik het over de oude dorpskern van Finestrat. 

Gelukkig voor Finestrat hebben ze ook nog een stukje kustlijn van net geen 300 meter. Dat gedeelte heet “ Cala de Finestrat”. Een mooie baai met een mooie  klein zandstrand aan de voet van een enorme rotspartij opgesloten tussen links Benidorm en rechts de plaats La Villajoyosa.  Juist dit kleine stukje houdt door zijn enorme nieuwbouw ( vooral hoogbouw à la Benidorm )de hele financiële huishouding van Finestrat op orde. 

Finestrat kent 2 werelden.
Het oude dorp Finestrat, aan de voet van de berg “ Puig Campana”  ( 1410 meter) is prachtig. Veel smalle straatjes waar je met je auto amper door komt, oude gevels een leuk dorpsplein. Echt nog steeds het Spanje van vroeger.

De kuststrook van Finestrat, “Cala Finestrat”  Hier veel vakantie appartementen pal aan het strand. Een mooie boulevard, lekkere terrasjes en veel vertier in de zomermaanden. 

Ook het thema park Terra Mitica en de urbanisatie “ Sierra Cortina·  vallen binnen de gemeentegrenzen van Finestrat.

Huizen prijzen en bebouwing in Finestrat :

Cala Finestrat, alleen hoogbouw appartementen met prijzen tussen de 150 en 300 duizend euro. Het dorp Finestrat veel kleine dorpswoningen.  Finestrat, Sierra Cortina, vooral moderne vrijstaande villas en geschakelde woningen met prijzen tussen de 250 en 550 duizend euro.