Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Het strand en de wandelboulevard, waar hele Spaanse families in het weekend even gaan uitwaaien, zorgen ervoor dat El Campello zijn echte Spaanse dorpse karakter blijft houden. Ook al telt El Campello nu rond de 27.000 inwoners.

In El Campello wonen betekend gewoon overal dichtbij wonen.  Voor de treinverbinding richting Alicante of Benidorm heeft El Campello maar liefst 5 opstapplaatsen. Lekker snel op het op het vliegveld van Alicante, een half uurtje met de auto.

Globaal kun je de bebouwing van de 23 kilometer kustlijn van El Campello op delen in 3 gebieden.

  • Vanuit de dorpskern van El Campello richting Alicante, hoogbouw appartementen. Veel van deze appartementen zijn de vakantiewoning van mensen uit Madrid. Voor hun deur ligt het langste zandstrand van El Campello, “Playa Muchavista”
  • Vanuit de dorpskern El Campello richting Benidorm een heuvelachtige kustlijn met hier en daar kleine strandjes. Door deze heuvelachtige kustlijn met veel hoogte verschillen hebben veel villas in El Campello mooi zeezicht.
    In dit gebied met de wijken, El Campello - La Coveta Fuma,  El Campello - Cala Dor, El Campello - Cala Merced en als laatste La Venta La Nuza, staan vooral villas op percelen vanaf 800 m2. 
De afmeting van de woning, de bouwkwaliteit en ligging zijn hier bepalend voor de prijs. Voor de meest unieke vrijstaande villas kunnen hier de prijzen door een miljoen euro schieten.
  • De dorpskern van El Campello kent een mix van appartement en laagbouw woningen. In de buurt van het strand en de boulevard houdt de gemeente El Campello de bebouwing laag. Het winkel aanbod is ruim. Met als belangrijkste winkelstraat de Calle San Bartolomé en de Avenida de La Generalidad.

De 2 Romeinse tempels, een ter ere van de god van de zee en de andere om de godin van de vruchtbaarheid te dienen, staan er inmiddels niet meer. Hier moeten we het doen met hun funderingen op de landtong bij de oude vuurtoren van El Campello. Zijn oude functie heeft de toren van El Campello verloren maar hij staat er sinds 1554 nog altijd keurig bij.

Direct op de kade staat het gebouw waar de vissers elke middag vanaf 17 uur hun verse vangst van die dag aan de man brengen. Dit gebeurd in de visveiling van El Campello. Hier kun je als particulier gewoon naar toe en vis kopen voor huishoudelijk gebruik. Maar zelfs als je niet gaat kokkerellen is het zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Vastgoed prijs en bebouwing in El Campello:


El Campello - Zuid, richting Alicante, 90 % hoogbouw met appartementen. Prijsbeeld rond de 1750 euro per m2

El Campello – Centrum, 50% hoogbouw en 50% laagbouw geschakelde woningen. Onroerend goed prijzen in dit deel van El Campello liggen rond de 2000 euro per m2.

El Campello – Noord, richting Benidorm 90 % laagbouw met vrijstaande woningen. Prijsbeeld tussen 200 en de 600 duizend euro voor een vrijstaande woning.