Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

De plaats Castalla is ontstaan in de vallei rondom het kasteel van Castalla. Op 600 meter hoogte boven de Middellandse Zee overzie je vanaf het kasteel het hele gebied “ La Hoya de Castalla” Ooit was Castalla de hoofdstad van dit gebied. De plaatsen, Ibi, onil, Castalla en Tibi maken deel uit van dit gebied.

Het klimaat in deze groene vallei is een mix van een Middellandse Zee klimaat en een mild bergklimaat. Je kunt er zelfs in de maanden januari en februari een sneeuwbuitje verwachten. 

Het kasteel van Castalla, de oude dorpskern en de 2 kerken van Castalla, uit de 13e en de 16e eeuw brengen je terug in de tijd. Het is overigens geen dorpskern maar een stadskern, Castalla kreeg immers in 1890 haar stadsrechten. En daar zijn ze in Castalla trots op.

De verbinding van Castalla met de autosnelweg, de A7 van Alicante naar Valencia, is perfect. Circa 30 kilometer tot aan de oprit.  

Castalla een mooie plaats met circa 10.000 inwoners in het achterland van Alicante.

Huizen prijzen en bebouwing in Castalla:

In de plaats zelf veel oorspronkelijke dorpswoningen. Rondom Castalla, een aantal nieuwbouw gebieden met kleine vakantiewoningen.  Verspreid door het buitengebied van Castalla, Fincas met grote oppervlakten. De prijzen liggen beduidende lager dan direct aan de kust.