Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

“Dehesa de Campoamor” is de juiste benaming. Campoamor ligt binnen de grenzen van de gemeente Orihuela, in het natuurbeschermingsgebied “ Sierra de Escalona”

De oorsprong van de naam van deze urbanisatie is verbonden met de dichter Ramon Campoamor (1845) Deze was ooit gouverneur van de provincie Alicante.

Door het aangaan van een huwelijk kocht hij het gebied dat toen nog “Dehesa de Matamoros” heette. Hij doopte het vervolgens om naar “ Dehesa de Campoamor”

Vanaf de jaren vijftig is men begonnen met het bebouwen van het gebied Campoamor. Als eerste bij de stranden “ Playa de la Glea” beter bekend als “ Playa Grande” en “ Barranco Rubio”. Tegenwoordig bekent als “ Playa Pequeña”.In de jaren 1990 tot 2000 werd de bebouwing uitgebreid tot het aangrenzende gebied “MiIl Palmeras” en tot aan “ Cabo Roig”

Door de enorme expansie van de bebouwing is de van oorsprong oase van dennenbomen en fijne zandstranden veranderd in een van de dichtst bebouwde gebieden van Alicante.

Het meeste resterende groen bevindt zich nog rondom de golfbaan “ Campoamor” Dit wordt door nu goed beschermd door diverse milieuorganisaties.