Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Calpe en haar imposante rots partij die plotseling uit de Middellandse zee verreist, de “Peñón de Ifach”, worden door iedereen in een woord genoemd. Deze reusachtige rotspunt van 332 meter hoog, is het visitekaartje en het handelsmerk van Calpe.

Door de geschiedenis heen kom je Calpe telkens weer tegen. Van de Feniciërs, de Romeinen tot aan de Moslims, allemaal hebben ze in Calpe gebivakkeerd. Dit niet alleen voor het uitstekende klimaat in Calpe maar vooral vanwege strategische locatie van Calpe. 

De “Peñon de Ifach” pal voor het strand Calpe was de strategische plek bij uistek. Vooral in de periode tot aan de 18e eeuw toen de Spaanse Middellandse Zee kust het doelwit was van zeepiraten. Gelukkig doen we het tegenwoordig wat rustiger aan en kiezen we voor Calpe om andere reden. 

De berg in Middellandse zee is nu op genomen in de wereld natuurlijst en maakt deel uit van de vele mooie wandelroutes in Calpe.

Leuk om te bezoeken is de dagelijkse visveiling in het gebouw op de kade van Calpe. De veiling begint dagelijks om 17.00 uur en duurt circa 2 uur.. De visserij is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor Calpe.

Hou je van wandelen dan kun je in Calpe uit de voeten. De traditionele paden die vroeger gebruikt werden door de boeren zijn nu goed bewegwijzerde wandelroutes.

De zandstranden van Calpe het “Levante “of “La Fossa” strand richting het noorden en richting het zuiden het “CantalRoig “en “Arenal-Bol” strand vormen de baai van Calpe.

Bebouwing en prijzen in Calpe: 

In en rondom het centrum van Calpe vooral hoogbouw, appartementen.
Tegen de berghellingen rondom Calpe veel vrijstaande woningen.
De gemiddelde onroerend goed prijzen in Calpe liggen circa 15 % lager dan in Altea.