Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Albir is een van de meest internationale plaatsen van Spanje. Maar liefst 53 % van de inwoners is niet Spaans. En dat merk je. Je Spaanse vakantie woorden boek kun je thuis laten.

Op de landkaart, maar ook qua uitstraling houdt Albir het midden tussen Benidorm en Altea. Minder hoogbouw en minder lawaaierig dan Benidorm. Maar toch net weer wat levendiger Altea. 

Vanaf de boulevard van Albir links een geweldig uitzicht richting Altea op de grote rots voor de kust van Calpe. En naar rechts richting Benidorm ligt het natuurgebied de “ Sierra Helada” 
Dit hoog boven de Middellandse Zee, met steile rotswanden, gelegen gebied scheidt de baai van Altea van de baai van Benidorm. Aan de voet van deze rotsen een aantal kleine baaien en zandstrandjes met alle privacy.

Een aanrader voor bezoekers van Albir, die ook een beetje van bewegen houden. Pak de route naar de vuurtoren in dit natuurgebied.
Bewegen kan trouwens ook prima in het heldere zeewater van Albir, surfen, duiken of naar de catamaran zeilschool. 

Op het strand van Albir wappert jaar op jaar de blauwe vlag. Deze blauwe vlag is een internationale milieuonderscheiding die wordt toegekend omdat het water en het strand van Albir schoon en veilig is. 

Huizen prijzen en bebouwing in Albir:

De bebouwing van Albir, appartementen in het centrum.
Vrijstaande villas en geschakelde woningen tegen de bergflank van Albir.  Appartementen, prijzen gemiddeld rond de 200 duizend euro. Villas en geschakelde woningen vanaf 250 duizend euro.