Facebook LinkedIn Mail Twitter WhatsApp

Huis kopen aan de Costa Blanca

Huis zoeken Costa Blanca

 • Aigues

  Costa Blanca

  Water en gezondheid speelden altijd een belangrijke rol in dit kleine bergdorpje. Dit heeft alles te maken met de warmwaterbronnen van Aigues waar een geneeskrachtige werking aan werd toe geschreven. Water was dus de reden dat er rond het jaar 1800 een prachtig badhuis het “ Balneario” gebouwd werd waar welgestelde Spanjaarden zich lieten verwennen.

  In 1936 kreeg het badhuis van Aigues de functie van ziekenhuis voor kinderen die aan tuberculose leden. Na de burgeroorlog werd het gebouw aangekocht door de staat en weer als badhuis in gebruik genomen.

  Lees meer over AiguesLees meer...
 • Albir

  Costa Blanca

  Albir is een van de meest internationale plaatsen van Spanje. Maar liefst 53 % van de inwoners is niet Spaans. En dat merk je. Je Spaanse vakantie woorden boek kun je thuis laten.

  Op de landkaart, maar ook qua uitstraling houdt Albir het midden tussen Benidorm en Altea. Minder hoogbouw en minder lawaaierig dan Benidorm. Maar toch net weer wat levendiger Altea. 

  Lees meer over AlbirLees meer...
 • Altea

  Costa Blanca

  De kroon op het dorp Altea is natuurlijk de blauwe koepel van de parochie kerk in het oude centrum van Altea.

  Het is een hele klim om via de smalle straatjes op het plein voor de kerk, dat 60 meter boven de zeespiegel ligt, te komen.

  Het zijn deze smalle straatjes van Altea waar veel kunstenaars de rust en de inspiratie voor hun werken vonden. Kunst staat in Altea hoog in het vaandel. Kijk maar eens in de vele knusse winkeltjes van Altea.

  Lees meer over AlteaLees meer...
 • Benidorm

  Costa Blanca

  Als je Benidorm zegt dan zeg je kilometers strand zon zee en vertier. De belangrijkste toeristische enclave aan de Middellandse zee.  De twee uigestrekte stranden,  Playa  Levante en Playa Poniente met daar tussenin Cala del Mal Pas zijn altijd druk bezocht door zon aanbidders.

  Markant is de inmiddels bij iedereen bekende hoogbouw van Benidorm, die sterk doet denken aan grote Amerikaanse steden. Het opvallendst zijn het Hotel Balie, het hoogste hotel op het Europese vaste land.  En het appartementen gebouw: Intempo.  Het gebouw in aanbouw is 200 meter hoog  en telt 64 verdiepingen. Het wordt daarmee het hoogste woongebouw in Europa. Benidorm wordt steeds meer Beni York.

  Lees meer over BenidormLees meer...
 • Bonalba

  Costa Blanca

  De bekendste woonwijk binnen de gemeente Muchamiel is Bonalba Golf. De naam Bonalba komt van de achtergelegen bergrug de “ Sierra de Bonalba” Zoals zoveel golfbanen aan de Costa Blanca is Bonalba Golf aangelegd door een bouwbedrijf om rondom de baan woningen te kunnen bouwen.

  In 1995 werd Bonalba Golf officieel geopend. In de loop van de jaren zijn er circa 3000 woningen gebouwd. Deze woningen zijn vooral gekocht door golfliefhebbers uit Madrid en Noord Europese landen.

  Lees meer over BonalbaLees meer...
 • Busot

  Costa Blanca

  Busot is nog een echt Spaans dorp. In de smalle straten van het oude centrum lijkt de tijd te hebben stilgestaan en dat terwijl Busot slechts tien kilometer van de kust ligt. Het middelpunt van het dorp vormt het sfeervolle pleintje waaraan het mooie oude gemeentehuis gelegen is, de parrochiekerk, enkele restaurants met terrasjes en sinds twee jaar een hotel. Op een steile rots boven het dorp ligt een oude kasteelruïne en vanaf de kruisweg heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving.

  Lees meer over BusotLees meer...
 • Calpe

  Costa Blanca

  Calpe en haar imposante rots partij die plotseling uit de Middellandse zee verreist, de “Peñón de Ifach”, worden door iedereen in een woord genoemd. Deze reusachtige rotspunt van 332 meter hoog, is het visitekaartje en het handelsmerk van Calpe.

  Door de geschiedenis heen kom je Calpe telkens weer tegen. Van de Feniciërs, de Romeinen tot aan de Moslims, allemaal hebben ze in Calpe gebivakkeerd. Dit niet alleen voor het uitstekende klimaat in Calpe maar vooral vanwege strategische locatie van Calpe. 

  Lees meer over CalpeLees meer...
 • Campoamor

  Costa Blanca

  “Dehesa de Campoamor” is de juiste benaming. Campoamor ligt binnen de grenzen van de gemeente Orihuela, in het natuurbeschermingsgebied “ Sierra de Escalona”

  De oorsprong van de naam van deze urbanisatie is verbonden met de dichter Ramon Campoamor (1845) Deze was ooit gouverneur van de provincie Alicante.

  Lees meer over CampoamorLees meer...
 • Castalla

  Costa Blanca

  De plaats Castalla is ontstaan in de vallei rondom het kasteel van Castalla. Op 600 meter hoogte boven de Middellandse Zee overzie je vanaf het kasteel het hele gebied “ La Hoya de Castalla” Ooit was Castalla de hoofdstad van dit gebied. De plaatsen, Ibi, onil, Castalla en Tibi maken deel uit van dit gebied.

  Het klimaat in deze groene vallei is een mix van een Middellandse Zee klimaat en een mild bergklimaat. Je kunt er zelfs in de maanden januari en februari een sneeuwbuitje verwachten. 

  Lees meer over CastallaLees meer...
 • El Campello

  Costa Blanca

  Het strand en de wandelboulevard, waar hele Spaanse families in het weekend even gaan uitwaaien, zorgen ervoor dat El Campello zijn echte Spaanse dorpse karakter blijft houden. Ook al telt El Campello nu rond de 27.000 inwoners.

  In El Campello wonen betekend gewoon overal dichtbij wonen.  Voor de treinverbinding richting Alicante of Benidorm heeft El Campello maar liefst 5 opstapplaatsen. Lekker snel op het op het vliegveld van Alicante, een half uurtje met de auto.

  Lees meer over El CampelloLees meer...
 • Finestrat

  Costa Blanca

  Finestrat het dorp ligt op 10 minuten vanaf Benidorm. Nu heb ik het over de oude dorpskern van Finestrat. 

  Gelukkig voor Finestrat hebben ze ook nog een stukje kustlijn van net geen 300 meter. Dat gedeelte heet “ Cala de Finestrat”. Een mooie baai met een mooie  klein zandstrand aan de voet van een enorme rotspartij opgesloten tussen links Benidorm en rechts de plaats La Villajoyosa.  Juist dit kleine stukje houdt door zijn enorme nieuwbouw ( vooral hoogbouw à la Benidorm )de hele financiële huishouding van Finestrat op orde. 

  Lees meer over FinestratLees meer...
 • La Nucía

  Costa Blanca

  Het best bekend om de weg met de rotondes vanaf Benidorm  omhoog richting La Nucia.  Het zijn er vijf. Rotonde nummer 1 ligt bij het dorp La Nucía en  de laatste, nummer 5 bij Benidorm

  Een  grote publiekstrekker is de rommelmarkt die elke zondag op het industrieterrein  “ L’ Alberca “ wordt georganiseerd. Met meer dan 900 kramen is er echt van alles te vinden. 

  Lees meer over La NucíaLees meer...
 • Monnegre

  Costa Blanca

  Het gebied Monnegre valt onder de gemeente Alicante. Hoewel wanneer je op de kaart kijkt of er naar toe rijdt denk je eerder dat het bij de plaats Muchamiel hoort. 

  Over de herkomst van de naam voor het gebied bestaat geen twijfel. Die heeft alles te maken met de rivier de “ Monnegre” die vanaf Tibi richting Muchamiel loopt. Mits er water in staat, wat vaak niet het geval is.

  Lees meer over MonnegreLees meer...
 • Muchamiel

  Costa Blanca

  Muchamiel of Mutxamel dit zorgt wel voor enige verwarring in jouw Tom Tom. Mutxamel is de Valenciaanse versie voor dezelfde plaats, Muchamiel dus.

  Op het vliegveldje van Muchamiel voor sportvliegtuigen, met een landingsbaan van 850 meter lang en 11 meter breed, kunnen de liefhebbers hun hart ophalen. De grote broer, het vliegveld van Alicante, ligt op 18 kilometer.

  De uitbreiding in het buitengebied is verdeeld over meerder urbanisaties.  Bonalba - Golf, Rio Park, en Valle Del Sol zijn de meest bekende.

  Lees meer over MuchamielLees meer...
 • Playa San Juan

  Costa Blanca

  Bijna 7 kilometer zandstrand, het strand Playa San Juan. Ligging tussen de plaatsen El Campello en Alicante. Hoewel het strand de naam San Juan in zich heeft hoort de grootste helft bij El Campello ( Playa Mucha Vista) en het andere deel hoort bij Alicante. Weinig San Juan dus. 

  Dit neemt niet weg dat het strand Playa San Juan wel het langste zandstrand van heel Spanje is. 

  Lees meer over Playa San JuanLees meer...
 • Tibi

  Costa Blanca

  De plaats Tibi maakt deel uit van de streek “ La Hoya de Castalla” Een uitgestrekt groen gebied met begroeide bergen en valleien in het achterland van Alicante. Van de 4 plaatsen in dit gebied, Castalla, Tibi, Ibi en Onil, is Tibi met minder dan 2000 inwoners de kleinste. 

  De bereikbaarheid van Tibi is goed. Het ligt aan de autoweg die van Alicante richting Madrid loopt. Alicante ligt op 25 minuten van Tibi. Madrid op circa 3 uur met de auto.

  Lees meer over TibiLees meer...
 • Torrevieja

  Costa Blanca

  Het begon rond het jaar 1800 met 2 uitkijktorens en een aantal woningen waar de arbeiders van de zoutmeren woonden.
  Tegenwoordig telt Torrevieja meer dan 100 duizend inwoners.  

  “Torre La Mata” en “La Torre Vieja”  waren de 2 torens vanaf waar de Middellandse Zee werd afgetuurd om voorbereid te zijn op aanvallen van zeepiraten. Van de naam van een van de torens “Torre Vieja”, is de naam van de stad Torrevieja afgeleidt.

  Lees meer over TorreviejaLees meer...